ja, ik dacht al, de tweede is van het merk crockpot.
Maar die russel hobb is blijkbaar ook erg goed, en een stuk groter vind ik wel interessanter (evenveel werk om stoofpotje voor 2 of 4 personen te maken.
Maar kun je dat ook met dagdagelijkse ingredienten maken, of zijn alle recepten met tig onderdelen dat je nooit van je leven anders gebruikt?
01San
Berichten: 18907
Geregistreerd: 08-07-10
Woonplaats: Voorne-putten
Geplaatst: 01-11-16 20:41
Mijn vriend is Engels, door hem ken ik de slowcooker,,, Hij heeft iets super simpels wat je gewoon de hele nacht aan kan laten of sochtends vroeg aan kan zetten voor avond eten:
4 bouillon blokjes, Mager gehakt Knoflook , gewoon in 4 gesneden en hoeveel je wilt.... Krieltjes Peen en erwten uit blik Koolraap (alvast gesneden), boontjes >> welke groenten je maar wilt... En water voor hoever nodig.. En lepeltje sambal mag ook nog erbij!
En het lijkt niet lekker maar vind het heerlijk,,. Het is ook lekker om het mengsel op een witte boterham te doen..
Ik heb een slowcooker van Bestron (niet meer te koop) van 6,5 liter. Met het idee om een grote hoeveelheid te maken en dan porties invriezen. Dan doe ik ook, maar achteraf is 6,5 liter veel te groot. Als deze pan overlijdt, koop ik eentje met ca 4 liter.
Vraagje. Ik krijg binnenkort een Slowcooker. Nu zie ik ook best wel recepten voorbij komen die bv eerst 2 uur op high moeten en dan 2 uur op low. Moet je dat handmatig doen?
Ik doe dat soort dingen nooit. Zet het ding gewoon op laag en zie wel wanneer het gaar is. Meestal gebruik ik hem op werkdagen en dan gaat hij om 5.30 aan en kom ik rond 16.00 thuis en dan is het toch wel gaar. Moest in het begin wel eventjes accepteren dat laag echt voldoende was, was altijd bang dat het niet gaar zou zijn.
hahaha echt erg he. twijfelde steeds zo maar heb het nu toch maar gedaan. hopelijk bevalt het ook en ga ik m ook ECHT gebruiken...
Ceetje_bokt
Berichten: 5647
Geregistreerd: 01-05-07
Geplaatst: 03-11-16 20:04
Je hebt m in elk geval in het goede seizoen gekocht: herfst en winter zijn dé seizoen voor stoofschotels
Duhelo
Berichten: 29607
Geregistreerd: 29-05-03
Geplaatst: 03-11-16 20:22
Hmmm, dacht hem ook te bestellen op bol, maar nu twijfel ik ook al weer. Heeft iemand een paar voorbeeldreceptjes wat en hoeveel je erin gooit met welke kruiden bv?
Nou ik heb hem nu een week of twee, maar nog steeds geen kans gezien om iets te maken
Ik heb de pot aangeschaft zodat ik kon koken als ik van huis was, want ik heb weinig tijd.
Nu blijkt dat ik zelfs te weinig thuis ben om de pot de eerste keer te testen.. Ik wil de pot niet zomaar gelijk onbeheerd aanzetten, dus eigenlijk eerst een test-run om te kijken of ie heel is, niet lekt, doorbrand en dat soort engigheid... maar ja, ik ben niet lang genoeg thuis... Hence de impasse
Het is een beetje jammer dat onze keuken te klein is anders had er al lang eentje gestaan hier
Zunzuncito
Berichten: 1588
Geregistreerd: 06-08-05
Woonplaats: in de Buurt
Geplaatst: 06-11-16 20:56
Mijn keuken is heel erg klein (een soort gang), maar er staat er gewoon een hoor . Ik weet niet of het al ergens is genoemd maar je moet het verschil in de 'low' en de 'high' stand niet als temperatuur zien, maar in de tijd die je cooker nodig heeft om op de suddertemperatuur te komen. Bij 'low' is dit een aantal uren meer dan bij 'high'.
Wij hebben net 1 gevuld met : 4 rund bouillon blokjes, 2 knoflook elk in 4 gesneden, theelepeltje sambal, rundvlees in stukjes gesneden, krieltjes, peen, uien, soepgroente en koolraap,,,
Duhelo
Berichten: 29607
Geregistreerd: 29-05-03
Geplaatst: 07-11-16 13:35
de mijne is ook besteld!
Duhelo
Berichten: 29607
Geregistreerd: 29-05-03
Geplaatst: 08-11-16 13:53
Heeft er iemand een simpel gerechtje met kip ofzo? iets dat niet te lang hoeft te duren? Ik heb kip en aardappelen in huis, en kan straks wel achter iets van groentjes gaan, peper, zout, kippekruiden en bouillonblokjes heb ik ook wel.(en rodenbach ook). Mijn pot komt normaal vandaag nog binnen en wil het natuurlijk testen of een receptje voor (kippen)soep?