_Mara_ schreef:blazelover schreef:
Las trouwens vanmorgen ook dit via Foodwatch: http://www.ad.nl/ad/nl/4560/Gezond/arti ... aren.dhtml en laatst was ook dit in het nieuws: http://www.nu.nl/algemeen/2755742/schip ... uctie.html . Ik snap dat zout een conserveringsmiddel is, maar het wordt nu echt te pas en te onpas overal aantoegevoegd.
ik denk dat het ook zeker te maken heeft met schaalvergroting, alles word onder 1 dak gebracht, supermarkt vervangt de groenteboer. slager, bakker etc etc .
die vallen onder grotere ketens die veel producten wegzetten en hier zo min mogelijk verlies op willen draaien en zo min mogelijk bederf en uitval van producten willen hebben
om op die manier scherpe prijzen te kunnen aanbieden waardoor iedereen bij de ketens koopt en dus winst opleveren
is een slechte zaak vind ik zelf, ik heb het liefst een groenteboer, slager en bakker die zelf met liefde voor het product aan het werk zijn...dat merk je in alles bij de producten die je daar koopt