Miss_Blimm schreef:Ja, heb altijd in Zwolle gewoond he, wel al heel wat jaren geleden dat ik er ben geweest. Maar dat is wederom een hele leuke prijs!
Maar origineel is wel belangrijk en een strakke afwerking. Mis dat wel bij veel, of het zijn de foto's?
Ze zien er inderdaad niet allemaal even strak uit. Maar tijdens de promotieuitzending werd ook gezegd dat ze expres geen professionals (dus mensen met een bakbedrijf) lieten meedoen, omdat ze het puur voor de hobbybakkers wilden houden. Het is dus vrij laagdrempelig, iedereen mocht zijn taart dus inzenden.
Maar uiteindelijk wordt er in de finale wel op een aantal vaste punten gelet door de jury, waaronder een strakke afwerking.
Om precies te zijn, over de beoordeling in de finale, staat het volgende geschreven in het reglement:
Citaat:
De finalisten worden op de finaledag 31 januari door de vakjury beoordeeld als zij hun wedstrijdtaart namaken in de lokalen van het ROC van Twente in Almelo afd. Banketbakken.
De jury zal kijken naar:
*Originaliteit
*Creativiteit
*Netheid van de taart
*Hygiene en werkwijze op de werkvloer
*Gebruikte technieken
*Smaak
Voor elk onderdeel zijn er per persoon 10 punten te behalen. Alle punten opgeteld vormt de totaalscore van de deelnemer. Bij een gelijke score zal elk jurylid nog 1 punt mogen uitdelen voor werkwijze en resultaat.
Je kan -om even een extreem voorbeeld te noemen- dus ook gewoon een kwarktaart van Dr. Oetker insturen en vervolgens al je vrienden en familieleden vragen om te stemmen. Maar uiteindelijk zul je dan in de finale weinig kans maken.