Taarten decoreren XX

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
wreckh

Berichten: 2556
Geregistreerd: 09-06-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-03-12 17:54

Dais_ schreef:
Ik ben even allerlei recepten aan het overschrijven uit dit topic maar kan die van baileys vulling niet vinden. Ik vind enkel : Vervang water door baileys en tadaaa :D Maar ik kan dus niet vinden van welk recept je het water vervangt door de baileys.



Ik heb dit recept gebruikt.

http://www.deleukstetaarten.nl/recept/29/Baileysvulling/

tinkergirl89

Berichten: 1131
Geregistreerd: 22-01-09

Re: Taarten decoreren XX

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-03-12 19:50

of ik ff 50 cupcakes wil maken voor zaterdag... :+
jah hoor!
(mijn oven is een combi, en daar gaat max een blik in van 6 stuks :p)

Ben bezig!
mehhn wat een werk :p
vooral dat wachten duurt lang

Soprano

Berichten: 2668
Geregistreerd: 27-03-04

Re: Taarten decoreren XX

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-03-12 19:59

Even een vraagje tussendoor, mag je je taart ook afsmeren met die milky-way vulling of zouden jullie dat niet doen?

ladyx5

Berichten: 404
Geregistreerd: 14-02-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-03-12 20:01

Nou, dit is mijn allereerste taart geworden, de afwerking mag wat beter, maar voor de eerste keer redelijk gelukt!

Afbeelding

Kinke

Berichten: 21162
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Re: Taarten decoreren XX

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-03-12 20:13

Soprano, in die vulling zit water en slagroom.....geen goed idee om daar mee af te smeren. Je fondant of marsepein gaat dan smelten.

wreckh

Berichten: 2556
Geregistreerd: 09-06-05

Re: Taarten decoreren XX

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-03-12 21:05

Ladyx5: Mooi! Hoe maak je zulke mooie roze randjes om die strik?

ladyx5

Berichten: 404
Geregistreerd: 14-02-05

Re: Taarten decoreren XX

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-03-12 10:47


SabM
Berichten: 1199
Geregistreerd: 13-07-06

Re: Taarten decoreren XX

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-03-12 12:25

even een vraag... heb eerder al iets gepost erover... maar kan het niet meer vinden.

Hoe maak je eetbare lijm? Ik doe meestal veel ps met beetje water.
Maar hoorde dt je ook tylose met water kan doen?
snap het niet meer.... eiwitpoeder vind ik best prijzig.

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Re: Taarten decoreren XX

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-03-12 12:30

Ja lauwwarm water en een klein beetje tylose. Ziet er eerst heel smerig uit met vlokken erin, maar het lost op en dan heb je een soort behanglijm :D

SabM
Berichten: 1199
Geregistreerd: 13-07-06

Re: Taarten decoreren XX

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-03-12 12:32

Tnx Mayo ... klein beetje is mespuntje? (mijn kleine beetjes zijn meestal nog teveel :) )

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Re: Taarten decoreren XX

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-03-12 12:34

Ehh... ik doe maar wat :)) I heb een potje van 5cm hoog ongeveer en een diameter van +/- 3,5cm en daarin doe ik volgens mij ruim een halve theelepel.

KozieZ

Berichten: 7756
Geregistreerd: 11-02-02

Re: Taarten decoreren XX

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-03-12 13:16

Je kan ook lijm maken van water met een beetje gum paste erdoor :)

Als ik gewoon snel iets simpels op wil plakken gebruik ik ook altijd gewoon poedersuiker met water. Zwaardere dingen met icing.

citroen
Berichten: 1649
Geregistreerd: 13-04-09

Re: Taarten decoreren XX

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-03-12 13:29

Hebben jullie misschien tips voor een leuks verjaardag taartje voor me mama? Ik mag van haar de taart maken! Zat te denken aan een roze met iets van roosjes hebben jullie er nog leuke ideeen voor? Die milkyway klonk erg lekker dus denk dat ik die ga gebruiken voor vulling! :D Zal het misschien lekker te combineren zijn met aardbeien jam vulling?

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Re: Taarten decoreren XX

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-03-12 13:54

Het lijkt mij eigenlijk ernstig saai als vulling Milky Way. Het reepje vond ik vroeger geweldig, maar nu ook niet meer, vind het maar een saaie en flauwe smaak. Maar dat is mijn mening :)

Als ik de moeite neem om te smelten ga ik eerder voor snickers, mars, bounty, toblerone, bon bon bloc, dat soort repen. Met een meer uitgesproken smaak.

Crista

Berichten: 3144
Geregistreerd: 12-01-04
Woonplaats: Zoetermeer

Re: Taarten decoreren XX

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-03-12 14:05

ik heb laatste tylose met water gedaan, was supersterke en goed lijm! echt heel fijn!

