Je eigen brood bakken.

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
lenaa_tje

Berichten: 10389
Geregistreerd: 30-03-07
Woonplaats: Groningen

Re: Je eigen brood bakken.

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-06-20 20:45

Ziet er ook lekker uit! Smaak je de kefir ook?


En ja .. ik kan echt genieten van een vers plakje brood met vlokken haha.

Sicayes

Berichten: 3543
Geregistreerd: 08-07-13
Woonplaats: Naaldwijk

Re: Je eigen brood bakken.

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-06-20 20:51

Nee absoluut niet. En daar ben ik blij om want ik lust het beide niet (karnemelk en kefir) :') maar had het in huis omdat mijn vriend het wel graag drinkt.

Ik waag me enkel aan bosbessen kefir. Dat vind ik wel lekker :+

lenaa_tje

Berichten: 10389
Geregistreerd: 30-03-07
Woonplaats: Groningen

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-06-20 21:09

Sicayes schreef:
Nee absoluut niet. En daar ben ik blij om want ik lust het beide niet (karnemelk en kefir) :') maar had het in huis omdat mijn vriend het wel graag drinkt.

Ik waag me enkel aan bosbessen kefir. Dat vind ik wel lekker :+

Haha daarom! Het is wel echt een hele specifieke smaak maar mooi dan!

Berdien

Berichten: 65769
Geregistreerd: 19-09-04
Woonplaats: Groningen

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-06-20 22:27

Rinske schreef:
Oh mijn hemel. Cheddar met jalapeno's. Jeetje. Dit is echt bizar lekker.
:oo :oo


[ [url=m/IjaNny.jpg]Afbeelding[/url] ]


Jaaaa dat is lekker he :D Is dat (gebaseerd op) het recept van Tasty? Die hebben wij laatst gemaakt, goddelijk :~

Rinske

Berichten: 25110
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-06-20 22:47

Berdien schreef:
Rinske schreef:
Oh mijn hemel. Cheddar met jalapeno's. Jeetje. Dit is echt bizar lekker.
:oo :oo


[ [url=m/IjaNny.jpg]Afbeelding[/url] ]


Jaaaa dat is lekker he :D Is dat (gebaseerd op) het recept van Tasty? Die hebben wij laatst gemaakt, goddelijk :~

Ik heb gewoon mijn normale zuurdesemrecept gebruikt voor een luchtig zuurdesembrood en daar meer dan een cup cheddar en net wat meer dan 1/3 cup jalapenos bijgeknikkerd tijdens de eerste vouw. De jalapenos waren uit pot, dus ik was wel benieuwd of het wat met de fermentatie deed, maar dat lijkt niet het geval te zijn.

Anoniem

Re: Je eigen brood bakken.

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-06-20 08:27

Ik ben mijn eigen desem aan het starten op basis van roggemeel. Elke dag even voeden. Het staat al lekker te bubbelen. Nu nog ervaren hoe dat met bakken gaat, want dat heb ik nog nooit gedaan. Toch even anders als met gist.

MarliesV

Berichten: 16066
Geregistreerd: 24-06-08
Woonplaats: Hellendoorn

Re: Je eigen brood bakken.

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-06-20 16:21

Afbeelding

Afbeelding

Mijn focaccia, gisteren gebakken. Vandaag even weer 10 minuten in de oven om warm te maken

Was zo op, altijd een goed teken.

Recept was met rozemarijn en zeezout er op. Heb er ook rozemarijn en tijm door gedaan en wat kaas en ook van dat alles er overheen met zeezout.

Smaakte top. Voor herhaling vatbaar!

Flower033

Berichten: 754
Geregistreerd: 15-09-12
Woonplaats: Niet meer op bokt

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-06-20 17:36

Slim idee, in die bakvorm. Ga ik ook eens proberen.
Vandaag krentenbrood gebakken. Iets te hoog gerezen. Maar het smaakt goed.
Afbeelding

Rinske

Berichten: 25110
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand

Re: Je eigen brood bakken.

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-06-20 18:39

Wat een heerlijk broden! Dat krentenbrood ziet er goed uit, hij lijkt niet te hoog gerezen op deze foto?

Focaccia wil ik ook graag nog een keer maken, nomnom!

Ik heb zelf vandaag een bietenbrood gebakke, toch nog niet zo rood als ik had gehoopt ondanks dat ik er vitamine C aan toe had gevoegd.
Afbeelding

Afbeelding

Bienotje

Berichten: 11136
Geregistreerd: 09-09-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-06-20 19:31

Afbeelding

Een noten no knead bread met beetje kaas er nog doorheen gedaan voor het bakken plus een kaaskorstje. Heerlijk was ie!

olga

Berichten: 1791
Geregistreerd: 28-08-01
Woonplaats: Nederweert

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-06-20 20:23

Dat noten brood klinkt lekker. Wat heb je er in gedaan aan noten?

Hier vandaag geen brood maar flamkuchen.


Afbeelding

Set_Elkol
Berichten: 14943
Geregistreerd: 06-06-06

Re: Je eigen brood bakken.

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-06-20 17:38

Ooh lekker flamkuchen:9

Hier weer een broodje
Afbeelding

Albertina71

Berichten: 911
Geregistreerd: 09-01-14
Woonplaats: Bunschoten

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-06-20 18:11

Wauw, Set_Elkol, die is prachtig!

