Voor 2 personen (tenminste, wij eten er altijd met z'n 2-en van :p)
Ingrediënten- ongeveer 125-150 gram spaghetti - 1 courgette (niet te groot), in reepjes - halve ui, gesnipperd - 1 teentje knoflook, fijngehakt - 1 (roma) tomaat, in blokjes (moet eigenlijk ontveld, maar dar heb ik nooit zin in) - 1 bakje crème fraîche - een eetlepel italiaanse kruiden (vers of gedroogd) - peper - zout - een scheutje olijfolie
Bereiden - kook de spaghetti beetgaar en houd deze warm.
- verhit de olijfolie in een hapjespan. - voeg de ui, knoflook en courgette toe als de olie heet is. Bak het mengsel ongeveer 3 minuten. - voeg de kruiden, peper en zout naar smaak toe. - voeg de crème fraîche toe en laat het warm worden. - voeg de tomaat toe en laat het mengel nog even staan tot het goed warm is
Schep de saus/prut op de borden over de spaghetti. Bestrooi eventueel met parmezaanse kaas.
(Vrij naar een recept uit een vegetarisch kookboek)