Maak een taart met choco botercreme binnenkant. Standaard maar wel lekker Heb trouwens ook nog foto's van de mega truffel, maar mn batterijen van mn fototoestel zijn leeg dus krijg ze er nie af Komt dus nog
Nou, het biscuitdeeg staat hier nu in de oven... alleen heeft mijn vent bij de ikea een glazen schaal ipv rvs gehaald... hopen dat die schaal het aan kan
Nou, het biscuitdeeg staat hier nu in de oven... alleen heeft mijn vent bij de ikea een glazen schaal ipv rvs gehaald... hopen dat die schaal het aan kan
tja, ik heb geen ikea in de buurt En hij komt er op weg naar werk langsheen.
Ik heb net in de oven gespiekt, en het gaat niet zo goed Ik heb het schema van felicitaart gebruikt en gerekent dus voor 1,7 liter. Daar kwam dan uit 4 eieren, 120 bloem en 120 suiker, maar in de oven blijkt dit niet echt omhoog te borrelen, en nu krijg ik zo'n platte bol Als je trouwens cakebeslag gebruikt, wordt eht dan niet enorm zoet?
Ik ga dadelijk denk ik maar weer eens een cake maken, heb vanavond bbq, dan is het wel leuk om wat lekkers mee te nemen . Doe er alleen geen marsepein op, maar kleur het cakebeslag weer .
Nog even een vraagje.. bet nu met cakebeslag aan de gang, en dat rijst wel mooi, maar, uiteraard wel in een bolvorm Een mooie gladde onderkant wordt het dus niet. Hoe lossen jullie dit op? De naat onderaan afsmeren met botercreme? Of juist het gladde deel er af snijden? (lijkt me zo zonde )
Bij mij werd de onderkant bij het afkoelen vanzelf wel recht (en nee, niet omdat ie inzakte ). Ik heb er dus nog nooit iets af hoeven snijden? Heb net een tulband cake geprobeerd te maken, maar volgens mij had ik beslag te weinig, tis nu maar een heel klein cakeje . Zitten overigens 6 kleuren doorheen, dus ben heel benieuwd hoe hij zal zijn als we hem aansnijden. Ga hem dalijk wanneer hij is afgekoeld besmeren met chocopasta en dan cacao eroverheen strooien .
Ik lees hier af en toe even mee, Zie hier echt leuke taarten voorbij komen!! Ben net ook aan een taart begonnen Zie hier echt leuke taarten voorbij komen!! Niet zo'n boltaartje met marsepein, dat heb ik niet in huis, en geen zin om te halen Maar een chocolade taart met chocoladeglazuur. Valt niet op dat ik van chocola houd zeker
Ik heb ook maar eens een poging gedaan... En ik ben eigenlijk best tevreden met het resultaat. Zeker voor een eerste keer. Hier het resultaat: En? Wat vinden jullie ervan?
Heb inmiddels een makkelijke manier gevonden om marsepein uit te rollen zonder dat t plakt En zonder poedersuiker, dus t wordt mooi glimmend ook Tussen 2 velletjes van dat doorzichtige folie. Van dat keukenfolie. 1 onder je marsepein, 1 erboven en rollen maar
@ Eydis: Ja, ik vond hem erg lekker. Dat lintje maak je door eerst twee lange dunne "slangetjes" te rollen en die dan omelkaar heen te doen. (niet rollen maar er gewoon omheen draaien.) Veel succes