Suzanne F. schreef:fjordjes schreef:Rauw gehakt vind ik lekker
Daar kan je wormen van krijgen. Niet doen hoor.
Dat is een fabeltje. Áls je al wormen van vlees (en dan dus koeienwormen, wat welke andere worm zou er in vlees moeten zitten?) zou kunnen krijgen zouden ze a) niet kunnen leven in de mens, want ze zijn dierspecifiek en zouden ze b) in producten waar darm wordt gebruikt moeten zitten. In worst dus.
Je kunt er wel gruwelijk makkelijk een voedselvergiftiging van krijgen. Niet zozeer omdat het rauw is, maar omdat het rauw én bewerkt (gemalen) is. Dat door het malen vergrote oppervlakte maakt dat bacteriën er welig in kunnen tieren. En die bacteriën komen van de handen van de mensen die het gehakt door de molen gooien. of die het verpakken. Of omdat die al op die gehaktmolen zitten.
En dat is meteen het verschil met 'rare' gebakken biefstuk. Dat is ook rauw (van binnen!) maar daar heeft geen mens met z'n tengels aangezeten. En die buitenkant wordt wel goed gebakken.