Taarten Decoreren VII

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Lindas2
Berichten: 1685
Geregistreerd: 15-07-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-04-10 00:13

Nou het is officieel.. Heb mn eerste mislukte biscuit :+ ... Had de biscuit alvast geprobeerd in lagen te snijden, bleek dat er nog een deel helemaal niet gebakken was >;) .. Morgenochtend ga ik maar vroeg een nieuwe maken, het is voor een opdracht (aaaahhhh) en ze komt het om 17.00 ophalen..

Situatie:
24cm ronde bakvorm, 330 gram naturelbiscuit mix, 33 ml water (zo ongeveer), 5 eieren, bijna 15 minuten op de hoogste stand gemixt, hetelucht oven op 175 graden, 30 min. in de oven.. Waar is het fout gegaan? Kan ik het beter met een lagere temperatuur doen en langer in de oven laten staan? Ideas are very welcome! :D

(Heb overigens de bakvorm wat verhoogd met bakpapier, kan het daar ook aan liggen?)

Jaime_
Berichten: 8050
Geregistreerd: 05-05-07

Re: Taarten Decoreren VII

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-04-10 03:39

Ik denk in de tijd/temperatuur? als je dezelfde temp aan houd continue zou ik eerder voor 40-45 minuten gaan

MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Re: Taarten Decoreren VII

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-04-10 08:27

Ik denk ook te 'koud' en te kort, Linda.

Zo. Ik heb net nog ff een bestellinkje gedaan bij 'Taart en Decoratie'. Volgende week zaterdag is mijn nichtje jarig. De ondertaart heb ik al, die is wit met een patroon erin.
Dan ga ik deze week nog een taart voor er bovenop bakken. Die wordt dan roze, gewoon glad.
Dan heb ik nog roze pareltjes besteld waarmee ik de witte ga versieren. En ik heb lieveheersbeestjes en bijtjes besteld, daarmee ga ik de roze laag versieren + zelf wat witte bloemetjes maken.
Wilde eerst gaan boetseren, maar heb daar geen puf meer voor nu.

Katja

Berichten: 42288
Geregistreerd: 29-04-02
Woonplaats: Utrecht

Re: Taarten Decoreren VII

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-04-10 08:50

Ik denk net te kort Linda, hoe is de kleur?

Ik had zelf ook een biscuit die op het randje was gisteren, misschien zat het in het weer.

Ga zo een golftaart maken, bunker is uitgesneden en de ophoging voor de green gemaakt dus maar eens even kijken of ik dat netjes afgesmeerd en bekleed krijg.

Klinkt mooi Mamamiesje :j

Polivy

Berichten: 11541
Geregistreerd: 10-10-03

Re: Taarten Decoreren VII

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-04-10 09:11

Ik zit te twijfelen over de smaak patidess die ik aan mijn botercreme meegeef. Heb citroenkwartaartyoghurtpudding als vulling. En smaken: hazelnoot, kiwi, pistache, groene appel, ananas, champagne (jeumig wat stinkt die in het potje!), citroen, passievrucht en caramel. En dan nog de standaard vanille aroma.

MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Re: Taarten Decoreren VII

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-04-10 09:38

ananas :j

Polivy

Berichten: 11541
Geregistreerd: 10-10-03

Re: Taarten Decoreren VII

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-04-10 09:40

Ananas it is :)

Chernique

Berichten: 3661
Geregistreerd: 16-10-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-04-10 09:42

Lindas2 schreef:
Nou het is officieel.. Heb mn eerste mislukte biscuit :+ ... Had de biscuit alvast geprobeerd in lagen te snijden, bleek dat er nog een deel helemaal niet gebakken was >;) .. Morgenochtend ga ik maar vroeg een nieuwe maken, het is voor een opdracht (aaaahhhh) en ze komt het om 17.00 ophalen..

Situatie:
24cm ronde bakvorm, 330 gram naturelbiscuit mix, 33 ml water (zo ongeveer), 5 eieren, bijna 15 minuten op de hoogste stand gemixt, hetelucht oven op 175 graden, 30 min. in de oven.. Waar is het fout gegaan? Kan ik het beter met een lagere temperatuur doen en langer in de oven laten staan? Ideas are very welcome! :D

(Heb overigens de bakvorm wat verhoogd met bakpapier, kan het daar ook aan liggen?)


Dit had ik ook de eerste 2 á 3 taarten.. dus ik ben naar die winkel gegaan en gevraagd wat ik nou steeds fout deed :o
Het ligt aan jouw heteluchtoven, ik heb daar nu ook een aparte instructie voor gekregen (ben je wel iets langer mee bezig dan 30 min. maar dan heb je ook wat! :) )
1. Voorverwarmen op 100 graden
2. 15 min. je bisquit erin op 100 graden
3. Na 15 minuten zet je je oven op 150 graden, weer 15 minuten (hij komt al wat omhoog hier)
Nu zit je bisquit er dus al 30 min. in, maar hij is nog niet klaar!
De komende 15 minuten zet je je oven op 175 graden, maar je moet je bisquit nu wel in de gaten houden :) (je kan het goed zien als hij mooi omhoog is gekomen en een mooie bruine kleur heeft, hoe groter je taart is, des te langer moet hij dan nog in de oven op 175, heb je een kleintje hoeft ie wrs maar 5-8 minuten)

Mijn taart op pagina 2 heb ik ook zo gedaan, en hij is echt heerlijk! :)

het kan niet aan je bakpapier liggen, ik gebruik zelf namelijk ook bakpapier
Ik hoop dat je er iets aan hebt :D

