Taarten Decoreren IV

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Eefske

Berichten: 4747
Geregistreerd: 26-02-05
Woonplaats: Rotterdam

Re: Taarten Decoreren IV

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-02-10 14:24

Wat wordt er bedoeld met een dijkje spuiten?
Ik heb het al vaak voorbij zien komen maar weet niet wat het is..

Rinske

Berichten: 25110
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand

Re: Taarten Decoreren IV

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-02-10 14:28

Dat betekent dat je een randje op je biscuit spuit zodat de vulling er niet uitloopt aan de zijkant.

Wildflower

Berichten: 867
Geregistreerd: 04-08-08
Woonplaats: Deventer

Re: Taarten Decoreren IV

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-02-10 14:29

is dat nodig bij Ganache?

AndreaB

Berichten: 1629
Geregistreerd: 06-06-03
Woonplaats: Meppen

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-02-10 14:46

:):) :):) :):) Ahhhhhh!!!! :):) :):) :):)
:D *\o/* :D *\o/* :D *\o/* Mn taart lukt!! :D *\o/* :D *\o/* :D *\o/*

Eefske

Berichten: 4747
Geregistreerd: 26-02-05
Woonplaats: Rotterdam

Re: Taarten Decoreren IV

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-02-10 14:55

Haha. Goed bezig. Ik ben aan het bedenken welke vulling ik in m'n eerste taartje willen. Ik denk dat m'n vriendinnen hem komen opeten dus het zal wel iets met chocolade worden :=
Nog briljante vullingen die ik móet proeven?

hobbelheks

Berichten: 8864
Geregistreerd: 11-09-01
Woonplaats: donkerbroek

Re: Taarten Decoreren IV

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-02-10 15:09

bokkepootjesvulling :j

AngelofLove
Berichten: 3801
Geregistreerd: 28-09-08
Woonplaats: vlakbij de paardjes :-)

Re: Taarten Decoreren IV

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-02-10 15:12

bokkepootjes en bastogne :D

Nathalie1981

Berichten: 4219
Geregistreerd: 13-12-02
Woonplaats: Apeldoorn

Re: Taarten Decoreren IV

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-02-10 15:17

Bastogne klinkt ook wel erg lekker :9

Eefske

Berichten: 4747
Geregistreerd: 26-02-05
Woonplaats: Rotterdam

Re: Taarten Decoreren IV

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-02-10 15:39

Ik ben even aan het zoeken geweest maar kan het niet echt vinden. Ik vroeg me namelijk af hoe je vanille botercréme moet maken. Gewone botercréme met een beetje vanille-extract erdoor?

LetsgoKelly

Berichten: 2133
Geregistreerd: 11-08-08
Woonplaats: Asten

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-02-10 15:43

Even snel gegoogled :)

Basis botercreme (Vanille)
Ingrediënten vanille botercreme:
200 gram boter (kamertemperatuur)
175 gram bakkerspoeder (of gewoon poedersuiker)
10 ml melk (kamertemperatuur)
2 theelepels vanille extract

Bereidingswijze:
1. Doe de boter in je mixerschaal en mix dit totdat het zacht is. Voeg dan de bakkerspoeder (poedersuiker), vanille extract en melk toe en mix dit voor een minuut of 4. De botercreme is nu klaar voor gebruik.

SuSem

Berichten: 4647
Geregistreerd: 24-11-06

Re: Taarten Decoreren IV

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-02-10 15:53

kun je bokkenpootjesvulling een dag van te voren maken en in de koelkast bewaren?

LetsgoKelly

Berichten: 2133
Geregistreerd: 11-08-08
Woonplaats: Asten

Re: Taarten Decoreren IV

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-02-10 15:55

Heb ik wel gedaan :) Is alleen wel beperkt houdbaar volgens mij door de slagroom.

