Taarten decoreren XII

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-12-10 11:38

benangelique schreef:
mayo, bedankt voor je tips! die wire had je ook bij de dlt vandaan?
gefeli meid!

Yep, dacht het wel ja. Anders bij www.taartendecoratie.nl of bij www.liescakeshop.nl weet even niet meer bij welke :+

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-12-10 11:39

Bedankt voor de felicitaties! :*

Lindas2
Berichten: 1685
Geregistreerd: 15-07-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-12-10 11:57


Anoniem

Re: Taarten decoreren XII

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-12-10 12:07

Van harte Mayo!

astriidj

Berichten: 2465
Geregistreerd: 15-11-04
Woonplaats: Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-12-10 12:22

Gefeliciteerd!

Bonny_CT

Berichten: 5107
Geregistreerd: 06-11-04
Woonplaats: grootebroek

Re: Taarten decoreren XII

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-12-10 13:06

gefeliciteerd mayo!!!

Kinke

Berichten: 21162
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Re: Taarten decoreren XII

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-12-10 13:07

Zo, nog ff iets duidelijker :)
Afbeelding
Afbeelding

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Re: Taarten decoreren XII

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-12-10 13:16

Leuk zeg! De glazuur, is dat ook daadwerkelijk glazuur? Of is alle kleur icing? :)

Felinde

Berichten: 1178
Geregistreerd: 12-09-05
Woonplaats: Manchester

Re: Taarten decoreren XII

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-12-10 13:38

Gefeliciteerd (of moeten we gefelicitaart zeggen? :P ) Mayo! *\o/*

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Re: Taarten decoreren XII

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-12-10 13:48

:D Thanks!

Britt

Berichten: 18993
Geregistreerd: 18-04-04

Re: Taarten decoreren XII

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-12-10 14:06

Gefeliciteerd Mayo!

Kinke

Berichten: 21162
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Re: Taarten decoreren XII

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-12-10 14:17

alles is icing :)

sazsie
Berichten: 492
Geregistreerd: 16-12-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-12-10 15:21

Wie oh wie kan me helpen....heb even een tip nodig, mijn volgende uitdaging (wordt mijn 3de taart) is een kersttaart....Nu heb ik een hele mooie gezien, welke ik graag na wil gaan maken. Nu is dit een taart met een witte laag fondant en uit die fondant zijn sterren gehaald, waarna deze opgevuld met suikerparels. Ik vind dit echt super mooi. Eer gaat natuurlijk naar diegene die deze mooie taart bedacht heeft (geen idee wie, gezocht op google plaatjes :P :)))

Maar nu mijn vraag. Kan ik de sterren er al uitsteken voor ik de fondant over de taart leg, wat natuurlijk wat lastiger wordt om precies goed de fondant over de taart te leggen zodat de sterren goed uitkomen. Of nadat ik het fondant op de taart heb liggen? Dan ben ik bang dat ik het bisquit erg ga indeuken. Kleine dilemma, dus ik zou graag jullie idee hierover willen horen. :D :o :D

Verder is er denk ik fondant gebruikt, daar het erg wit is, ik heb hier nog niet mee gewerkt. Welk merk fondant vinden jullie prettig om mee te werken?

Britt

Berichten: 18993
Geregistreerd: 18-04-04

Re: Taarten decoreren XII

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-12-10 15:35

Ik zou de sterren er al uithalen voor je de fondant over de taart heen legt, idd omdat je anders het biscuit kan beschadigen en je de sterren er niet zonder te knoeien/vlekken uit krijgt.
Leuk idee!

MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Re: Taarten decoreren XII

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-12-10 15:43

Lijkt me wel moeilijk, vooral met fondant. Het is nogal rekbaar spul en als je er dan ook al 'gaten' (lees: sterren) in hebt, moet je denk ik wel oppassen dat je de lap niet teveel uitrekt, want dan trekken de sterren scheef :)

Dorus

Berichten: 13659
Geregistreerd: 06-04-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-12-10 15:46

