Taarten decoreren XI

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
annastasia

Berichten: 9281
Geregistreerd: 04-03-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-11-10 10:14

SRG schreef:
De cake pops van vandaag hebben helaas wéér de camera nie gehaald :=
Moet ze toch snel maar weer eens maken dan... vind ik helemaaaaal niet erg, want ze zijn wel errug lekker! :D

Helemaal niet erg. Heb je weer een reden om de keuken in te gaan :9


We hadden verjaardag van m'n vader.
Dus taart heengebracht.
Waren we er om kwart over 8, en gelukkig had m'n moeder een stukje van m'n taart bewaard.
Hij was gewoon serieus al op :oo
En hij was erg goed ontvangen.

Men_Sven

Berichten: 2571
Geregistreerd: 02-09-03
Woonplaats: Texel!!

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-11-10 13:11

Ladies even vraagjes:

*Doen jullie de dijkjes met bc maken?

*Is er een nl versie van de How to van de tietentaart?

annastasia

Berichten: 9281
Geregistreerd: 04-03-07

Re: Taarten decoreren XI

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-11-10 13:16

De dijkjes tussen de lagen bedoel je?
Gewoon met een snoepzak, waar ik het puntje vanaf knip.

De how-to van de tietentaart weet ik zo niet. Maar je zou eens op deleukstetaarten.nl kunnen kijken.

Kinke

Berichten: 21162
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Re: Taarten decoreren XI

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-11-10 16:39

jep, ik maak altijd dijkjes met bc.
Volgens mij staat er inderdaad een how-to op deleukstetaarten.

Lindas2
Berichten: 1685
Geregistreerd: 15-07-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-11-10 16:51

Normaal gesproken maak ik bc met de mix van funcakes maar ik heb er zo'n ruzie mee dat ik die niet meer gebruik... Nu wilde ik wel cappucino creme gaan maken met patidess.. Als ik nou bc maak van 1:1 boter en poedersuiker.. zou dat dan ook gaan?

Kinke

Berichten: 21162
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Re: Taarten decoreren XI

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-11-10 16:54

om dijkjes te maken? of om af te smeren?
Toevallig heb ik het gisteren eens gemaakt, heb er nog een beetje nutella door gemixt, wil prima :)
Ik vind het niet zo lekker als merengue botercreme maar heb ook niet zoveel gebruikt.

Lindas2
Berichten: 1685
Geregistreerd: 15-07-09

Re: Taarten decoreren XI

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-11-10 17:08

Met de patidess erdoor alleen om te vullen en af te smeren met gewoon bc, zonder de patidess...

Kinke

Berichten: 21162
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Re: Taarten decoreren XI

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-11-10 17:41

dus alleen een vulling van bc en patidess? wat is die cappucino creme dan?

Lisette03

Berichten: 1825
Geregistreerd: 23-06-06

Re: Taarten decoreren XI

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-11-10 18:18

ik zou niet vullen met een 1:1 botercreme, ook niet met een smaakje, kun je wel gebruiken voor dijkjes en afsmeren, maar lijkt me voor een vulling niet prettig eten, dan zou ik er bc-extra van maken, dus met bbr er doorheen (zie recepten/vullen op DLT)

Lindas2
Berichten: 1685
Geregistreerd: 15-07-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-11-10 18:37

Botercreme met patidess cappucino erdoor wordt cappucinocreme :).

Is het niet lekker of niet stevig genoeg? En als ik bc- extra zou maken.. kan ik daar dan nog patidess doorheen doen? (zou de bc luchtig van DLT ook kunnen?)

Lindas2
Berichten: 1685
Geregistreerd: 15-07-09

Re: Taarten decoreren XI

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-11-10 18:53

Ik zit net in de andere topics te kijken en ik zag dat Wereld de cappucino vulling gewoon maakt met slagroom en oplos cappucino.. Dat kan ik ook proberen!

imd

Berichten: 15410
Geregistreerd: 02-05-06

Re: Taarten decoreren XI

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-11-10 18:56

De allerlekkerste vulling is imo de chocolademousse van dr oetker van de super. Jamm! Of hazelnotenslagroom.. Of.. Ik kan niet kiezen :+

Kinke

Berichten: 21162
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-11-10 18:56

dat lijkt me niet lekker genoeg, alleen bc met cappucino. Ik zie bc eigenlijk niet als vulling ;)

Evelien14
Berichten: 406
Geregistreerd: 29-05-09
Woonplaats: Waarder

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-11-10 19:20

misschien een domme vraag,
maar ik wil een taart als verassing voor m'n moeder maken.
maar die heb ik rond 30 november pas nodig om te geven.
nu zijn mijn ouders vanavond weg dus wil ik hem dan maken.
kan ik hem dan invriezen tot die tijd of moet ik hem vers maken?
wat is lekkerder/beter?

