Taarten Decoreren VII

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
MootjeK

Berichten: 1195
Geregistreerd: 27-07-03
Woonplaats: Vleuten

Re: Taarten Decoreren VII

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-05-10 14:18

Nee, ik dacht al dat het niet normaal was om een randje aan de springvorm te hebben. Misschien toch maar een 'cakepan' aanschaffen, dan heb je die overgang tenminste niet.
Heb net al een leuk lijstje samengesteld op taart en decoratie. Zat al aan de 51 euro... :=

SuSem

Berichten: 4647
Geregistreerd: 24-11-06

Re: Taarten Decoreren VII

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-05-10 14:20

valt wel mee toch, ik heb net besteld voor 130 euro :=

1234

Berichten: 11291
Geregistreerd: 27-03-05

Re: Taarten Decoreren VII

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-05-10 14:21

Ik zat toen aan de 76 euro incl. verzendkosten bij DLT, mwhaha :')
vond k ook al redelijk ehh veel xD

astriidj

Berichten: 2465
Geregistreerd: 15-11-04
Woonplaats: Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-05-10 14:22

Ik zit nu ook weer aan de 120 euro :=

MootjeK

Berichten: 1195
Geregistreerd: 27-07-03
Woonplaats: Vleuten

Re: Taarten Decoreren VII

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-05-10 14:30

Oooooo, dan valt het mij heeeel erg mee. :D
Hoe zat het ook alweer met marsepein, 1:3 of 1:4 beter voor bekleden en decoreren?

MootjeK

Berichten: 1195
Geregistreerd: 27-07-03
Woonplaats: Vleuten

Re: Taarten Decoreren VII

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-05-10 14:41

Zoooo, 60 euro lichter. :D 2 bakvormen, een modelleersetje, 2 kg marsepein, een smoother en een paletmes. Kan ik weer even voort. :D

melanie_h

Berichten: 2989
Geregistreerd: 19-11-04
Woonplaats: Kingswood

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-05-10 14:44

Zal ik als ik strakjes aan die vlinders wil beginnen Tylose door de fondant mengen of worden ze ook wel hard als ik dat niet doe en zoja welke verhoudingen moet ik aanhouden met mengen van tylose?

oneiros

Berichten: 274
Geregistreerd: 05-03-08
Woonplaats: Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-05-10 14:58

Ik heb een 20 cm springvorm geleend en ben nu op zoek naar de site waar ik de hoeveelheden van mijn 24 cm sprongvoem vandaan heb. Die kan ik alleen niet meer vinden. Voor 24 cm gebruik ik 330 g mix, 5 eieren en 33 ml water. Wie kan mij aan de hoeveelheden en baktijd voor de 20 cm helpen?

LetsgoKelly

Berichten: 2133
Geregistreerd: 11-08-08
Woonplaats: Asten

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 05-05-10 14:59

oneiros schreef:
Ik heb een 20 cm springvorm geleend en ben nu op zoek naar de site waar ik de hoeveelheden van mijn 24 cm sprongvoem vandaan heb. Die kan ik alleen niet meer vinden. Voor 24 cm gebruik ik 330 g mix, 5 eieren en 33 ml water. Wie kan mij aan de hoeveelheden en baktijd voor de 20 cm helpen?

Deze?
http://www.deleukstetaarten.nl/tabellen

Jaime_
Berichten: 8050
Geregistreerd: 05-05-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-05-10 14:59

1234 schreef:
MamaMiesje schreef:
He wat een gaaf snijding :D
Welke supermarkt ben je geweest in N'horn? (Ik zie nu waar je woont, dan was je een eind onderweg zeg := )


haha zie net deze zin :')
Ben weekje op vakantie in Bad Bentheim, mwhaha :')
Nordhorn is daar 20 minuutjes vandaan xD Dus gingen daar ff shoppen :D
Ben niet zo gek om 2 uur te gaan rijden voor die taart-spullen hoor, hahah


Daar staat mijn pony ;) in bad bentheim, was dat leuk dan in nodhorn ?

LetsgoKelly

Berichten: 2133
Geregistreerd: 11-08-08
Woonplaats: Asten

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 05-05-10 15:00

melanie_h schreef:
Zal ik als ik strakjes aan die vlinders wil beginnen Tylose door de fondant mengen of worden ze ook wel hard als ik dat niet doe en zoja welke verhoudingen moet ik aanhouden met mengen van tylose?

Ze worden sowieso wel hard. Maar met tylose is fijner werken als je dunner uit moet rollen vind ik. Ik deed geloof ik 1 theelepel op 250 gram fondant.

1234

Berichten: 11291
Geregistreerd: 27-03-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-05-10 15:06

Jaime_ schreef:
1234 schreef:


haha zie net deze zin :')
Ben weekje op vakantie in Bad Bentheim, mwhaha :')
Nordhorn is daar 20 minuutjes vandaan xD Dus gingen daar ff shoppen :D
Ben niet zo gek om 2 uur te gaan rijden voor die taart-spullen hoor, hahah


Daar staat mijn pony ;) in bad bentheim, was dat leuk dan in nodhorn ?[/quote]

haha wat grappig xD Staat ze op een manege of op een eigen stal/weide? :P
(Ben gister namelijk naar wat stallen gaan kijken om te rijden :')) hier 2 minuten van het park vandaan zit ook een manege xD

Nordhorn is wel gezellig !
Zijn er al 3 keer geweest, mwhaha maar das bijna de enige grotere stad hier dichtbij O:)

Jaime_
Berichten: 8050
Geregistreerd: 05-05-07

Re: Taarten Decoreren VII

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-05-10 15:07

Op een pensionstal staatie, aarnink heet dat

melanie_h

Berichten: 2989
Geregistreerd: 19-11-04
Woonplaats: Kingswood

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-05-10 15:07

dank je dan ga ik daar strakjes eens mee beginnen.

