Taarten decoreren XX

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
DaisyE

Berichten: 254
Geregistreerd: 30-09-11

Re: Taarten decoreren XX

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-03-12 12:50

Voor de Milky Way vulling: hier het recept :)

Benodigheden:

200 g Milky Way in stukjes
25 ml melk of water
3,5 dl slagroom
1 eiwit

Doe de Milky Way met melk of water in een vuurvaste kom en zet deze in een pan met heet water. Roer tot ze zijn gesmolten. Zet de kom 10 min koud weg;roer af en toe.

Klop de slagroom stijf. Roer een lepel slagroom door het Milky Way-mengsel om dit wat lichter te maken en spatel de rest van de slagroom erdoor. klop in een andere kom het eiwit net stijf. Spatel het eiwit door de mousse.
Giet de mousse in een bakje en laat het een aantal uren opstijven.

Smakelijk!

ClaudiaHS

Berichten: 8144
Geregistreerd: 12-03-09
Woonplaats: Den Bosch

Re: Taarten decoreren XX

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-03-12 12:52

Oei lekker zeg, ik vind Milkyway al zo lekker...
Deze ga ik ff opschrijven.

Kinke

Berichten: 21162
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Re: Taarten decoreren XX

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-03-12 13:08

Barock, ik zou botercreme gebruiken.

Britt90

Berichten: 1706
Geregistreerd: 13-07-06
Woonplaats: Andijk

Re: Taarten decoreren XX

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-03-12 13:15

Ik denk ook dat dat beter werkt. :)

Dais_

Berichten: 4523
Geregistreerd: 06-03-05
Woonplaats: Zeeuws-Vlaanderen

Re: Taarten decoreren XX

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-03-12 14:09

Oooh die milky way vulling :9 Misschien een domme vraag, maar dat opstijven, doe je dat in de koelkast?

DaisyE

Berichten: 254
Geregistreerd: 30-09-11

Re: Taarten decoreren XX

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-03-12 14:12

Op een koele plaats ja.. Als het winter is kan je dat eventueel wel in een berging doen waar het fris is.
Maar ik gebruik altijd koelkast :)
Wel goed afdekken!

Rinske

Berichten: 25110
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand

Re: Taarten decoreren XX

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 06-03-12 14:14

Nooit mona toetjes voor het afsmeren gebruiken, die zijn veel te vochtig.

Bo_Y

Berichten: 4870
Geregistreerd: 29-11-06
Woonplaats: ergens bij mijn grote liefdes

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-03-12 14:14

hmmm die milkywayvulling ga ik zeker een keer maken, maar niet voor donderdag. Vrees dat hij er niet beter op wordt als hij eerst twee uur heen in de auto moet en dan in de taart en dan weer twee uur terug naar huis voor hij weer in de koelkast kan..

Ik ga voor een mokkabotercreme en bokkepootjesvulling denk ik, zijn beide ook goed in te vriezen....

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-03-12 14:21

KozieZ schreef:
Wat vinden jullie een mooie bloem voor een rouwtaartje? Mag gespoten of fondant/gumpaste zijn... Moeder van vrienden is overleden en ik wil een taartje voor ze bakken. (tja... denk toch altijd in taarten als er ergens iets gebeurt)

Ik vind taarten iets voor dingen om te vieren...

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Re: Taarten decoreren XX

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-03-12 14:23

Wat is er anders aan de milky way vulling en de bokkepootjes vulling? Beiden met slagroom bereid lijkt mij? Dus beiden even 'risicovol' :)

Bo_Y

Berichten: 4870
Geregistreerd: 29-11-06
Woonplaats: ergens bij mijn grote liefdes

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-03-12 14:25

Mayo schreef:
Wat is er anders aan de milky way vulling en de bokkepootjes vulling? Beiden met slagroom bereid lijkt mij? Dus beiden even 'risicovol' :)


hmmmm ja, daar heb je een punt....

Maar als ik bokkepootjesvulling maak is die stijf van zichzelf, die hoeft niet op te stijven.
Ik klop slagroom met een beetje suiker en roer daar gemalen bokkepootjes door..

Maar inderdaad slagroom is wel een risico zolang buiten de koeling....

TinkerTom

Berichten: 4032
Geregistreerd: 08-07-06
Woonplaats: Fijnaart

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-03-12 14:28

Mayo schreef:
KozieZ schreef:
Wat vinden jullie een mooie bloem voor een rouwtaartje? Mag gespoten of fondant/gumpaste zijn... Moeder van vrienden is overleden en ik wil een taartje voor ze bakken. (tja... denk toch altijd in taarten als er ergens iets gebeurt)

Ik vind taarten iets voor dingen om te vieren...


Dat zou je in eerste instantie wel zeggen idd maar bij een begrafenis krijg je vaak ook een plak cake...

en ik denk dat een mooi taartje best gewaardeerd kan worden bij een overlijden...
Maar daar is ieder natuurlijk vrij in ;)

Ik moet morgen 72 cupcakes gaan bakken voor ene bedrijfje hier die een geheel nieuwe huisstijl krijgt vandaag en donderdag de heropening heeft en om dat te vieren krijgen klanten bij een bak koffie of thee een cupcake met logo.
Ik zag een heerlijke topping voorbij komen waarvan ik eens ga kijken of het wat is!

