Taarten Decoreren XVII

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Kinke

Berichten: 21155
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Re: Taarten Decoreren XVII

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-08-11 20:01

die is echt superleuk Asjemenou!

Lisette03

Berichten: 1825
Geregistreerd: 23-06-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-08-11 20:02

asjemenou schreef:
Dank je wel. :)
Maar hij kan niet tippen tegen jullie creaties hoor!


nou waarom niet, ik vind hem superschattig en hij ziet er heel strak uit!

Polivy

Berichten: 11541
Geregistreerd: 10-10-03

Re: Taarten Decoreren XVII

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-08-11 20:04

Nou dat vind ik wel hoor asjemenou. Inderdaad superleuk, mooie kleuren en megastrak :)

asjemenou

Berichten: 9074
Geregistreerd: 02-05-06

Re: Taarten Decoreren XVII

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-08-11 20:06

Ik vind hem ook kei leuk hoor! Ben er ook erg blij mee.
Maar al die stapel taarten en zandkastelen die ik hier altijd voorbij zien komen zijn nog gaver!

prakkie

Berichten: 3386
Geregistreerd: 10-07-01
Woonplaats: Alblasserdam

Re: Taarten Decoreren XVII

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-08-11 20:42

Asjemenou, mooie taart! Heel strak en "af". Doet zeker niet onder voor de rest!

Valina

Berichten: 2195
Geregistreerd: 02-05-05
Woonplaats: Etten-Leur

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-08-11 22:06

TinkerTom schreef:
Valina schreef:
Hij is ook laag,...
Ik heb de hoeveelheid beslag van DLT aangehouden.
Heb nadat ik hem omgekeerd heb op het rooster wel 5 minuten een zware plank erop gehad.
Daarom is hij zo plat,..
Hoop niet dat het ten kostte van de luchtigheid gaat.......

Daarnaast wordt het best wel mikken om hem in 2 lagen te snijden.
Anders snij ik hem maar 1x door en doe ik gewoon 2 lagen vulling op elkaar!


Maak je de mix dan zelf of uit een zak?
bij funcakes staan de hoeveelheden op de zak en dat hou ik altijd aan, werkt goed.
Maar jij haalt hem uit de vorm en dan een zware plank erop?
ik zou de plank op het blik leggen...


Ik gebruik de FunCakes-mix voor Biscuit.
Bij andere taartjes zette ik inderdaad de plank op de vorm wanneer deze ondersteboven stond,
maar nu kwam de biscuit niet boven de vorm uit, dus ging die vlieger niet op,..

Ik hou normaal ook de hoeveelheden van de zak aan, maar dit is een vierkante vorm, en daar staan de hoeveelheden niet van op de zak.

Zou ik nu heel mijn taart verpesten,....?
En deze in de vriezer stoppen en toch maar een nieuwe (onderste) biscuit maken met meer mix?
Ben nu beetje bang dat de 2e taart die er bovenop komt misschien te hoog uitvalt,...

Of ik moet eerst de biscuit voor de 2e taart bakken en even kijken hoe het eruit ziet.
Betekend wel dat ik beide taarten ineens af moet werken, want ze moeten de vriezer in,..

TinkerTom

Berichten: 4032
Geregistreerd: 08-07-06
Woonplaats: Fijnaart

Re: Taarten Decoreren XVII

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-08-11 22:49

Bij een vierkante pak ik ongeveer het formaat van een maat groter, dus bijv 26 cm vierkant pak ik het schema van de 30 rond...meestal heb ik dan meer dan genoeg, heb liever iets teveel dan te weinig zoals bij jou nu...

Er kwamen weer een paar hele gave taarten voorbij!! top!!

Mijn 4 laagse taart staat in de koeling, de buurvrouw waar ie voor is is even komen kijken en lag in een scheur!! ze vond hem heel erg gaaf!
Het is een verassing voor de buurman en we zijn zeer benieuwd naar zijn reaktie en de creatie van mij op hem hahahah

hoe doen degene dat die ook geregelt stapeltaarten hebben van meer dan 2 lagen?
doos is te laag...dus er past geen deksel op....
foto volgt morgenvroeg...

imd

Berichten: 15410
Geregistreerd: 02-05-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-08-11 23:27

Heeft een van jullie de meringue botercreme van DLT wel eens gemaakt? Hij is zo dun -O-

Rinske

Berichten: 25110
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-08-11 23:53

Nee, die heb ik nog nooit gemaakt helaas, dus kan je niet verder helpen.

