Moderators: Essie73, NadjaNadja, Muiz, Telpeva, ynskek, Ladybird, Polly
. Ik draai hem gewoon om zodra hij uit de oven komt, dan is ie ook perfect recht. Wel even de vorm er 5 minuutjes om laten zitten. 
Jolien87 schreef:Maar dat is het probleem juist: Ik heb geen mix van DLT, maar van de Jamin. Die verhoudingen zijn anders. Ik kan dus niet klakkeloos de hoeveelheden ei en water van de tabel overnemen. Dan moet ik gaan omrekenen.
De hoeveelheid op de verpakking van de Jamin is voor een bakvorm van 25 cm. Ik heb een bakvorm van 28 cm. Dan heb ik dus te weinig beslag. Snappie?
Ik begrijp ook wel dat een bakvorm van 30, niet twee keer zo groot is als een bakvorm van 15 cm.
Maar nogmaals, ik maak tweemaal de biscuit voor 25 cm. Dan weet ik zeker dat de verhoudingen van de mix, eieren en water goed zijn en heb ik sowieso genoeg deeg voor de vorm van 28 cm.
Dan vul ik de bakvorm van 28 cm tot 2/3 vol.
Het overige deeg vul ik een andere springvorm mee.
Of leg ik het nu zo raar uit? Volgens mij hebben we het namelijk allemaal over hetzelfde



Ik hou van pip!!
) geholpen met haar bruidstaart, die wilde ze zelf maken. Ze heeft weinig ervaring en ze hebben gewone cakebeslag gebruikt (omg dat ding is máchtig
) Heb er één voorgedaan met bekleden en afsmeren (ze had er een afgesmeerd met icing, uitgelegd dat BC echt beter is en dat heeft haar moeder toen gauw voor ons gehaald
) en de drie andere taarten heeft ze zelf afgesmeerd en bekleed. Ik heb de parelranden gemaakt en had thuis al een zooi bloemen gemaakt, daar hebben we nog bloemen erbij gemaakt en uiteindelijk is het een leuk geheel geworden
Trouwkaart was wit/rood/groen en dat waren de kleuren die de bloemen moesten hebben. Uiteindelijk (weet niet of je het heel goed ziet op de foto) lopen de bloemen zeg maar van de zijkant in en 'kringel' naar het midden van de taart, en als je van de zijkant kijkt loopt het omhoog. Erg leuk. Ze is erg blij met haar taart en het was hartstikke gezellig :

Rinske schreef:Niet in de koelkast bewaren! Liefst in plastic en dan nog in een afgesloten bak, dan blijft hij nog langer goed.
Prakkie, ik vind je aanpak erg ingewikkeld. Ik draai hem gewoon om zodra hij uit de oven komt, dan is ie ook perfect recht. Wel even de vorm er 5 minuutjes om laten zitten.
Werkt heel makkelijk.
. Vind dat altijd lastig schatten hoor. Gebruik wel de tabel van DLT maar vind die soms zo krap. Gisteren gevuld met 4 soorten vruchtenjam, slagroom/aardbeien pudding en nog een laag jam. Tweede laag met lemoncurd en citroenkwark vulling. Afsmeerd met.......merenque bc. Had ik ook nog nooit mee gewerkt maar vind 'm ook prettig. Heb de verhouding met de meeste boter gemaakt. Falona schreef:Met taart bakken bedoel je puur de biscuit neem ik aan? Dan zou ik hem eerst af laten koelen en dan in een afgesloten zak bewaren. Kan idd gewoon in de keuken en dan wordt hij niet droog.
Als je hem niet in een zak doet zal hij wel uitdrogen!
branka16 schreef:Wat vinden jullie fijner werken. marsepijn of fondant?
Ik heb marsepijn(van de xenos) gebruikt gisteren maar dat gaf erg af en plakte echt heel erg.
Fondant vond ik veel mooier worden kwa structuur en blijft mooier als je er een vorm van maakt?
Of heb ik gewoon een flut kwaliteit marsepijn te pakken?
) van de Xenos is sowieso slechte kwaliteit.