Taarten decoreren XXII

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
DIVA2

Berichten: 1941
Geregistreerd: 10-11-07

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-07-12 14:25

Ik heb van de week de mix van jamin gebruikt en gewoon het schema van DLT aangehouden. Niets aan het handje. De mixen zelfs door elkaar heen gebruikt, had namelijk net iets te kort van het een.
Als er op een pak de hoeveelheden voor 25 staan en jij hebt 28 dan doe je er toch gewoon iets meer in? Ik weeg NOOIT precies af. Eieren altijd ruim boven wat moet. Schepje mix erbij en klaar.
En als de hoeveelheden van 30 er ook opstaan dan nou je die gewoon aan. Randje bakpapier om op te hogen en niets aan het handje.
Soms moet je een beetje creatief zijn en niet te moeilijk denken/doen.
Komt alles weer goed :-)

_helga_

Berichten: 6293
Geregistreerd: 21-01-08
Woonplaats: Goirle

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-07-12 14:29

na zowat al jullie topic te hebben gelezen ben ik vandaag ook maar is begonnen.
tijdje geleden was mijn biscuit helemaal mislukt! door een combi magnetron.
heb hem nu thuis in de oven gedaan en hij is helemaal super :)
dus ga hem zo afmaken.

ben benieuwd of het iets word! :P

DIVA2

Berichten: 1941
Geregistreerd: 10-11-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-07-12 14:30

Rinske schreef:
Is die mix zo anders dan?!

Volgens mij niet. Maar kan het natuurlijk mis hebben.

TT; _/-\o_

Helga; Succes in dit takkeweer :D

_helga_

Berichten: 6293
Geregistreerd: 21-01-08
Woonplaats: Goirle

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-07-12 14:31

DIVA2 schreef:
Ik heb van de week de mix van jamin gebruikt en gewoon het schema van DLT aangehouden. Niets aan het handje. De mixen zelfs door elkaar heen gebruikt, had namelijk net iets te kort van het een.
Als er op een pak de hoeveelheden voor 25 staan en jij hebt 28 dan doe je er toch gewoon iets meer in? Ik weeg NOOIT precies af. Eieren altijd ruim boven wat moet. Schepje mix erbij en klaar.
En als de hoeveelheden van 30 er ook opstaan dan nou je die gewoon aan. Randje bakpapier om op te hogen en niets aan het handje.
Soms moet je een beetje creatief zijn en niet te moeilijk denken/doen.
Komt alles weer goed :-)


ik heb ook niet precies afgewogen.
had alleen een kattenvoer weegschaal
dus heb het daar maar mee gedaan :P

_helga_

Berichten: 6293
Geregistreerd: 21-01-08
Woonplaats: Goirle

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-07-12 14:32

ik ga eens aan de gang :P laat jullie straks het resultaat zien!

S_in_Balance

Berichten: 480
Geregistreerd: 29-05-10
Woonplaats: De Veluwe!

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-07-12 14:37

Leuk Helga, ben benieuwd! Inderdaad zoals Diva zegt, succes met dit weer -O- :D

Tooeet
Berichten: 2260
Geregistreerd: 26-06-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-07-12 14:39

Jolien, ik heb ook wel eens die van de Jamin.. Je kan toch gewoon de achterkant van de verpakking aanhouden? Dat heb ik ook gewoon gedaan en er kwam een prachtige biscuit uit voort.

Ik had afgelopen weekend voor mijn eigen verjaardag een taartje gemaakt. Maar ik had het zo druk dat ik eigenlijk niet zoveel zin meer had in het versieren ervan... Hij moest lichtroze worden, maar ik had iets teveel kleurstof gebruikt, dus hij was uiteindelijk knalroze.

Ik had chocoladebiscuit gebakken, gevuld met witte chocoladepasta en kersenjam. Daar had ik hem ook mee afgesmeerd. Dat was overigens echt verschrikkelijk! Mijn biscuit ging er helemaal stuk van, maar uiteindelijk is het toch nog goedgekomen. Het bekleden ging al wel een stuk beter, helemaal netjes tot de onderkant haha. En mijn nieuwe parelmold gebruikt die ik van een vriendin gekregen heb.

Afbeelding

Jolien87

Berichten: 17765
Geregistreerd: 27-08-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-07-12 15:10

Citaat:
Soms moet je een beetje creatief zijn en niet te moeilijk denken/doen.


Daar heb je gelijk in. Meestal denk ik ook wel zo. Maar het stomme is dat ik met maten en dergelijke echt een mierenn**ker ben. 8)7
Heb uiteindelijk de verhoudingen van het pak genomen en alles x 1,5 gedaan.
Volgens het pak moest ik direct de eieren met het water mengen, maar heb de eieren (nadat ze 10 minuten in warm water gelegen hadden) eerst 10 minuten geklopt op de hoogste stand, vervolgens het water erdoorheen gemixt en tot slot de mix toegevoegd en dit nog eens 6 minuten gemixt op de hoogste stand. Resultaat: een mooi, luchtig deeg.

