nexthorse schreef:Hier gelijk het recept!
Dhal van tomaten, linzen en geroosterde amandelen
Nodig (4 personen):
2 el plantaardige olie
1 grote ui, gesnipperd
3 teentjes knoflook, fijngehakt
1 wortel, in stukjes
2tl komijnzaad
2tl geel mosterdzaad
2,5 sm verse gemberwortel, geraspt
2 tl koenjit
1tl milde chilipoeder
1tl garam masala
225 gr rode linzen (droog)
4dl water
4dl kokosmelk
5tomaten, ontveld en in stukjes
sap van 2 limoenen
4 el fijngehakte verse koriander
zout en peper
25gr geroosterde amandelschaafsel, om te serveren
1. Verhit de olie in een grote pan. Fruit de ui op laag vuur in 5min zacht. Voeg knoflook, wortel, komijn- en mosterzaad toe. Roerbak alles 5min tot de zaadjes beginnen te springen en de wortel zachter wordt.
2. Voeg koenjit, chilipoeder en garam masala toe en bak 1min mee, zodat alle smaken goed worden opgenomen. Roer goed, pas op dat het niet aanbrand.
3. Voeg linzen, water, kokosmelk en tomaten toe, breng alles op smaak met P+Z. Breng mengsel aan de kook, draai vuur lager en kook linzen afgedekt 15min op laag vuur. Roer af en toe, zodat ze niet aan de bodem van de pan gaan vastplakken.
4. Voeg limoensap en 3 el koriander toe, evt nog wat P+Z. Kook de linzen in 10-15 min gaar. Schep op borden, en strooi rest van koriander en amandelschaafsel erover.
Lekker met naanbrood!
Klinkt heerlijk, maar wel bewerkelijk met al die kruiden. Ik ga deze zaterdag denk ik eens maken.