8nnemiek schreef:Ik maak em vaak met als basis een bechamelsaus (een roux van olie of boter en bloem, even op kleur laten komen en dan ongezoete sojamelk langzaam er doorheen roeren totdat ie de goede dikte heeft) en dan breng ik hem op smaak met peper, zout en wat citroensap (door het citroensap krijgt ie een beetje een creme fraiche smaakje) en kruiden naar keuze, evt ui en/of knoflook, dan doe ik er vaak nog een pakje alpro cuisine doorheen, eventueel edelgist voor een kaassmaak.. Ik heb geen vaste hoeveelheden, ik proef tussendoor heel vaak en probeer de smaak van de saus op de rest van het eten af te stemmen.
Een andere manier om roomsaus te maken is met geweekte cashewnoten. Wat sterkte bouillon er doorheen blenderen en met kruiden, peper, zout en citroensap op smaak maken.
En een derde (goedkopere) manier is om dat met zonnebloempitten i.p.v. cashewnoten te doen. Is ook een stukje duurzamer
Die bechamelbasis werkt hier ook echt perfect!