Vanwege omstandigheden moet ik mijn dieet tijdelijk (de vorige keer een maand of drie) aanpassen; geen suikers, koolhydraten, schimmels, alcohol, caffeïne, melkproducten en gisten. Dat maakt vega(n) koken wel een stukje uitdagender.
Af en toe nog 100% zuurdesem roggebrood, verder eet ik veel (heel veel) bonen. Ik zoek m.n. voor het avondeten passende gerechten waarbij ik voor 4 à 5 personen kan koken en dan voor mij de koolhydratenbron kan weglaten. Iemand tips/ideeën?
Ter illustratie: vandaag had ik chana dahl (kikkererwten curry in een dikke tomaten-kokossaus) gemaakt, voor de rest rijst erbij. Gisteren een linzensalade met spinazie en citroen, aangevuld met pannenkoeken van kikkererwtenmeel en voor de rijst rijst erbij (en voor mij nog tofu scramble). Nou wordt niet iedereen even blij van elke dag bonen

dus ik ben nog wat zoekende naar gerechten met én veel groente én de mogelijkheid om bonen (vulling voor mij) én losse koolhydraten toe te voegen (m.n. aardappelen en graanproducten - dus pasta, rijst, chapati's, naan etc.).