Taarten Decoreren VI

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Lisette03

Berichten: 1825
Geregistreerd: 23-06-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-03-10 21:13


MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Re: Taarten Decoreren VI

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-03-10 21:17

*Zet op verlanglijstje*

Ollie1

Berichten: 1727
Geregistreerd: 28-10-05
Woonplaats: ergens op VP

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-03-10 22:07

@Lisette, je taart is écht geweldig mooi geworden +:)+ . Ik geloof wel dat jij al heel veel materialen geshopt hebt bij DLT ;)

MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Re: Taarten Decoreren VI

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-03-10 22:15

Mijn elfje is overigens mooi hard geworden, zonder tylose: had hem in een open doosje in de koelkast gezet.
Alleen die armen...ze staan keurig omhoog nu, maar ik vind ze niet mooi. Bij de volgende poging ga ik de armen nog niet meteen vastmaken. Dan laat ik ze eerst hard worden en dan plak ik ze er pas aan. Als dat lukt, tenminste.
Ik vond de fondant trouwens wel érg zacht om mee te werken/te boetseren. Van alleen vasthouden vervormde het al. Zou het daarom wel verstandiger zijn om er tylose doorheen te mengen? Dat het iets steviger wordt voor tijdens het boetseren?

claud01

Berichten: 536
Geregistreerd: 15-04-07
Woonplaats: Hengelo

Re: Taarten Decoreren VI

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-03-10 22:24

Hallo allemaal.

Ik zag dit topic voorbij komen en dacht, he das leuk!! Dat wil ik ook proberen.

Ik zal me even netjes voorstellen: ik ben Claudia, 27 jaar.

Heb bij "aan de dis" onder andere mix voor biscuit gekocht en die zit nu in de oven.

Nu is alleen mijn vraag: als die straks klaar is, hoe laat ik die dan het beste afkoelen, ik wil er morgen mee verder. Kan die onder huishoudfolie of moet die gewoon open blijven staan vannacht??

MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Re: Taarten Decoreren VI

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-03-10 22:25

Hoi Claudia,

eerst goed af laten koelen, daarna in een pedaalemmerzak en dichtknopen :)

claud01

Berichten: 536
Geregistreerd: 15-04-07
Woonplaats: Hengelo

Re: Taarten Decoreren VI

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-03-10 22:25

Een pedaalemmerzak? *kijkt er heel onsmakelijk bij* Daar had ik nog niet aan gedacht.

MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Re: Taarten Decoreren VI

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-03-10 22:28

Wel een schone he? :D
En niet zo'n zwarte voor de vuilnisbak, maar zo'n witte/doorzichtige ;)

claud01

Berichten: 536
Geregistreerd: 15-04-07
Woonplaats: Hengelo

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-03-10 22:29

Ah, zie dat er een bobbel op het biscuit zit. Wat nu? oven open doen en lek proberen te prikken of gewoon morgen de bobbel eraf snijden??

MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Re: Taarten Decoreren VI

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-03-10 22:29

Laten staan en straks bij het afkoelen op zijn kop zetten.

claud01

Berichten: 536
Geregistreerd: 15-04-07
Woonplaats: Hengelo

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-03-10 22:30

O, zo'n zak. Ja daar heb ik nog wel een aantal schone van liggen :D ;)

Eefske

Berichten: 4747
Geregistreerd: 26-02-05
Woonplaats: Rotterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-03-10 22:31

Ik zou er even iets zwaars (Bijv. broodplank) op leggen zodat het wat platter wordt. :j

MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Re: Taarten Decoreren VI

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-03-10 22:32

Kan ook :j

claud01

Berichten: 536
Geregistreerd: 15-04-07
Woonplaats: Hengelo

Re: Taarten Decoreren VI

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-03-10 22:34

terwijl die in de oven staat? Of straks bij het afkoelen??

MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Re: Taarten Decoreren VI

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-03-10 22:35

Bij het afkoelen :=

MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Re: Taarten Decoreren VI

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-03-10 22:35


claud01

Berichten: 536
Geregistreerd: 15-04-07
Woonplaats: Hengelo

Re: Taarten Decoreren VI

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-03-10 22:38

Das wel handig die link!

De bobbel is vanzelf weer weggezakt. Ruikt goed in ieder geval.

Iriscope

Berichten: 8640
Geregistreerd: 08-03-04
Woonplaats: Windhoek, Namibia

Re: Taarten Decoreren VI

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-03-10 22:41

Hoi allemaal :)

Ik ben Iris, en ben door Lisette aangestoken met het taartenvirus! Dinsdag middag met haar in Utrecht naar de Tafel van 18 geweest en mijn eerste spulletjes geshopt.
Veel geprobeerd, stiekem meegelezen hier, en nu dan mijn eerste echte taartje :)
Afbeelding

claud01

Berichten: 536
Geregistreerd: 15-04-07
Woonplaats: Hengelo

Re: Taarten Decoreren VI

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-03-10 22:43

Wow Babel, das een mooie taart voor de 1e keer!!

Iriscope

Berichten: 8640
Geregistreerd: 08-03-04
Woonplaats: Windhoek, Namibia

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-03-10 22:45

Dat komt omdat ik Liset al 10x aan het werk heb gezien ;) Heb goed opgelet!

Maar thnx :)

claud01

Berichten: 536
Geregistreerd: 15-04-07
Woonplaats: Hengelo

Re: Taarten Decoreren VI

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-03-10 22:47

Ah zo! Goed opgelet dan inderdaad!

Ik zal eens met een satéprikker in mijn biscuit prikken...

seabiscuitje

Berichten: 1419
Geregistreerd: 11-10-07
Woonplaats: Beilen

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-03-10 22:49

Nou phoe,echt mooi!
Ik wil ook wat spulletjes kopen (heb niet meer dan een roller en bakblik)..maarja,het budget hè?!

Iriscope

Berichten: 8640
Geregistreerd: 08-03-04
Woonplaats: Windhoek, Namibia

Re: Taarten Decoreren VI

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-03-10 22:50

Nou dat budget, ik was zo het dubbele kwijt van wat ik in gedachten had!

claud01

Berichten: 536
Geregistreerd: 15-04-07
Woonplaats: Hengelo

Re: Taarten Decoreren VI

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-03-10 22:55

Is het allemaal zo prijzig dan?

Ik heb het biscuit nu uit de oven. Hoe krijg ik het nu het beste uit de bakvorm? Eerst af laten koelen en dan de ring losmaken en dan op de schaal omkiepen? Of met een mes langs de zijkant gaan en dan de ring losmaken en dan op de schaal omkiepen?

MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Re: Taarten Decoreren VI

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-03-10 22:57

Heb je je bakvorm ingevet? Dan kun je n u al wel de ring losmaken. Zoniet, wacht dan maar liever tot hij afgekoeld is want een warm biscuit is heel 'breekbaar'.