Ik heb de bakvorm ruimschoots verhoogd, zo'n 15 cm. Je weet maar nooit :=
Heb de vorm voor 2/3 á 3/4 gevuld en met het restje heb ik nog een minispringvorm gevuld. Toen was het op.
Nu staat het in de oven, nog zo'n 25 minuten en dan kan ik het resultaat aanschouwen.

Citaat:
Jolien, ik heb ook wel eens die van de Jamin.. Je kan toch gewoon de achterkant van de verpakking aanhouden? Dat heb ik ook gewoon gedaan en er kwam een prachtige biscuit uit voort.


Nogmaals, dat was het probleem juist. Ik heb een springvorm van 28 cm. Dit scheelt nogal. Dus als ik de hoeveelheden van 25 cm had aangehouden, zou hij te laag worden.

Citaat:
Als ie te laag is bak je er nog een en leg je de ene laag op de andere. Is ie toch nog hoog.


Dat had ik ook al bedacht ja, dat is mijn plan B. :)*
Maar het is natuurlijk het mooiste als het in één keer goed lukt.

UPDATE: Nog 10 minuten te gaan en het ruikt heerlijk in de keuken! *maag doet onrustig*
Hij is al een heel stuk gestegen, maar goed dat ik de rand heb verhoogd.
Kan het alleen wel zo zijn dat de biscuit in het midden hoger is?

TinkerTom

Berichten: 4032
Geregistreerd: 08-07-06
Woonplaats: Fijnaart

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 04-07-12 15:29

Bedankt voor de super leuke reakties op mijn sprookjesboom taart!
De ontvangers waren er ook erg blij mee!

Vanaf vandaag hebben we ook een eigen FB pagina :-)
Wie wil volgen mag toevoegen http://www.facebook.com/winatys.taarten

Bo_Y

Berichten: 4872
Geregistreerd: 29-11-06
Woonplaats: ergens bij mijn grote liefdes

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-07-12 15:36

Wauw... die sprookjesboomtaart, Super!!!!!!

ik hoop dat het afkoelt, want zo lees ik hier is het niet fijn taarten maken en ik moet er 3 voor zondag,..

_helga_

Berichten: 6293
Geregistreerd: 21-01-08
Woonplaats: Goirle

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-07-12 15:37

Ik heb even snel een vraagje:

Heb net me taart bekleed
Maar hoe krijg ik er dingen opgeplakt
Die ik heb uitgestoken?

TinkerTom

Berichten: 4032
Geregistreerd: 08-07-06
Woonplaats: Fijnaart

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 04-07-12 15:38

beetje plakken met een heel klein beetje water, niet teveel zomaar dat het net vochtig is

KozieZ

Berichten: 7756
Geregistreerd: 11-02-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-07-12 15:43

DIVA2 schreef:
Jolien87 schreef:
Maar vergis ik me nou, of is het een kleine moeite om te zeggen hoe vol een springvorm moet zitten met deeg?
Jullie hebben daar meer ervaring in dan ik. Of verschilt dit ook weer per merk?

Is helemaal geen moeite maar ik let er simpelweg niet op. Hou gewoon aan wat er aangehouden moet worden. En als ik het niet weet dan zoek ik het op. ;)


Ik zou het ook niet weten, helemaal omdat het beslag na het kloppen zo dik geworden is, dat het als je het in de bakvorm schept, het ook niet helemaal uitzakt in de hoekjes...

Leuke bloemetjes taart :)

Ik plak vaak met een poedersuiker vermengt met wat water.
Laatst bijgewerkt door KozieZ op 04-07-12 15:47, in het totaal 1 keer bewerkt

Jolien87

Berichten: 17765
Geregistreerd: 27-08-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-07-12 15:45

En anders kan je met tylose eetbare lijm maken. Of het maken mengen met een ietsiepietsie beetje poedersuiker.

Nou dames, de biscuit is klaar.
Ik mag niet klagen. Hij was dus wel aardig bol geworden, maar ik heb hem uit de oven gehaald en direct op de kop gelegd. Nu is hij mooi vlak geworden :D
Op de foto kan je dit wel goed zien. Daarnaast was er een klein hoekje van het bakpapier naar binnen gezakt, waardoor er een deukje in de rand zit. Maar ik denk dat ik dit wel mooi vlak kan krijgen met de BC. Of is het nu de bedoeling dat de bovenkant van de biscuit, de onderkant van de taart wordt? Anders snijd ik hem een stukje bij.
Afbeelding

ullaatje

Berichten: 3133
Geregistreerd: 06-01-06
Woonplaats: op mijn landgoed

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-07-12 15:46

Ik heb goed gelukt hoor je eerste taart.
Afsmeren met chocopasta lijkt me idd niet ideaal.

