Taarten decoreren XV

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Kinke

Berichten: 21260
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Re: Taarten decoreren XV

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-04-11 10:14

Thanks Zon :)

Zonnetje81
Berichten: 20023
Geregistreerd: 15-08-01
Woonplaats: Noord-Brabant

Re: Taarten decoreren XV

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-04-11 10:17

Knap werk altijd, snap nog niet dat het maken je dan niet uit je neus komt :+ :D En dat geduld voor die icing...phoe!

benangelique

Berichten: 15658
Geregistreerd: 06-09-04

Re: Taarten decoreren XV

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-04-11 10:46

volgens mij is dat heeeeeeel veel werk kinke

imd

Berichten: 15410
Geregistreerd: 02-05-06

Re: Taarten decoreren XV

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-04-11 11:05

Superleuk inderdaad, die koekjes! Wil ik ook altijd nog eens proberen :)

wiljemijn

Berichten: 856
Geregistreerd: 25-02-04

Re: Taarten decoreren XV

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-04-11 11:11

Hoi, ik kom weer even binnen vallen.

Een vriendin van mij staat op bevallen en ik wil een taart voor haar maken. Ze is gek op Fudge en stuurde laatst een recept door. Dat recept wil ik gebruiken voor de vulling van de taart.

Ik vraag me alleen af wat ik extra moet toevoegen om de fudge wat smeuig te houden zodat hij smeerbaar blijft en niet hard zoals fudge is. Ik dacht zelf aan meer boter?

Het Fudgerecept:
400 gr chocolade (puur of melk)
1 blikje gecondenseerde melk (Friesche Vlag, +- 395 gr)
25 gr roomboter
+-100 gr poedersuiker

benangelique

Berichten: 15658
Geregistreerd: 06-09-04

Re: Taarten decoreren XV

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-04-11 11:23

oei, klinkt wel heeeeeel lekker!
zou idd meer boter toevoegen. even experimenteren maar?

Anoniem

Re: Taarten decoreren XV

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-04-11 11:24

Of iets meer melk misschien?

Kinke

Berichten: 21260
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-04-11 11:39

benangelique schreef:
volgens mij is dat heeeeeeel veel werk kinke


Klopt :D
Koekjesdeeg maken en bakken is zo gepiept maar het is wel een gedoe om icing te maken in verschillende diktes en kleuren. Een flinke hoeveelheid spuitmondjes in maten 1,2 en 3 is ook erg handig :D

benangelique

Berichten: 15658
Geregistreerd: 06-09-04

Re: Taarten decoreren XV

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-04-11 11:40

wie weet, als ik ooit nog eens tijd overheb haha

Kinke

Berichten: 21260
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Re: Taarten decoreren XV

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-04-11 11:57

en nog een waarschuwing.....het koekjesrecept van Peggy Porschen is erg lekker ;)

Lindas2
Berichten: 1685
Geregistreerd: 15-07-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-04-11 17:04

Wat een leuke koekjes! Heel netjes gedaan!
Dat koekjes recept is inderdaad erg lekker :P

Mag ik nog even jullie inzicht in kleurencombinaties :o
Ik wilde de lavendel maken net als op de onderste taart maar wilde eigenlijk geen witte taart omdat het voor een verjaardag is en dan wel wat kleuriger mag zijn.. Wat zou er wel onder passen? Ik heb echt geen flauw idee.. Misschien heel licht paars ofzo? Heb echt al de kleurenkaarten door zitten spitten voor mooie kleuren...

Deze taart is dus niet van mij!

Afbeelding

Rinske

Berichten: 25110
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-04-11 17:15

Hij kan dan niet van jou zijn, maar WAUW! Die is mooi!!!! <3
Plaatje ff opslaan ter inspiratie :D !

Heeeeeel lichtblauw, zoals de buitenlucht zeg maar? Dat staat er volgens mij ook wel mooi bij :j .

Zouden die bloemetjes en takjes/gras trouwens gespoten zijn?

Polivy

Berichten: 11541
Geregistreerd: 10-10-03

Re: Taarten decoreren XV

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-04-11 17:17

Mooi zeg! Volgens mij is het icing ja. Prachtig!

Lindas2
Berichten: 1685
Geregistreerd: 15-07-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-04-11 17:19

Ik heb m ook opgeslagen staan ter inspiratie :D

Bedankt voor de kleur suggestie!

