Taarten decoreren XV

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
imd

Berichten: 15410
Geregistreerd: 02-05-06

Re: Taarten decoreren XV

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-04-11 10:26

Wat voor datum staat er op de marspein? Dat spul is toch minstens een half jaar houdbaar als je het in een afgesloten verpakking hebt?

DewiRox
Berichten: 4586
Geregistreerd: 29-12-08
Woonplaats: Den Haag

Re: Taarten decoreren XV

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-04-11 10:28

Er staat 24 maart op, ten minste houdbaar tot.
Weet jij ook of ik hem dan kan overzetten op 20 min naar 175 graden?

imd

Berichten: 15410
Geregistreerd: 02-05-06

Re: Taarten decoreren XV

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-04-11 10:32

Oh dan kan dat nog mákkelijk. Tht is ook maar een indicatie, tot die datum is het minstens houdbaar, maar bijna alles kun je daarna ook nog prima eten.

Ik doe hem er altijd in op de goeie temperatuur en ga dan prikken om te zien wanneer hij goed is. De tijden kloppen bij mij nooit namelijk.

DewiRox
Berichten: 4586
Geregistreerd: 29-12-08
Woonplaats: Den Haag

Re: Taarten decoreren XV

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-04-11 10:34

Oke, dan gebruik ik het gewoon nog ;). Ik heb hem nu namelijk op 150 graden staan omdat onze heteluchtover geen 160 graden heeft, en dan voor 35 minuten. Maar ik zit er dan aan te denken om hem als hij nog een kwartier moet naar 175 graden te zetten.
Maar je kan toch niet tussendoor de oven openen om te kijken met een prikker?

Dorus

Berichten: 13656
Geregistreerd: 06-04-04

Re: Taarten decoreren XV

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-04-11 10:40

Het is niet raadzaam om de oven te vroeg open te trekken, dan heb je kans dat je biscuit inzakt. En dat gaat erg snel en dan ben je al te laat dus daar moet je erg voorzichtig mee zijn.

Ik zou 20 minuten 150 aanhouden en dan 15 minuten op 175. Pas als die 35 minuten om zijn zou ik even kijken mbv een sateprikker of hij ook echt gaar is of niet. Dan ben je wel redelijk veilig voor wat betreft inzakken. Als hij dan nog niet gaar is kan je er altijd nog een paar minuten achteraan plakken.

DewiRox
Berichten: 4586
Geregistreerd: 29-12-08
Woonplaats: Den Haag

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-04-11 10:48

Oké, dan doe ik dat ;). Bedankt.
De marsepein die ik wil gebruiken is trouwens tenminste houdbaar tot 2 maart, maar ik heb ook nog marsepein die nog wel goed is, maar niet meer alle kleurtjes. Maar jullie denken wel dat ik met die ene die over datum is gewoon de taart kan bedekken? Hij is nog niet uit de verpakking geweest en proeft verder goed.

En wat doen jullie als de biscuit heel erg omhoog is gekomen in de oven, gewoon afsnijden tot de rand en dan laten afkoelen? Of na het afkoelen gewoon recht afsnijden?
Sorry voor alle vragen hoor, maar het zou zo fijn zijn als het meteen goed gaat ;).

DewiRox
Berichten: 4586
Geregistreerd: 29-12-08
Woonplaats: Den Haag

Re: Taarten decoreren XV

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-04-11 10:54

Halen jullie hem trouwens ook meteen uit de oven als die klaar is, of laten jullie hem daarin afkoelen?

1234

Berichten: 11291
Geregistreerd: 27-03-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-04-11 10:56

Er is toch al gezegd dat je het gewoon nog kunt eten (en dus gewoon mee kunt bekleden) ? :))

het zakt vanzelf in als het uit de oven komt ;) en dan laat je hem even in de springvorm wat afkoelen, en dan keer je hem om op een taartrooster (zodat de 'bolle' bovenkant de onderkant van de taart wordt) . Desnoods als hij nogsteeds heel bol is en de taart niet helemaal recht staat, kun je de bolle/ribbelige onderkant eraf snijden.

Ik haal em altijd uit de oven als hij klaar is.

DewiRox
Berichten: 4586
Geregistreerd: 29-12-08
Woonplaats: Den Haag

Re: Taarten decoreren XV

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-04-11 11:01

Oké, ik dacht het zelf ook al wel, maar ik was er best wel over aan het twijfelen, maar dan doe ik gewoon ook die oude marsepein, sorry.

Ik heb hem nu uit de oven, volgens mij ziet hij er goed uit, hij is mooi droog van binnen. Maar ik begrijp dus dat jij de bovenkant als onderkant van de taart neemt? Dat is inderdaad wel slim, want de onderkant is zeker netjes vlak.

Sorry voor de vele vragen.

1234

Berichten: 11291
Geregistreerd: 27-03-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-04-11 11:11

Je bijna iedereen doet dat zo ;) Dan heb je een vlakke bovenkant van de taart. :P
is veel makkelijker bekleden.