Vandaag mijn PIP matje en uitsteker binnen gehad via marktplaats,
gelijk maar wat CC gebakken en versierd,
zal binnenkort eens een rijtje foto's plaatsen van mijn baksels, haha.

Zometeen de haren opsteken van Barbie, voor in de prinsessentaart van eind deze maand.

KozieZ

Berichten: 7756
Geregistreerd: 11-02-02

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-07-12 15:48

Je draait hem inderdaad om, de bovenkant wordt de bodem van je taart. Ziet er goed uit!

Jolien87

Berichten: 17765
Geregistreerd: 27-08-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-07-12 15:50

Dankjewel :)

Dan valt het wel mee met die hobbeltjes en plooitjes, als dat toch de onderkant wordt. en die deuk vul ik gewoon op met BC. Probleem opgelost. Ik blij :D

Dan ook nog maar even een foto (incl. deuk) van de onderkant, oftewel: de nieuwe bovenkant.
Achteraf gezien had hij wel iets langer gemogen om door te bruinen, maar ik mag volgens mij niet klagen, zo voor het eerst:

Afbeelding

prakkie

Berichten: 3386
Geregistreerd: 10-07-01
Woonplaats: Alblasserdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-07-12 16:05

Wat ik altijd doe met mijn biscuit als hij gebakken en afgekoeld is:

-leg hem met de mooie kant naar beneden (dat wordt dus straks je bovenkant)
-snijd er een laag aan de onderkant af met een taartzaag (wordt het een mooie rechte laag)
-het onderste deel (wat dus straks je bovenkant wordt) leg je apart.
-je snijdt van het resterende deel weer een laag in dezelfde dikte af als de 1e afgesneden laag
-deze laag leg je ook weer apart.
-dit blijven herhalen totdat je niet genoeg biscuit meer over hebt om een gelijke laag te snijden.

Nu heb je een aantal lagen (ik heb er meestal 4 of 5)die allemaal recht gesneden en gelijk zijn en dan krijg je dus een mooie rechte taart.

En nu vullen maar!

Jolien87

Berichten: 17765
Geregistreerd: 27-08-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-07-12 16:10

Dus je bedoelt vanaf de rechte kant (de onderkant tijdens het bakken) naar de bovenkant snijden?

Ik ga het trouwens eerst invriezen aangezien ik hem vrijdag pas ga bedekken met BC en zaterdag ga decoreren. Dus dan snijd ik hem pas door. Maar die manier ga ik zeker doen.

Hoe dik is een plak gemiddeld dan? Straks snijd ik de plak te dun waardoor hij uit elkaar valt :(

P.s. ik zit me al de hele tijd af te vragen waar ik het toch naar vind ruiken. En het ruikt naar lange vingers! Yummm

prakkie

Berichten: 3386
Geregistreerd: 10-07-01
Woonplaats: Alblasserdam

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-07-12 16:29

Ik heb mijn taartzaag al lange tijd op dezelfde maat staan dus precies weet ik het niet, maar ik schat tussen de 2 en 2,5 cm dik.
Daartussen doe ik vulling van ong. een cm dikte, dus als ik 5 lagen uit een biscuit haal, wordt mijn taart tussen de 14 en 16,5cm hoog.

Jolien87

Berichten: 17765
Geregistreerd: 27-08-06

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-07-12 16:32

Hm aan 5 lagen ga ik niet komen. Maar dat wordt dan ook direct een heel grote opgave voor het eerst.
Ik zat zelf te denken aan 2 lagen, maar dat kan dan mooi :)

_helga_

Berichten: 6293
Geregistreerd: 21-01-08
Woonplaats: Goirle

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-07-12 16:35

het is gelukt!
maar heb fondant over.
waar moet ik die bewaren?

Jolien87

Berichten: 17765
Geregistreerd: 27-08-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-07-12 16:39

_helga_ schreef:
het is gelukt!
maar heb fondant over.
waar moet ik die bewaren?


Luchtdicht verpakken in huishoudfolie en dan op een donkere, koele plek bewaren.

_helga_

Berichten: 6293
Geregistreerd: 21-01-08
Woonplaats: Goirle

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-07-12 16:46

Mijn allereerste eigen taart!! :D
Tijger taart
Afbeelding

Roosje:
Afbeelding

_helga_

Berichten: 6293
Geregistreerd: 21-01-08
Woonplaats: Goirle

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-07-12 16:47

Jolien87 schreef:
_helga_ schreef:
het is gelukt!
maar heb fondant over.
waar moet ik die bewaren?


Luchtdicht verpakken in huishoudfolie en dan op een donkere, koele plek bewaren.


de koelkast? of kan het ook in de kelderkast?