Chernique

Berichten: 3661
Geregistreerd: 16-10-08

Re: Taarten Decoreren VII

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-04-10 09:43

Poliviy;
Ananas of groene appel :)
Maar ik zie dat je al ananas heb gekozen, dus das goed :D

Ladyloe

Berichten: 2459
Geregistreerd: 23-01-07
Woonplaats: Zeeland

Re: Taarten Decoreren VII

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-04-10 12:00

Jeuuuuuj nieuw topic!

wereld

Berichten: 2857
Geregistreerd: 03-09-09
Woonplaats: Terschelling

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-04-10 14:32

Gisteravond vroeg iemand mijn man of in voor vandaag een taart kon maken..
Een kleine taart voor een 2-ling die 3 word..
Ik moest zelf maar kijken hoe of wat..

Dus gisteravond laat de biscuit gebakken en vanmiddag afgemaakt, en ben best tevreden...

Afbeelding

Polivy

Berichten: 11541
Geregistreerd: 10-10-03

Re: Taarten Decoreren VII

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-04-10 16:10

Pfff... Mijn taart is mislukt. Met biscuit de balvorm van Wilton doen werkt niet. Je biscuit zakt in. Ziet er dus niet uit.

Polivy

Berichten: 11541
Geregistreerd: 10-10-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-04-10 16:10

Leuk wereld!

Polivy

Berichten: 11541
Geregistreerd: 10-10-03

Re: Taarten Decoreren VII

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-04-10 16:18

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Ashleey_

Berichten: 5752
Geregistreerd: 15-05-04
Woonplaats: Eindhoven

Re: Taarten Decoreren VII

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-04-10 17:00

Leuk simpel taartje Wereld! Zullen ze vast blij mee zijn ;)

Polivy; nog geen kramp in je vingers gehad van de sugargun? :=
Hij is super leuk geworden! Heel mooi dat patroon erin :j

Jammer van die bolvorm.. lijkt me ook best ingewikkeld met zo'n vorm?

Lindas2
Berichten: 1685
Geregistreerd: 15-07-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-04-10 17:28

Bedankt allemaal voor jullie reacties!
Heb de taart uiteindelijk vanmorgen vroeg op 175 graden, 42 minuten in de oven gedaan.. Toen was hij wel goed en bijna nog beter dan anders.. Ze zijn de taart net op komen halen.. Op hoop van zege dat het lekker smaakt!

Hoezo te koud MamaMiesje? Wat zou je aanraden? Leuk project heb je trouwens! Ben heel erg benieuwd hoe het gaat worden!

@ Katja: De kleur was ook nog niet helemaal goed, op sommige plekken wel maar in het midden had ik gewoon nog vloeibaar deeg >;) Misschien lag het inderdaad aan het weer :Y) :D

Bedankt voor je uitleg Chernique, Alleen tijdens het verwarmen naar een hogere temperatuur blijft de biscuit in de oven.. Als de temp. bereikt is gaan de 15 min. pas in..toch? Staat het er dan uiteindelijk niet te lang in?

Lindas2
Berichten: 1685
Geregistreerd: 15-07-09

Re: Taarten Decoreren VII

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-04-10 17:28

Leuke taart Wereld! Welke uitstekers heb je gebruikt?

Lindas2
Berichten: 1685
Geregistreerd: 15-07-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-04-10 17:29

Vervelend Polivy! Heb je het nog op kunnen lossen?

Edit: Ik had nog niet gezien dat die bol van jou was :o .. Super gaaf! Werkt het handig met een sugargun?
Laatst bijgewerkt door Lindas2 op 17-04-10 17:30, in het totaal 1 keer bewerkt

MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-04-10 17:30

Te koud als in: te lage temperatuur ;)
Maar ik zie dat je het al opgelost hebt. Het verschilt ook érg per oven hoor :j
Heb je geen foto gemaakt van het eindresultaat?

Lindas2
Berichten: 1685
Geregistreerd: 15-07-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-04-10 17:33

Zo'n vermoeden had ik al :P.. Wat voor temperatuur bak jij de biscuit?

En heb wel foto's gemaakt :D.. zal ze morgen even uploaden..

MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Re: Taarten Decoreren VII

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-04-10 17:36

Ik doe meestal 180 graden en dan 40 minuten; maar dat zijn wel de grote vormen.

Polivy

Berichten: 11541
Geregistreerd: 10-10-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-04-10 17:36

Ik las later pas (altijd zo he :D) dat anderen ook al het probleem hadden dat die bolvorm in ging zakken. Doordat biscuit dat niet zo houdt. Volgende keer dus met cake proberen.
Was het aan het eind wel zat met die sugercraft gun. Vooral ook omdat je na bijna elk sliertje weer moet. Maar werkt wel beter dan zelf rollen.

Polivy

Berichten: 11541
Geregistreerd: 10-10-03

Re: Taarten Decoreren VII

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-04-10 17:36

Had ook te weinig blauw (dit was allemaal restspul, behalve de kat) dus moest opeens groen erbij gaan doen :D _O-

MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Re: Taarten Decoreren VII

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-04-10 17:39

Ja ik heb op DLT ook eens die kerstballen gezien (die won toen taart van de maand) en echt: KO-GEL-ROND! Dan denk ik ook: Hoe kán dat toch met dat zachte biscuit?

Polivy

Berichten: 11541
Geregistreerd: 10-10-03

Re: Taarten Decoreren VII

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-04-10 17:40

Bij deze vraag ik me dat dus ook af :D