En dat is inderdaad zelf gespoten, door lonneke smeets van lonnes.nl. Heb bij haar ook een icing workshop gedaan!

Polivy

Berichten: 11541
Geregistreerd: 10-10-03

Re: Taarten decoreren XV

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-04-11 17:20

Ik dacht ook aan blauw trouwens. En laat ik hier nou net nog een blauwe hebben staan... Eens zien of ik met fondant eventueel wat kan knutselen...

MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-04-11 17:28

wiljemijn schreef:
Hoi, ik kom weer even binnen vallen.

Een vriendin van mij staat op bevallen en ik wil een taart voor haar maken. Ze is gek op Fudge en stuurde laatst een recept door. Dat recept wil ik gebruiken voor de vulling van de taart.

Ik vraag me alleen af wat ik extra moet toevoegen om de fudge wat smeuig te houden zodat hij smeerbaar blijft en niet hard zoals fudge is. Ik dacht zelf aan meer boter?

Het Fudgerecept:
400 gr chocolade (puur of melk)
1 blikje gecondenseerde melk (Friesche Vlag, +- 395 gr)
25 gr roomboter
+-100 gr poedersuiker

Als je dit weer even verwarmd vóor het gebruik, dan is het aardig smeerbaar dacht ik :)

Xhiske
Berichten: 1080
Geregistreerd: 18-12-08

Re: Taarten decoreren XV

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-04-11 17:46

hoihoi, nog even snel een vraagje (graag antwoord voor morgenmiddag)
hebben ze bij de sligro ook kleurstof voor marsepein?
alvast bedankt :)

Dorus

Berichten: 13682
Geregistreerd: 06-04-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-04-11 20:54

Bij de Sligro bij ons hebben ze bar weinig. Nagenoeg niets eigenlijk. Niet eens marsepein van rolkwaliteit.

DewiRox
Berichten: 4586
Geregistreerd: 29-12-08
Woonplaats: Den Haag

Re: Taarten decoreren XV

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-04-11 09:29

Kan ik marsepein van 24 maart nog gebruiken? Het is nog niet uit de verpakking geweest en ik heb het altijd koel en donker bewaard. Ook smaakt het voor mijn idee ook niet verkeerd.

MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Re: Taarten decoreren XV

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-04-11 10:07

Nah, ik denk niet dat je er onmiddellijk dood van neer zal vallen ;)

DewiRox
Berichten: 4586
Geregistreerd: 29-12-08
Woonplaats: Den Haag

Re: Taarten decoreren XV

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-04-11 10:15

Ik heb nog even snel een vraagje. Onze oven is nu aan het voorverwarmen, maar op de zak van biscuitmix staat dat de mix ongeveer 35 min op 160 graden moet, heteluchtoven. Alleen heeft die van ons alleen 150 en 175 graden, want kan ik nu het best doen?

MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Re: Taarten decoreren XV

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-04-11 10:16

De helft van de baktijd op 150 en de rest van de tijd op 175? :)

Dorus

Berichten: 13682
Geregistreerd: 06-04-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-04-11 10:21

MamaMiesje schreef:
De helft van de baktijd op 150 en de rest van de tijd op 175? :)

Dat zou ik ook doen :j
Ik begin altijd op 150 en ga per 10 minuten 10 graden omhoog naar 170/180. Duur en tempratuur afhankelijk van de grootte van de biscuit die ik aan het maken ben.

DewiRox
Berichten: 4586
Geregistreerd: 29-12-08
Woonplaats: Den Haag

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-04-11 10:22

Oke, dankje ;).
En dat marsepein kan geen kwaad denk je? Het wordt namelijk een taart voor een zieke, dus dan is het ook zo sneu als ze er wel wat van krijgt ;P

Het zit in een vorm van 24 cm en 7 cm hoog.
Zou ik dan de eerste 20 min op 150 doen en dan nog 20 min op 175?

DewiRox
Berichten: 4586
Geregistreerd: 29-12-08
Woonplaats: Den Haag

Re: Taarten decoreren XV

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-04-11 10:25

IK heb hem nu voor 35 minuten erin, zou ik dan als hij op 20 min staat naar de 175 graden overzetten? Dan heeft de taart nog 20 minuten om ook naar de 175 op te voeren.