Dais_

Berichten: 4523
Geregistreerd: 06-03-05
Woonplaats: Zeeuws-Vlaanderen

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-03-12 14:31

Ik ben even allerlei recepten aan het overschrijven uit dit topic maar kan die van baileys vulling niet vinden. Ik vind enkel : Vervang water door baileys en tadaaa :D Maar ik kan dus niet vinden van welk recept je het water vervangt door de baileys?

@ Tinkertom: Klopt, je krijgt vaak een cake of een koek oid bij een begrafenis, een stijlvolle taart kan hier zeker bij passen maar het lijkt me heel moeilijk om te maken (gezien het een hele andere lading betreft dan wanneer je iets viert)
72 cupcakes, dat is de moeite :D Wat vraag je nu voor zoiets eigenlijk? Qua kosten ben je er toch ook een hoop aan kwijt lijkt me?

TinkerTom

Berichten: 4032
Geregistreerd: 08-07-06
Woonplaats: Fijnaart

Re: Taarten decoreren XX

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-03-12 14:44

Voor de cupcakes zelf ben je voor 75 stuks nog geen 10 euro kwijt (met basisrecept)
komt enkel nog kosten bij voor de topping...
Al met al kom ik qua kosten voor de 75 cupcakes incl topping en de eetbare printjes krap aan 50,- kwijt.
tijd en elektra niet meegerekend..

Dais_

Berichten: 4523
Geregistreerd: 06-03-05
Woonplaats: Zeeuws-Vlaanderen

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-03-12 15:10

De topping is nog het duurste dus. Welke mix gebruik je voor de cupcakes?

Nog een vraag, als jullie het over poedersuiker hebben, gebruiken jullie dan deze: Afbeelding of kun je die nog ergens verkrijgen in groothandelformaat? :)

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-03-12 15:14

Sinelia schreef:
Mayo schreef:
Wat is er anders aan de milky way vulling en de bokkepootjes vulling? Beiden met slagroom bereid lijkt mij? Dus beiden even 'risicovol' :)


hmmmm ja, daar heb je een punt....

Maar als ik bokkepootjesvulling maak is die stijf van zichzelf, die hoeft niet op te stijven.
Ik klop slagroom met een beetje suiker en roer daar gemalen bokkepootjes door..

Maar inderdaad slagroom is wel een risico zolang buiten de koeling....

Milky way word een dikke mousse, is ook stevig :j

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-03-12 15:15

Dais_ schreef:
Ik ben even allerlei recepten aan het overschrijven uit dit topic maar kan die van baileys vulling niet vinden. Ik vind enkel : Vervang water door baileys en tadaaa :D Maar ik kan dus niet vinden van welk recept je het water vervangt door de baileys?

:') Die was van mij :)) Ik doelde dan op het recept van de botercrème van de mix die je in de (web)shops koopt :D

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Re: Taarten decoreren XX

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-03-12 15:17

Daisy, ik gebruik die van het plaatje en ik heb ook een zak suikerbakkerspoeder liggen van de shops, maar die is nog dicht en ik weet eigenlijk niet wat het verschil is. Die werd mij iig aangeraden als je zelf icing e.d. gaat maken.

Polivy

Berichten: 11541
Geregistreerd: 10-10-03

Re: Taarten decoreren XX

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-03-12 15:18

Volgens mij is suikerbakkerspoeder al gezeefd. En gewone poedersuiker niet?

KozieZ

Berichten: 7756
Geregistreerd: 11-02-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-03-12 15:19

In het begin gebruikte ik inderdaad die poedersuiker, maar inmiddels staan hier toch 5kg zakken suikerbakkerspoeder. Suikerbakkerspoeder schijnt nog fijner te zijn is mij uitgelegd. Het is ook gewoon veel goedkoper als je vaak poedersuiker nodig hebt :)

Soms zou je inderdaad niet met een taartje kunnen na een overlijden, maar hier zeker wel. Het is ook alleen voor hun 2. Gewoon voor de lekker, niet om te vieren. Weet 100% zeker dat het gewaardeerd wordt. Zat ook aan de callas of roos te denken...

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Re: Taarten decoreren XX

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-03-12 15:21

Dan moet je het vooral doen :j Calla is wel heel mooi daarvoor :)

Kinke

Berichten: 21162
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-03-12 15:21

nee, daar zit verschil in hoor. Suikerbakkerspoeder is fijner en er zit glucose in.

Kinke

Berichten: 21162
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Re: Taarten decoreren XX

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-03-12 15:23


Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Re: Taarten decoreren XX

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-03-12 15:27

Ah weten we dat ook weer. Ik ben er nog niet aan toe gekomen om het te gebruiken :)

xxStitchxx

Berichten: 852
Geregistreerd: 23-03-08
Woonplaats: Groningen

Re: Taarten decoreren XX

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-03-12 16:20

Kinke , die is wel erg gaaf!!