Vooropgesteld dat ik zoiets nog nooit gedaan heb zou ik juist eerst bekleden.
Ik werk normaal ook met marsepein, maar die enkele keer dat ik met fondant heb bekleed vloog het voor mijn gevoel overal naartoe omdat het zo flexibel is. Ik zou echt bang zijn dat de sterren helemaal gaan vervormen tijdens het bekleden. Biscuit kan nog wel gerepareerd/gecamoufleerd worden, maar een vervormde ster op een reeds beklede taart is wat moeilijker recht te trekken.
Van de andere kant zou ik ook niet weten hoe ik die sterren er mooi uit zou krijgen als de taart al bekleed is.
Oftwel: ik zou er zelf niet eens aan beginnen dus let maar niet op mij :Y)

Lisette03

Berichten: 1825
Geregistreerd: 23-06-06

Re: Taarten decoreren XII

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-12-10 16:09

ik zou marsefond proberen, dus een mengsel van marsepein en fondant en dan eerst bekleden en dan pas de sterren eruit snijden (evt eerst met een uitsteker, niet helemaal door en dan het laatste randje met een mesje snijden) als je dat voor het bekleden doet krijg je je sterren imo nooit echt mooi omdat je met bekleden toch de boel wel iets uitrekt/uitstrijkt.

Britt

Berichten: 18993
Geregistreerd: 18-04-04

Re: Taarten decoreren XII

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-12-10 16:22

Je kan natuurlijk ook dubbel bekleden? Dat je bijvoorbeeld eerst de taart bekleed met lichtblauw en daarna met wit waar je de sterren uit hebt gehaald, of waar je de sterren later uit haalt.
Dan kan je sommige sterren opvullen met parels en andere lichtblauw laten?
Zal er ook wel erg leuk uitzien denk ik :j

sazsie
Berichten: 492
Geregistreerd: 16-12-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-12-10 16:43

Bedankt voor al het meedenken...super! :)
Ik vind Lissette haar idee wel heel slim bedacht, klinkt goed. :) Denk dat ik het zo ga proberen.
Vind BrittKitt haar idee ook wel erg leuk. Maar is een dubbele laag niet heel machtig om te eten?

Marsefond heb ik ook even aan zitten denken, maar blijft dat net zo mooi spierwit als alleen fondand? Heb met beide nog niet gewerkt. En vind die taart juist zo mooi, omdat ie zo maagdelijk wit is! ;)
Het wordt iig wel een hele leuke uitdaging, ben ook erg benieuwd of het me gaat lukken. :D

Lisette03

Berichten: 1825
Geregistreerd: 23-06-06

Re: Taarten decoreren XII

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-12-10 16:46

ik denk dat het het makkelijkste is om gewoon witte marsepein te kopen, al heb ik vorige keer mijn marsepein met wit van americolor gekleurd en toen gemengd met witte fondant, dat geeft ook wel mooi wit hoor :j

Marisje76

Berichten: 1999
Geregistreerd: 20-02-09
Woonplaats: noord-brabant

Re: Taarten decoreren XII

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-12-10 18:09

Mayo gefeliciteerd!!
zo mijn eerste bestelling cake is opgehaald! Ze was er ERG blij mee.
stom stom stom...geen foto's gemaakt.
dit was de eerste keer dat ik een rechthoek bekleedde maar het is goed gelukt. (heb het eerst op het lege cakeblik geoefend)
zaterdag taart nr. 2

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Re: Taarten decoreren XII

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-12-10 18:37

Bedankt voor de felicitaties! :)

PineApple

Berichten: 3408
Geregistreerd: 25-03-05

Re: Taarten decoreren XII

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-12-10 18:38

mayo, ook van hieruit gefeliciteerd!

Jaime_
Berichten: 8050
Geregistreerd: 05-05-07

Re: Taarten decoreren XII

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 15-12-10 18:46

Geen tijd om bij te lezen, heb koekjes gezien, harstikke leuk!

@ Mayo, gefeliciteerd! :D

Kheb n probleem, had 2 cakedrums besteld bij taartendeco en 2 dummies, krijg ik ipv van dat 4 dummies en dus niet de cakedrums :S

annastasia

Berichten: 9281
Geregistreerd: 04-03-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-12-10 18:47

mayo gefeliciteerd.

Zit hier van m'n meringues te smullen. Sommige zijn alleen wat zacht (marshmellow achtig) van binnen.