Moderators: Essie73, NadjaNadja, Muiz, Telpeva, ynskek, Ladybird, Polly

(zoals prei bijvoorbeeld)
delerium schreef:Mag je ei? tuinbonen? tempeh (al vermoed ik van niet)?, quorn (is een schimmelverwant, geen soja)? linzen (of valt dat onder boon?)?
), tempé/tempeh bevat soya en ik ben de paddenstoelen vergeten... Dus quorn valt af.

delerium schreef:ik zeg delen
Vuurneon; bij zoeen lijst wend je je beter tot een dieëtiste. Met alleen ei en geen verdere vervanging kom je er niet en heb je gespecialiseerd advies nodig.
die raadde ook aan om zo te blijven eten zoals ik nu eet (dus incl vlees/vis) want zo gaat het goed (en ze zag ook liever dat ik er nog een multivitamine bij zou slikken, maar moet nog de goede vinden die ik goed kan verdragen ). Dus misschien is mijn idee ook helemaal niet haalbaar (ik eet sowieso niet dagelijks vlees)
gezondheid gaat voor natuurlijk.
want die anijssmaak is sowieso al lekker.
helemaal vegetarisch is inderdaad te lastig, maar voor af en toe een smakelijke vervanger is het geen probleem 
(gekruid eten wel). Dus ik zal dat recept even printen en binnenkort eens langs bij de toko
want spelen met de ingrediënten om het minder gekruid te maken is geen probleem.
Een vriend van me maakt vaak veganistische saucijzenbroodjes met tofu ipv worst voor feestjes, suuuperlekker!