Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird
Wieke schreef:Na een hele tijd meelezen ben ik ook aan het brood bakken geslagen (na weken eindelijk weer gist in de supermarkt kunnen kopen).
Het wil nog niet echt lukken, smaak is goed, maar je kunt er iemand mee doodslaan zo ongeveer. Super hard, klef en massief...
Eerste brood, rijzen ging niet geweldig, 1,5 keer zo hoog als de hoeveelheid na mengen
[ [url=m/vzQcfi.jpg]Afbeelding[/url] ]
Tweede brood, super rijs! In 5 uur flink hoog gekomen, maar daarna weer gekrompen...
[ [url=m/umrkPV.jpg]Afbeelding[/url] ]
Na mixen
[ [url=m/s6j7UV.jpg]Afbeelding[/url] ]
Na 5 uur
[ [url=m/m1TK4S.jpg]Afbeelding[/url] ]
Na +- 10 uur
En weer als een baksteen uit de over gekomen
[ [url=m/sTGE27.jpg]Afbeelding[/url] ]
Ik gebruik het no knead recept van jo cooks.
380 gr tarwebloem
355 ml water
8,6 gr zout
1,6 gr gist
Na mengen blijft het ook ontzettend nat, ik kan er geen bol van maken na het rijzen..
Vergt allemaal nog wat oefening, maar weet niet wat ik anders moet doen.
Als iemand tips heeft, graag!
Anke98 schreef:Gister een ui bacon brood gemaakt en rozemarijn zongedroogde tomaat. Wie weet morgen of overmorgen BBQ dus dan komt ie zeker op!
Anke98 schreef:Heeft iemand misschien een goed recept voor tarwe brood? Mijn vriend vind die van Ah en hoogvliet lekker maar moet toch ook te maken zijn.