Sicayes

Berichten: 3543
Geregistreerd: 08-07-13
Woonplaats: Naaldwijk

Re: Je eigen brood bakken.

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-06-20 18:56

Wauw wat mooi ingesneden Set!

Bienotje

Berichten: 11136
Geregistreerd: 09-09-04

Re: Je eigen brood bakken.

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-06-20 10:43

Prachtig idd!

En flamkuchen is ook een goed idee. Binnenkort jarig en krijg dan een keukenmachine. Kan niet wachten!

Alleen verwacht dan nog steeds niet zulke mooie exemplaren te bakken als hier voorbij komt ;-)

In progress no knead met kaas en ui
Afbeelding

olga

Berichten: 1791
Geregistreerd: 28-08-01
Woonplaats: Nederweert

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-06-20 21:48

Set_Elkol mooi brood!

Bienotje Hoe is je kaas uien brood geworden?

VenoSnorlax

Berichten: 4546
Geregistreerd: 04-02-12
Woonplaats: Den haag

Re: Je eigen brood bakken.

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-06-20 08:27

Eindelijk, na alles altijd met de hand gedaan te hebben en op gevoel.
Heb ik nu een keukenweegschaal en een kenwood machine besteld. Ben zo blij en ik denk ook niet meer te stoppen met het bakken van broden :')

Berdien

Berichten: 65769
Geregistreerd: 19-09-04
Woonplaats: Groningen

Re: Je eigen brood bakken.

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-06-20 10:10

Met dit warme weer laat ik de oven zoveel mogelijk uit, het is al warm genoeg in huis :=

Maaaar dat kaas-ui brood ziet er lekker uit Bienotje, hoe was het resultaat?

meintje

Berichten: 1893
Geregistreerd: 07-02-07
Woonplaats: Waterlandkerkje

Re: Je eigen brood bakken.

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-06-20 11:50

Ik wil nog steeds een keer proberen om te bakken op de barbecue. In theorie zou dat moeten kunnen...

lenaa_tje

Berichten: 10389
Geregistreerd: 30-03-07
Woonplaats: Groningen

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-06-20 11:57

meintje schreef:
Ik wil nog steeds een keer proberen om te bakken op de barbecue. In theorie zou dat moeten kunnen...

Op de egg (andere gesloten bbq werkt het zelfde denk ik ) was het te doen.

chamion
Huisheks

Berichten: 3730
Geregistreerd: 22-03-07
Woonplaats: Tussen bos, heide en stad

Re: Je eigen brood bakken.

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-06-20 14:31

Ik heb weinig gereageerd. Ben erg druk. Maar ik ben nog steeds bezig met broden te maken. Meestal gewone wit broden en soms een meergranen. Van de week voor het eerst gewaagd aan een maisbrood (kant en klaar product) maar die vond ik vrij massief. Heb nog een portie over en dan doe ik er toch een beetje extra gist in. Verder een italiaans brood gebakken voor bij een salade en die was heerlijk.
Kaas/uien brood blijft favoriet. Ook het krentenbrood blijft lekker. Pony is ook blij als ik dit heb gebakken. Die mag de kontjes hebben _O-

Wieke

Berichten: 1805
Geregistreerd: 16-08-10
Woonplaats: Lemelerveld

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-06-20 08:52

Na een hele tijd meelezen ben ik ook aan het brood bakken geslagen (na weken eindelijk weer gist in de supermarkt kunnen kopen).
Het wil nog niet echt lukken, smaak is goed, maar je kunt er iemand mee doodslaan zo ongeveer. Super hard, klef en massief...

Eerste brood, rijzen ging niet geweldig, 1,5 keer zo hoog als de hoeveelheid na mengen

Afbeelding


Tweede brood, super rijs! In 5 uur flink hoog gekomen, maar daarna weer gekrompen...

Afbeelding
Na mixen

Afbeelding
Na 5 uur

Afbeelding
Na +- 10 uur

En weer als een baksteen uit de over gekomen

Afbeelding


Ik gebruik het no knead recept van jo cooks.
380 gr tarwebloem
355 ml water
8,6 gr zout
1,6 gr gist

Na mengen blijft het ook ontzettend nat, ik kan er geen bol van maken na het rijzen..


Vergt allemaal nog wat oefening, maar weet niet wat ik anders moet doen.

Als iemand tips heeft, graag!
Laatst bijgewerkt door Wieke op 26-06-20 08:56, in het totaal 1 keer bewerkt

VenoSnorlax

Berichten: 4546
Geregistreerd: 04-02-12
Woonplaats: Den haag

Re: Je eigen brood bakken.

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-06-20 08:55

Bak je het in een oven wieke en zo ja welke temperatuur en tijden gebruik je :)

Wieke

Berichten: 1805
Geregistreerd: 16-08-10
Woonplaats: Lemelerveld

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-06-20 08:57

Anke98 schreef:
Bak je het in een oven wieke en zo ja welke temperatuur en tijden gebruik je :)


Met gietijzeren pan voorverwarmen op 230 graden.

Dan bloem in hete pan, deeg er in, met deksel 30 minuten

Dan nog 15 a 20 min zonder deksel

Alles op 230 graden.

lenaa_tje

Berichten: 10389
Geregistreerd: 30-03-07
Woonplaats: Groningen

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-06-20 08:58

Ik heb verder geen verstand van no knead maar dit lijkt op te veel rijzen daardoor stort hij in. Het gist is uitgewerkt.