Clausje

Berichten: 327
Geregistreerd: 05-03-07
Woonplaats: Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-11-10 19:35

Ik heb van de week cakejes gebakken voor de verjaardag van me vriendje
wat vinden jullie ervan :)
Afbeelding
Afbeelding
ik vond ze zelf iets TE rose geworden voor een jongen ;) :D

marie83
Berichten: 336
Geregistreerd: 19-01-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-11-10 19:38

Ik heb idd gemerkt dat ik bc ook niet heel geschikt vind als vulling. Het is zo ontzettend vet en machtig. Is er een standaard recept voor baverois waar je dan een patidess smaakje doorheen kunt doen? Er staan op dlt allerlei verschillende baverois recepten maar is er niet een neutraal standaardrecept wat je altijd kunt gebruiken en op smaak maken?

Polivy

Berichten: 11541
Geregistreerd: 10-10-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-11-10 19:42

Evelien14 schreef:
misschien een domme vraag,
maar ik wil een taart als verassing voor m'n moeder maken.
maar die heb ik rond 30 november pas nodig om te geven.
nu zijn mijn ouders vanavond weg dus wil ik hem dan maken.
kan ik hem dan invriezen tot die tijd of moet ik hem vers maken?
wat is lekkerder/beter?

Ligt er maar net aan wat voor vulling er in zit.

Lindas2
Berichten: 1685
Geregistreerd: 15-07-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-11-10 19:44

Kinke schreef:
dat lijkt me niet lekker genoeg, alleen bc met cappucino. Ik zie bc eigenlijk niet als vulling ;)


Het wordt een laag bc/ slagroom met cappucino en een laag bebogeen.. Is erg lekker! Ik hou niet zo van 4 vullingen in een taart :)

Redseven
Berichten: 234
Geregistreerd: 04-12-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-11-10 19:44

Leuke CC Clausje

Rinske

Berichten: 25110
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-11-10 19:46

Ik heb van de week mijn eerste taart op bestelling gemaakt, in opdracht van mijn vader :D . Voor iemand van de weidevogelbescherming. Het moest een ronde taart met een vogel worden, en het is de grutto geworden. Gevuld met stroopwafel-slagroom vulling, afgesmeerd met slagroom en bekleed met fondant. Was erg leuk om deze te maken, want ik wist voordat ik begon eigenlijk niet zo goed hoe ik nou een mooie vogel van fondant kon maken. Maar hij is leuk geworden, en hij was erg lekker volgens degene die hem heeft gekregen.
Ik zal zo even foto's uploaden.

Evelien14
Berichten: 406
Geregistreerd: 29-05-09
Woonplaats: Waarder

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-11-10 19:50

Polivy schreef:
Evelien14 schreef:
misschien een domme vraag,
maar ik wil een taart als verassing voor m'n moeder maken.
maar die heb ik rond 30 november pas nodig om te geven.
nu zijn mijn ouders vanavond weg dus wil ik hem dan maken.
kan ik hem dan invriezen tot die tijd of moet ik hem vers maken?
wat is lekkerder/beter?

Ligt er maar net aan wat voor vulling er in zit.

ik heb bij de leukste taarten een botercreme vulling met boter, melk en bloem gevonden en wil daar dan baileys doorheen doen.
kan dat?

Polivy

Berichten: 11541
Geregistreerd: 10-10-03

Re: Taarten decoreren XI

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-11-10 19:52

Denk dat dat wel moet kunnen. Zou wel als tweede laag dan iets als jam doen ofzo. Want botercreme is best wel vet, dus dan is wat fris wel lekker.

Evelien14
Berichten: 406
Geregistreerd: 29-05-09
Woonplaats: Waarder

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-11-10 19:54

Polivy schreef:
Denk dat dat wel moet kunnen. Zou wel als tweede laag dan iets als jam doen ofzo. Want botercreme is best wel vet, dus dan is wat fris wel lekker.

dankjewel voor de tip!
maar ik bedoel wel dat ik hem bekleed en al in de vriezer doet.
kan dat ook?
sorry voor mijn vragen.

Polivy

Berichten: 11541
Geregistreerd: 10-10-03

Re: Taarten decoreren XI

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-11-10 19:57

Ja, maar dan moet je 'm wel goed inpakken en laten ontdooien. Dus: goed inpakken (folie of pedaalemmerzak) en 24 uur van te voren in de koelkast laten ontdooien

Dorus

Berichten: 13656
Geregistreerd: 06-04-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-11-10 20:13

Clausje schreef:
ik vond ze zelf iets TE rose geworden voor een jongen ;) :D

Wetende wie vriendje is vind ik ze helemaal geslaagd _O-
Zal ze vanavond eens aan hubbie laten zien ;)