Ga van het weekend weer eens bakken, een 12 cm. taartje, met baileys vulling en ff kijken of ik nog iets anders erin doe of niet, heb ook nog stroopwafels staan, maar vraag me af of dat lekke ris samen...

Misschien wel alleen stroopwafelvulling... HOOOOOW ik weet het eigenlijk nog niet!

En ik ga weer lekker knutselen!

Wil eigenlijk ook ff langs de ikea voor 2 boltaartjes, wil een keertje een borstentaartje maken voor vriendlief namelijk :)

En heb nu vloeibare kleurstof, maar geloof dat ik toch ook maar aan de poederkleurstof moet... of is van die pasta kleurstof fijner? En welk merk kan ik dan het beste nemen?

Ga van de week weer een e.e.a. bestellen op dlt denk ik, moet ook weer fondant hebben enzo....

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Re: Taarten decoreren XX

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-03-12 14:15

Ik werk het liefste met vloeibare gelkleurstof van Americolor voor Marsepein en fondant.

SabM
Berichten: 1199
Geregistreerd: 13-07-06

Re: Taarten decoreren XX

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-03-12 14:33

ik heb de wilton gelkleuren... vind ik best goed gaan.
maar voor duste moet ik nog poeder kopen... maar ja heb al zoveel zooi :)

TinkerTom

Berichten: 4032
Geregistreerd: 08-07-06
Woonplaats: Fijnaart

Re: Taarten decoreren XX

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-03-12 14:44

ik heb net de topping gemaakt die eerder voorbij kwam met BBR erdoor...
ja hij is idd wel lekker maar vind het niet mooi...de BBR krijg je niet mooi smeuig gemixt met de BC...waardoor het lijkt of het een beetje geschift is...het wordt niet een mooie gladde massa zeg maar, heb hem overigens gemaakt met de BBR van Dr Oetker...misschien is het anders als je hem zelf maakt...
hij is trouwens wel prima te kleuren hoor.

Bo_Y

Berichten: 4868
Geregistreerd: 29-11-06
Woonplaats: ergens bij mijn grote liefdes

Re: Taarten decoreren XX

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-03-12 14:47

Ik heb gisteren cupcakjes van zo'n pak van de AH gemaakt inclusief topping. Mijn vriend vond de topping erg lekker, maar ik vond hem veel te zoet en chemisch. zeker de roze variant die bij de chococoladecakjes hoorde... Die maakt ik niet meer. Ik kan het beter zelf maken, dan is het minder zoet.

citroen
Berichten: 1649
Geregistreerd: 13-04-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-03-12 14:50

Oeeeehh snickervulling klinkt ook erg lekker! :P Of witte chocola met noorjes ofzo! Moet je er bij die witte chocola dan ook weer slagroom doorheen doen? :o

Crista

Berichten: 3144
Geregistreerd: 12-01-04
Woonplaats: Zoetermeer

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-03-12 14:51

Mayo schreef:
Ik werk het liefste met vloeibare gelkleurstof van Americolor voor Marsepein en fondant.


heb je dan niet dat je fondant te "nat" wordt? of vang je dat weer op door poedersuiker toe te voegen?

ladyx5

Berichten: 404
Geregistreerd: 14-02-05

Re: Taarten decoreren XX

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-03-12 15:06

sabm: als je er allen eiwit op doe blijft het ook plakken.
Je scheid een ei en dat witte daar plak je alles mee op;)

ClaudiaHS

Berichten: 8144
Geregistreerd: 12-03-09
Woonplaats: Den Bosch

Re: Taarten decoreren XX

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-03-12 15:14

Mijn biscuitje staat in de oven, de eerste die ik heb gemixed met mijn nieuwe Kenwood.
Hij was mooi luchtig, dus ik hoop dat ie zo mooi uit de oven komt.
Moet een taartje maken voor mijn schoonzus die is a.s maandag jarig.
Ze wordt 32, maar ze wil graag ' hoera laura 30 jaar' erop.
Nou wil ik er eigenlijk een leuke, flauwe tekst van maken aangezien ze dus 32 wordt en niet 30.
Iemand nog leuke ideeen??
Ik ben inspiratieloos.
Volgend weekend ook nog 20 CC's maken voor een vriendin, om te trakteren op het werk.

Rinske

Berichten: 25110
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 07-03-12 15:16

ladyx5 schreef:
sabm: als je er allen eiwit op doe blijft het ook plakken.
Je scheid een ei en dat witte daar plak je alles mee op;)

Dat zou ik niet doen als er ook zwangeren de taart gaan eten ivm salmonella gevaar.


Mijn koe-taart van van de week.

Afbeelding

KozieZ

Berichten: 7756
Geregistreerd: 11-02-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-03-12 15:19

ladyx5 schreef:
sabm: als je er allen eiwit op doe blijft het ook plakken.
Je scheid een ei en dat witte daar plak je alles mee op;)


Ik zou niet zomaar eiwit gebruiken zonder dit te verhitten. ivm salmonella besmettingen.