Wou zo een taartje vullen met werthers original vulling en een mona toetje. Weet iemand of ik met een van die beide kan afsmeren? Anders moet ik ook nog bc maken en daar heb ik niet zo veel tijd voor
Bayja
Berichten: 4270
Geregistreerd: 07-10-03
Geplaatst: 24-02-10 11:58
Leuk (en bekend ) die verkeerdborden!
Ik gebruik ook heel veel roodtinten, zwart, wit en blauw.
Ik ben heel benieuwd naar die clickstixs, die wil ik ook nog graag eens bestellen.
@ Mayo en Jaffel, thnx! Ik had geen wit-wit marsepein dus gewoon de standaard marsepein van DLT gebruikt zonder kleurstof En zwart had ik ook niet dus een stukje maar heel donkerbruin gemaakt, hahaha. Heb het idee volgens mij hier ergens vandaan gehaald
Nee ik ook niet meer. Heb nu die 2 taartjes helemaal met fondant gedaan. Behalve het lijfje van het schaap, die kleur marsepein had ik nog liggen. Fondant scheurt enorm snel, plakt aan je vingers en alles, etc. Hoe plakken jullie vast met boetseren trouwens? Ik heb die witte bolletjes op dat schaap op goed geluk erop gedrukt.
eetbare lijm schijn je ook te kunnen maken met tylose en water. Maar ik heb toen gewoon een potje petal glue gekocht en vond het wel best
Lindas2
Berichten: 1685
Geregistreerd: 15-07-09
Geplaatst: 24-02-10 12:43
Ik wilde binnenkort gaan kijken voor een vierkant bakvorm.. Van welk formaat hebben jullie die? En gaat het bekleden met marspein een beetje handig ofniet?
Ik heb ze van 10x10 (4p), 13x13 (6p), 15x15 (9p), 20x20 (16p) (meest gebruikte) en 25x25 (25p).
Lindas2
Berichten: 1685
Geregistreerd: 15-07-09
Geplaatst: 24-02-10 12:46
Mayo schreef:
Ik heb ze van 10x10 (4p), 13x13 (6p), 15x15 (9p), 20x20 (16p) (meest gebruikte) en 25x25 (25p).
OKe dankjewel! En gaat het bekleden een beetje handig dan? Of heb je daar handigheidjes voor?
Annemiekbram
Berichten: 3529
Geregistreerd: 21-08-04
Woonplaats: Twente!
Geplaatst: 24-02-10 12:48
Ik heb ook gewoon zo'n potje besteld bij DLT... kost iets van 2,95 ofzo..nou dan vind ik t wel best. Volgens mij kun je daar heel lang mee!
Ben nu bezig met een taart met 1 laag: Mona Chocodreams chocolademouse met crispy white chocolate En 1 laag: Werthers original met slagroom Ga het spul denk ik afsmeren met duo penotti.
Het is een hartvorm voor een vriendinnenavondje..iemand enig idee wat ik erop kan maken?
Mayo
Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern
Geplaatst: 24-02-10 12:49
Niet te hard je marsepein uitrekken in de hoeken, dan druk je de hoeken naar beneden en bij de hoeken je vulling iets hoger of een hoger dijkje, om je hoeken goed omhoog te houden. En bij de hoeken niet teveel naar beneden vegen bij het bekleden, maar echt tégen je taart aan vegen en het liefst iets omhoof vegen, dan trek je je hoek niet naar beneden.