SuSem

Berichten: 4647
Geregistreerd: 24-11-06

Re: Taarten Decoreren IV

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-02-10 15:55

ja, snap ik, wil het morgen gebruiken en vandaag maken ;)

Nathalie1981

Berichten: 4219
Geregistreerd: 13-12-02
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-02-10 15:57

Als ik een oreovulling wil maken, kan ik dan gewoon oreo's door de botercreme doen? (verkruimeld)

SuSem

Berichten: 4647
Geregistreerd: 24-11-06

Re: Taarten Decoreren IV

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-02-10 16:01

dan kun je denk ik beter slagroom gebruiken nathalie

Nathalie1981

Berichten: 4219
Geregistreerd: 13-12-02
Woonplaats: Apeldoorn

Re: Taarten Decoreren IV

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-02-10 16:04

Hmmm ik ga het gewoon simpel houden. Maak wel botercreme voor de dijkjes en dan vullen met citroenkwarktaartje :D

Jaime_
Berichten: 8050
Geregistreerd: 05-05-07

Re: Taarten Decoreren IV

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-02-10 16:11

Wat zou een gemiddelde taart zoal ongeveer kosten qua geld aan ingeredienten ?

Nathalie1981

Berichten: 4219
Geregistreerd: 13-12-02
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-02-10 16:14

ik denk hooguit 10 euro ofzo :?

Ligt er denk ik ook aan hoe groot je taart is :D

ghisje
Berichten: 538
Geregistreerd: 05-06-03
Woonplaats: op de grens van het land

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-02-10 16:35

heeft iemand ervaring met het invriezen van gevulde cakejes met bv bananenvulling en bekleed met een beetje botercreme en daarop marsepein? Mijn vriend gaat volgende week op skivakantie ( en ik kan helaas vanwege werk en verwachte babyboom thuis niet mee). Nu heb ik voor iedere dag een kadotje en wil ze voor de heenweg cakejes meegeven om onderweg van te snoepen. Maar dan is het wel makkelijker als ik ze van te voren al klaar heb zodat ik niet op het laatste moment moet stressen.

Eefske

Berichten: 4747
Geregistreerd: 26-02-05
Woonplaats: Rotterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-02-10 16:40

LetsgoKelly schreef:
Even snel gegoogled :)

Basis botercreme (Vanille)
Ingrediënten vanille botercreme:
200 gram boter (kamertemperatuur)
175 gram bakkerspoeder (of gewoon poedersuiker)
10 ml melk (kamertemperatuur)
2 theelepels vanille extract

Bereidingswijze:
1. Doe de boter in je mixerschaal en mix dit totdat het zacht is. Voeg dan de bakkerspoeder (poedersuiker), vanille extract en melk toe en mix dit voor een minuut of 4. De botercreme is nu klaar voor gebruik.


Maar ik heb ook wel gewoon van die botercrémemix van DLT. Kan ik niet op basis van die vanille-botercréme maken?

LetsgoKelly

Berichten: 2133
Geregistreerd: 11-08-08
Woonplaats: Asten

Re: Taarten Decoreren IV

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-02-10 16:46

Dan zou ik er gewoon vannile extract bij doen in de verhouding die hierboven staat?

Polivy

Berichten: 11541
Geregistreerd: 10-10-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-02-10 16:47

Ghisje, volgens mij kan dat prima. En dan net als taart denk ik 24 uur van tevoren er uit halen en in dezelfde pedaalemmerzak laten ontdooien in de koelkast.

Polivy

Berichten: 11541
Geregistreerd: 10-10-03

Re: Taarten Decoreren IV

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-02-10 16:48

Eefske, ik heb ook die mix en giet er altijd gewoon wat vanillearoma bij. Meet dat niet af ofzo, gewoon een beetje erin en dan proef ik wel even _O-

Polivy

Berichten: 11541
Geregistreerd: 10-10-03

Re: Taarten Decoreren IV

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-02-10 16:49

Ik denk dat ik morgen even een biscuit ga bakken (voel me vandaag echt te belabberd). En die gaat dan in de vriezer, om er vervolgens binnenkort mee aan het werk te gaan als mijn zus hier komt om samen taartjes te maken (allebei apart taartje).

Ilsemarie

Berichten: 6848
Geregistreerd: 16-12-04
Woonplaats: Haren (gn)

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-02-10 16:50

ik ga lekker zelf aan de knutsel wat betreft het chocotelegram... marsepein en chocolade gaat het uit bestaan. ga denk ik bestellen bij de leukste taartenshop. Máár... hóe ga ik dat bewaren?

Als ik 'iets' bestaande uit chocolade en marsepein ongeveer 2 dagen moet bewaren, hoe doe ik dat dan? kan het bij kamertemperatuur of meot het in de koelkast? hoe verpakt?
En als de marsepein uit de webshop aankomt, hoe moet ik het dan bewaren? (en de 'restjes' hoe die?)