Taarten Decoreren VI

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Re: Taarten Decoreren VI

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-03-10 22:51

Je kan toch ook jam als tweede laag vulling doen dan? Dan heb je alsnog de combi van BBR en jam ;)

JECKYLL

Berichten: 1420
Geregistreerd: 14-10-01

Re: Taarten Decoreren VI

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-03-10 22:52

Ik heb qua hoogte maar ruimte voor 1 laag.. dus ik zou bodempje kunnen maken van laagje chocopasta, jam en dan BBR?

Katja

Berichten: 42288
Geregistreerd: 29-04-02
Woonplaats: Utrecht

Re: Taarten Decoreren VI

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-03-10 22:54

Waarom wil je chocoladepasta in die laag doen?
Er staat me iets bij dat je wel met jam kunt afsmeren maar ik ben even kwijt waar ik die wijsheid vandaan heb.

imd

Berichten: 15410
Geregistreerd: 02-05-06

Re: Taarten Decoreren VI

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-03-10 22:55


MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-03-10 22:57

Katja schreef:
Waarom wil je chocoladepasta in die laag doen?
Er staat me iets bij dat je wel met jam kunt afsmeren maar ik ben even kwijt waar ik die wijsheid vandaan heb.

Ja mij ook.
Verwarmde/gezeefde abrikozenjam.

JECKYLL

Berichten: 1420
Geregistreerd: 14-10-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-03-10 22:57

Katja schreef:
Waarom wil je chocoladepasta in die laag doen?
Er staat me iets bij dat je wel met jam kunt afsmeren maar ik ben even kwijt waar ik die wijsheid vandaan heb.


Omdat anders de jam door de taart sijpelt??

Jaime_
Berichten: 8050
Geregistreerd: 05-05-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-03-10 22:58

Normaal rol ik ook iets dunner uit hoor :j maar omdat mn marsepein vorige keer ging scheuren enz (die ene pech taart waarvan ik gek werd!) heb ik er nu voor gekozen het wat dikker te houden, ook omdat het de eerste keer was met openslaande punten (overigens heel simpel weet ik nu)

Katja

Berichten: 42288
Geregistreerd: 29-04-02
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-03-10 22:59

Dat is nergens voor nodig, ik doe regelmatig jam in combinatie met iets anders en dat gaat echt prima. Lijkt me niet lekker om de chocolade erbij te hebben.

JECKYLL

Berichten: 1420
Geregistreerd: 14-10-01

Re: Taarten Decoreren VI

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-03-10 23:01

Ok dan wordt het alleen jam.. bedankt!

Scum

Berichten: 33163
Geregistreerd: 11-08-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-03-10 23:02

Haha! Het doosje :D Naja, die naam blijft wel hangen :D

Ik heb net op hun site gekeken en even opgezocht waar Brielle ligt, maar dat is voor mij toch verweggistan. Weet iemand ook waar je een workshop chocolaatjes maken kunt doen in Limburg/ZO Brabant?

MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-03-10 23:02

Wel een dijkje maken van BC he?

imd

Berichten: 15410
Geregistreerd: 02-05-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-03-10 23:03

Oproepje:
Is er iemand die binnenkort een bestelling gaat doen, en lolliestokjes voor mij mee wil bestellen? En eventueel (moet nog even kijken hoe dat met verzending zit) ook een chocolate mould?

wereld

Berichten: 2857
Geregistreerd: 03-09-09
Woonplaats: Terschelling

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-03-10 23:19

Ik heb sinds kort de vierkante spring vormen van de xenos, die laats in de folder stonden..
Wat een vlut dingen...
Als je ze dicht doet gaan ze krom staat van de spanning, de biscuit komt er helemaal scheef uit..
Toch maar eens een paar vierkante goede vormen aanschaffen...

Heeft iemand een idee waar je een goede set vierkante bakvormen kan kopen in verschillende maten???

Ook is de binnenkant van de biscuit ingezakt, ik denk toch te vroeg de oven open gedaan...

Al met al wou het niet zo lekker dit keer..

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Bayja

Berichten: 4270
Geregistreerd: 07-10-03

Re: Taarten Decoreren VI

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-03-10 01:40

Leuke taarten komen er voorbij!!

Ik mocht vandaag ook gelijk weer aan de slag, nadat ik net terug ben van een weekje vakantie :D
Voor de verjaardag van de opa van mijn vriend, die is dol op tuigpaarden, dus er moest een tuigpaard met karretje opkomen, en de basis graag zwart, een uitdaging maar het is gelukt :D
Zal morgen even een foto plaatsen.