Lindas2
Berichten: 1685
Geregistreerd: 15-07-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-05-10 15:14

Hallo ladies! ik ben weer bijgelezen.. Het gaat snel zeg! Zijn wel weer leuke taarten gepost!

Voor mn taart voor t weekend ben ik er aan uit.. Het wordt een tennis baan met van alles er op en aan.. Nou wilde ik de ondergrond groen doen (gras) en daarop een gravelbaan... Weet iemand hoe je deze kleur kan maken of wat het dichtste erbij in de buurt komt?

MootjeK

Berichten: 1195
Geregistreerd: 27-07-03
Woonplaats: Vleuten

Re: Taarten Decoreren VII

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-05-10 15:15

Gravel... ik zou zeggen rood met een beetje geel. En een klein beetje bruin erbij. Je moet op iets terracotta-achtigs uitkomen.

Thomas

Berichten: 4213
Geregistreerd: 06-05-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-05-10 15:15

Grote bedragen zag ik voorbij komen!

Mn moeder vond het boltaartje zo lekker dat ik het nog maar eens moest gaan maken hahaha! Ga deze week maar is denk ik wat bestellen bij deleukstetaartenshop.nl,

Zijn die bakvormen die ze daar hebben (dichte) ook gewoon in de winkel verkrijgbaar?

Thomas

Berichten: 4213
Geregistreerd: 06-05-08

Re: Taarten Decoreren VII

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-05-10 15:16

Rood en Bruin zou ik nemen! Dan kom je wel op een gravelkleurtje.

MootjeK

Berichten: 1195
Geregistreerd: 27-07-03
Woonplaats: Vleuten

Re: Taarten Decoreren VII

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-05-10 15:19

Ik ben dat soort bakvormen nog niet tegengekomen in een winkel. Laatst zelfs bij een heel uitgebreide kookwinkel geweest, maar de vorm die ik daarvandaan heb voldoet dus duidelijk niet. :n

astriidj

Berichten: 2465
Geregistreerd: 15-11-04
Woonplaats: Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-05-10 15:23

Ik ben die bakvormen ook nog nergens tegengekomen, wel wat springvormen (ook vierkante). Springvormen zijn wat makkelijker met het biscuit uit de bakvorm te halen, maar zijn vaak wel laag waardoor je ze moet ophogen met bakpapier.

Lindas2
Berichten: 1685
Geregistreerd: 15-07-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-05-10 15:26

Bedankt voor de tips!
Als ik rood en geel meng krijg ik oranje.. en heb geen bruine kleurstof wel rood... maar als ik cacaopoeder zou gebruiken voor het bruin en kleurstof voor het rood wordt het ook een rotzooitje denk. :o

astriidj

Berichten: 2465
Geregistreerd: 15-11-04
Woonplaats: Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-05-10 15:48

Eerst egaal rood kleuren en dan pas de cacaopoeder erbij?

ponygekje21

Berichten: 1118
Geregistreerd: 17-08-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-05-10 15:49

Kan iemand mij vertellen hoe ik het beste zelf aardbeienbavaroise kan maken? Ik wil de bavaroise mix van de webshop bestellen.. Daarbij moet ik slagroom en water mixen en dan naar eigen smaak maken. Hoe krijg ik de lekkerste aardbeienbavaroise? Met verse aardbeien?

Mrisss

Berichten: 234
Geregistreerd: 12-03-09

Re: Taarten Decoreren VII

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-05-10 16:30

Ik heb even weer een vraagje, Ik ken iemand die weg is van slagroomtaart. Nou heb ik al een recept gevonden voor de biscuit. (dat is toch hetzelfde wat ook tussen de originele slagroomtaarten zit?) Maar wat voor slagroom moet er tussen? Ik heb iets gevonden van aangevette slagroom. Maar kun je niet gewoon slagroom kloppen? Of zou dat te "slap" zijn en weer in elkaar storten?

1234

Berichten: 11291
Geregistreerd: 27-03-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-05-10 16:36

ponygekje21 schreef:
Kan iemand mij vertellen hoe ik het beste zelf aardbeienbavaroise kan maken? Ik wil de bavaroise mix van de webshop bestellen.. Daarbij moet ik slagroom en water mixen en dan naar eigen smaak maken. Hoe krijg ik de lekkerste aardbeienbavaroise? Met verse aardbeien?


Ik heb vorige week aardbeien-yoghurt bavarois gemaakt, maar dan zonder bavarois mix!
Ik heb zelf diepvries aardbeien gebruikt, en het was erg lekker! Gewoon die aardbeien gepureerd.
Wilde eerst verse gebruiken, maar in de supermarkt waren er niet echt mooie aardbeien op dat moment, dus had maar de diepvries genomen.

Ik heb dit recept gebruikt: http://www.deleukstetaarten.nl/recept/1 ... tbavarois/

Je moet alleen wel de gelatine echt goed oplossen! hier staat dat je het moet oplossen met 3 eetlepels heet water, maar dat is veel te weinig.
Bij mij was het totaal niet opgelost. Toen ik later kokend water erbij deed, lostte het direct op, en nadat ik het erbij had gedaan en in de koelkast had laten opstijven, werd het een heel mooi gegeleerd geheel.

Iedereen vond het erg lekker hier!