Ik zag weer super mooie taarten voorbij komen, geweldig!!
Ben nu bezig met een klein stapeltaartje voor mijn moeder, die is morgen jarig. Alleen was ik afgeleid, en toen ben ik vergeten een cakeboard onder mijn taart te doen voordat ik hem bekleedde, argh!! Nou is hij heel lelijk geworden, en tot overmaat van ramp raakte ik per ongeluk met wat chocolade de witte fondant! Grrrrrrr..... Maar goed, dan maar wat verdoezelen met bloemen :+ .
Helaas begon hij weer enorm te zweten buiten de koelkast, het is hier ook zo benauwd en warm. Ben er nu de laatste hand aan aan het leggen, dan morgenvroeg nog even de bloemen erop. Helaas wordt ie niet zo mooi als ik had gehoopt, volgende keer maar witte chocoladeganache maken als ik met witte fondant werk :P .

[edit] Ik gebruik altijd deze hoeveelheden, en ik heb nog nooit te kort gehad:
http://www.deleukstetaartenshop.nl/maat ... vormen.pdf

IngridB
Berichten: 2376
Geregistreerd: 08-03-09
Woonplaats: Terheijden

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-11 08:14

Mooi strak taartje asjemenou :j

Ik houd meestal de maten aan die op de verpakking staat van de biscuit en dan lukt het eigenijk altijd prima!

Kinke

Berichten: 21155
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Re: Taarten Decoreren XVII

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-11 08:18

meringue bc hoort niet dun te zijn, heb je het recept met de verhoudingen 1-2-3 gebruikt?
Het weer heeft trouwens ook invloed hierop.

TinkerTom

Berichten: 4032
Geregistreerd: 08-07-06
Woonplaats: Fijnaart

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-11 08:43

zo nou de pica van de taartjes hier.

Status quo
Afbeelding

En mijn aller eerste stapel bruidstaart :o *\o/* het was wel een project hoor pffff
bruispaar ook zelf geboetseerd, zijn mijn eerste boetseer frutsels...
Afbeelding

Valina

Berichten: 2195
Geregistreerd: 02-05-05
Woonplaats: Etten-Leur

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-11 08:46

Dames, een vraagje:

ik heb m'n biscuit gebakken en vanilleBC gemaakt en nu bedenk ik me het volgende,...

Ik ga deze taart bekleden met witte fondant.
Had ik nu beter chocoBC kunnen hebben voor het afsmeren i.v.m. doorschijnen?
Want ik kan nu natuurlijk geen cacao meer door de vanilleBC doen hè?

Zou ik het er echt doorheen gaan zien?
Of moet ik het fondant er wat dikker omheen leggen? (dus wat minder ver uitrollen dan anders?)

@ TinkerTOm, gave taarten weer!
Wat een aparte bruidstaart! Heel wat anders dan wit.

TinkerTom

Berichten: 4032
Geregistreerd: 08-07-06
Woonplaats: Fijnaart

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-11 09:28

Valina, volgen smij lijkt het me geen probleem om cacoa door de vanille bc te doen, moet je alleen even kijken of de smaak dan ook nog wel lekker blijft want dat betwijfel ik.
of je het erdoor heen ga zien weet ik niet, ik heb er geen problemen mee bij een wit bekleedde taart...

Ja hij is op verzoek van het bruidspaar, ze wilde geen stadaard wit met rode rozen taart en wilde iets met een kapotte foets..vandaar die lekker band achter de bruid...en bovenop ligt de rest vd fiets in stukken...
zo hebben ze elkaar leren kennen en dat vond de buuf wel gaaf :D

Valina

Berichten: 2195
Geregistreerd: 02-05-05
Woonplaats: Etten-Leur

Re: Taarten Decoreren XVII

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-11 09:31

Aha, is dat het verhaal achter de taart!
Wel leuk!!

Dus jij kunt gewoon met witte BC afsmeren, wanneer je met witte fondant bekleed?
Dan ga ik het risico niet lopen om er cacao doorheen te doen, met de kans dat het de smaak volledig verpest,..

Kinke

Berichten: 21155
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Re: Taarten Decoreren XVII

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-11 12:50

leuke taarten TT :)

Marloes_R

Berichten: 2003
Geregistreerd: 15-05-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-11 13:29

Asjemenou, gave taart hoor!

TT, mooie bruidstaart! Lekker speels!