Ollie1

Berichten: 1727
Geregistreerd: 28-10-05
Woonplaats: ergens op VP

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-03-10 08:19

@Wereld, ik heb ook het vierkante bakblik van de Xenos gekocht, maar nog niet uitgeprobeerd :o
Je hebt weer een leuke taart gemaakt ondanks een weigerend bakblik :P
@Jaffel, ik ben benieuwd naar je foto ;)

zorro2004

Berichten: 140
Geregistreerd: 12-04-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-03-10 10:01

Scum schreef:
Haha! Het doosje :D Naja, die naam blijft wel hangen :D

Ik heb net op hun site gekeken en even opgezocht waar Brielle ligt, maar dat is voor mij toch verweggistan. Weet iemand ook waar je een workshop chocolaatjes maken kunt doen in Limburg/ZO Brabant?


Ik weet wel dat ze bij Rousseau in Sittard hele lekkere chocolaatjes en vooral vlokken verkopen.
Weet niet of ze aan workshops doen. Adres is www.rousseau.nl

romy_b
Berichten: 1374
Geregistreerd: 04-05-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-03-10 11:10

Ik heb mijn eerte cupcakes geprobeerd, heb alleen geen muffinpan dus ze zijn wat scheef.
& de keukentjes die ik hier een keer langs heb zien komen, leuk om te doen, alleen ik had wat grote eitjes.
Afbeelding
Afbeelding

NanceMiss
Berichten: 890
Geregistreerd: 08-02-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-03-10 11:20

de taart voor mijn bijna jarige zusje, gevuld met Chocodreams van Mona en chocoknispersballetjes:

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Bakpapier zit er nog onder omdat hij nog vervoerd moet worden :D

imd

Berichten: 15410
Geregistreerd: 02-05-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-03-10 12:57

Ollie1 schreef:
@Wereld, ik heb ook het vierkante bakblik van de Xenos gekocht, maar nog niet uitgeprobeerd :o
Je hebt weer een leuke taart gemaakt ondanks een weigerend bakblik :P

Same here :j

Lindas2
Berichten: 1685
Geregistreerd: 15-07-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-03-10 14:04

[quote="wereld"]Ik heb sinds kort de vierkante spring vormen van de xenos, die laats in de folder stonden..
Wat een vlut dingen...
Als je ze dicht doet gaan ze krom staat van de spanning, de biscuit komt er helemaal scheef uit..
Toch maar eens een paar vierkante goede vormen aanschaffen...

Heeft iemand een idee waar je een goede set vierkante bakvormen kan kopen in verschillende maten???

Ook is de binnenkant van de biscuit ingezakt, ik denk toch te vroeg de oven open gedaan...

Al met al wou het niet zo lekker dit keer..[quote]

Ik heb vorige week ook weer 2 taarten gemaakt, ik zal nog even foto's plaatsen binnenkort.. Had ook die vierkante vorm bij de xenos gehaald. Wat je zegt, het is wel een uitdaging om je taart er fatsoenlijk uit te krijgen. Als je de vorm open of dicht doet schieten de zijkanten steeds uit de baan dus heel de vorm scheef...

Mikkie

Berichten: 3964
Geregistreerd: 29-04-02
Woonplaats: Landgraaf

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-03-10 14:54

Na trouw alle delen meegelezen te hebben en in deel 1 een keertje een boltaartje te hebben gebakken, ben ik gisteren ook aan de bak gegaan en heb een taart(je) voor mijn collega's gebakken.
Natuurlijk is mijn resultaat nog lang niet te vergelijken met dat van jullie, maar omdat ik toch wel trots ben op het resultaat bij deze een tweetal fotootjes

Afbeelding

Afbeelding

Ik denk dat ik de fondant te dun heb uitgerold, dus die begon te scheuren. De gescheurde plekken heb ik zo veel mogelijk bedekt, maar je ziet toch dat de eerste laag niet helemaal netjes is. Ook de rand (onderlangs) kreeg ik niet helemaal strak, dus tips om mijn volgende taart netter af te werken zijn van harte welkom.

Oja, ik wil ook nog even zeggen dat ik als meelezer van dit topic echt genoten heb van alle mooie foto's. Echt super.

wereld

Berichten: 2857
Geregistreerd: 03-09-09
Woonplaats: Terschelling

Re: Taarten Decoreren VI

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-03-10 14:58

Wat mooi zeg voor een tweede taart!!
Ik en fondant zijn ook echt geen vriendjes, marsepein is rekbaarder en steviger vind ik..
Dat scheurt veel minder snel bij mij....

Ook vind ik fondant erg dof....

romy_b
Berichten: 1374
Geregistreerd: 04-05-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-03-10 16:55

vind hem erg leuk, en het boltaartje erboven ook, lekker vrolijk met dat groen.

Ollie1

Berichten: 1727
Geregistreerd: 28-10-05
Woonplaats: ergens op VP

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-03-10 17:28

Mooie taarten weer hoor en zeker voor de 2de keer +:)+

oOoKellyoOo

Berichten: 3830
Geregistreerd: 25-11-05
Woonplaats: Zuid-Limburg

Re: Taarten Decoreren VI

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-03-10 17:41

mooie taarten weer dames