Dorus

Berichten: 13656
Geregistreerd: 06-04-04

Re: Taarten decoreren XV

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-04-11 11:21

Er is al 3 keer gezegd dat die marsepein nog makkelijk kan dus ja, gebruik het nu maar gewoon ;)

Ik gooi mijn biscuit ook altijd op de kop. Makkelijker bekleden wil ik niet zeggen, maar het resultaat is wel veel strakker en mooier omdat de onderkant nou eenmaal veel strakker en vlakker is dan de bovenkant.

1234

Berichten: 11291
Geregistreerd: 27-03-05

Re: Taarten decoreren XV

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-04-11 11:36

haha met 'makkelijker bekleden' bedoelde ik ook dat het strakker zal zijn xD anders heb je bobbels in de fondant/marsepein en wordt het niet strak.

dancertje

Berichten: 3459
Geregistreerd: 13-12-05
Woonplaats: Waarder

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-04-11 16:00

Al jullie tips geprobeerd zoals omkeren en de onderkant gebruiken en zo voorts
Nu een simpele taart voor bij mijn ouders thuis maar wel kleur rijk
ben zelf op de scheur in het wit na best te vreden.
Afbeelding
Laatst bijgewerkt door dancertje op 22-04-11 16:25, in het totaal 1 keer bewerkt

1234

Berichten: 11291
Geregistreerd: 27-03-05

Re: Taarten decoreren XV

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-04-11 16:07

Ziet er erg leuk uit! *D Mooi gedaan! :)

Dorus

Berichten: 13656
Geregistreerd: 06-04-04

Re: Taarten decoreren XV

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-04-11 16:21

Ziet er zeker netjes uit!
Ik vind grote taarten ook altijd zo lastig bekleden. Hoe groter ze worden, hoe moeilijker het wordt om de plooien mooi strak te krijgen met alle gevolgen van dien.

Zonnetje81
Berichten: 19827
Geregistreerd: 15-08-01
Woonplaats: Noord-Brabant

Re: Taarten decoreren XV

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-04-11 16:23

Ik vond de kleine juist moeilijker omdat die veel meer plooide aan de zijkant :+

imd

Berichten: 15410
Geregistreerd: 02-05-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-04-11 16:24

Netjes hoor, leuke taart!

(kun je trouwens wat meer leestekens gebruiken? ik moest echt even puzzelen om je zin te snappen :P )

dancertje

Berichten: 3459
Geregistreerd: 13-12-05
Woonplaats: Waarder

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-04-11 16:25

haha grappig ik vind de grote taarten ook ietsje moeilijker,
maarja we hebben bij mijn ouders thuis nogal een stelletje varkentjes dus haal het met een kleine taart niet

en allemaal bedankt

Parkietjee_
Berichten: 751
Geregistreerd: 27-07-10
Woonplaats: Ik ben je buurvrouw. Ö

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-04-11 16:26

Wat een mooie taarten allemaal!

Mijn Marenge-taart zit nu in de oven. Als jullie willen kan ik er wel een foto van maken zo, als ie klaar is. Maar weet niet of Marenges ook bij taarten horen. :o

imd

Berichten: 15410
Geregistreerd: 02-05-06

Re: Taarten decoreren XV

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-04-11 16:31

Wat is een Marenge taart dan? Als het een taart is hoort het bij taarten toch? Of bedoel je meringues? Die mogen wat mij betreft ook geshowd worden hoor :))

Parkietjee_
Berichten: 751
Geregistreerd: 27-07-10
Woonplaats: Ik ben je buurvrouw. Ö

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-04-11 16:33

Ja, ik bedoel merinques. Sorry, wist niet hoe je het spelde dus had maar wat gegokt. :+

imd

Berichten: 15410
Geregistreerd: 02-05-06

Re: Taarten decoreren XV

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-04-11 16:38

Haha maakt niet uit natuurlijk! Maar ik ben wel benieuwd, die dingen wil ik ook altijd nog eens maken. Dus kom maar op met die foto's hoor!

imd

Berichten: 15410
Geregistreerd: 02-05-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-04-11 16:39

Afbeelding
<3

Die wil ik maken! :))

Parkietjee_
Berichten: 751
Geregistreerd: 27-07-10
Woonplaats: Ik ben je buurvrouw. Ö

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-04-11 16:46

Ik heb hem net uit de oven gehaald. Hij was aan de buitenkant mooi knapperig, maar aan de binnenkant nog te slap. Heb hem daarom nog even in de oven gedaan. :)

Ik heb er trouwens chocolade in gedaan, is zó lekker. :9

imd

Berichten: 15410
Geregistreerd: 02-05-06

Re: Taarten decoreren XV

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-04-11 16:49

In je meringue? Oh met chocoladesmaak bedoel je dan? En wat ga je er tussen doen? :)