Wie kan mij helpen? Ik heb net voor het eerst gestapeld, maar het bovenste taartje past niet zo mooi op het onderste. Zeker met een kartonnetje ertussen sluit hij niet aan. Zal ik het kartonnetje weglaten? Of zal ik een versiering rond het bovenste taartje doen?
Hoe doen jullie dat?

Rinske

Berichten: 25110
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand

Re: Taarten Decoreren XVII

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-11 13:33

Versiering om het bovenste taartje doen :j . Waarschijnlijk loopt je onderste taart iets rond aan de bovenkant en daardoor krijg je die naden. Maar absoluut niet het kartonnetjes eronderuit halen! Dat zakt ie in!

Marloes_R

Berichten: 2003
Geregistreerd: 15-05-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-11 13:44

Dank je Rinske!

De bovenste taart is inderdaad iest bol...Ik had hem al flink recht afgewerkt met de botercreme, maar ik kon de smoother niet gebruiken op de fondant want die bleef eraan plakken. Het is eigenlijk te warm..

Ik ga versiering verzinnen en zal straks een foto plaatsen :)

Rinske

Berichten: 25110
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand

Re: Taarten Decoreren XVII

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-11 14:02

Leuke taarten trouwens TT! Voor het lijfje van de bruidegom zou je hem misschien de volgende keer een suggestie van schouders kunnen geven, hij heeft nu een beetje een hanglijfje, hihi. Wel erg leuk dat ze een bijzondere vorm en afwerking wilden, dat is nog eens anders dan anders!

Mijn kleine stapeltje voor mijn moeder, zij (en de visite) waren laaiend enthousiast. Gelukkig vielen de vlekken niet zo op :') . De onderste bloem is wel gesneuveld onderweg, omdat ik hem moest brengen met mijn jeep die slechte vering heeft. Hij heeft dus nogal wat schokken gehad onderweg := .

Bovenste taartje is gevuld met mokkacreme, onderste met mona kwarktaart aardbei en aardbeienjam (hoe origineel :P ). Mijn eerste keer bloemen, gisteren heb ik de uitstekers ervan binnen gekregen :) .
Erg leuk om te doen trouwens!!

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Marloes_R

Berichten: 2003
Geregistreerd: 15-05-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-11 14:20

Die bloem is prachtig!
Heb je de bolletjes rond het bovenste taartje zelf gemaakt of is dat een uitsteker?

Over vervoeren gesproken..Pff, mijn stapel ga ik ook zo brengen. Drie kwartier in de auto zonder airco...Ik heb maar wat spulletjes ingepakt om hem eventueel daar nog iets te kunnen bijwerken.

Rinske

Berichten: 25110
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand

Re: Taarten Decoreren XVII

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-11 14:26


Valina

Berichten: 2195
Geregistreerd: 02-05-05
Woonplaats: Etten-Leur

Re: Taarten Decoreren XVII

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-11 14:47

HELLUP !!!

Wat gebeurt er nu?

Ik heb m'n vierkante taart gevuld, afgesmeerd, tijdens de lunch in de koelkast op laten stijven, afgestreken met een warm mes, ik rol mijn fondant uit, leg het eroverheen en het begint DIRECT te zweten!
Of beter gezegd, het lijkt meer op condenseren.
De kou lijkt er via het fondant uit te komen.

Krijg hem ook niet glad gesmootherd, want m'n smoother-ding blijft natuurlijk meteen plakken op het natte fondant,...

Wat nu?
Moet ik het geheel nu juist even op kamertemperatuur laten rusten voordat ik verder ga met decoreren?
Of juist in de koelkast?
Of gewoon doorgaan met decoreren,...?

Ik weet me geen raad nu!

xDramaQueen

Berichten: 13023
Geregistreerd: 12-10-05

Re: Taarten Decoreren XVII

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-11 15:14

ik zou het juist niet in de koelkast doen, dan gaat het alleen maar meer "zweten" althans fondant gaat bij mij zweten in de koelkast, maar ik denk dat de meer ervaren bakkers hier wel raad mee weten :)

asjemenou super strakke taart!
TT ik vind die bruidstaart heeeeel erg gaaf zo met dat verhaal, is idd eens wat anders :D al vind ik de chique witte ook erg mooi altijd :D

Rinske mooie bloemen!

Samantha_

Berichten: 11746
Geregistreerd: 20-12-02

Re: Taarten Decoreren XVII

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-11 15:32

Leuk TT!
die bruidstaart is leuk zeg!


Wow rinske, super mooi! Die bloemen, hoe heb je dat gedaan?

Asjemenou, leuk zeg, zal Vonneke blij mee zijn!