Met dank aan een bokker uit dit topic, heb ik vanuit dit recept een aangepaste cake gemaakt. Ik heb namelijk veel en veels te veel marmelade gelei (ook wat zoet) in plaats van mooie stijve jam. Dus onderstaand recept heb ik aangepast → dik gedrukte zijn de aanpassingen.
Citaat:
⅓ cup (75 g)r gesmolten kokosolie of zonnebloemolie of een andere plantaardige olie
½ cup honey (165 gr) agave, maple syrup of honing → eigengemaakte marmelade gelei
2 eieren
1 cup (225 gr) geprakte (over)rijpe bananen (2-2,5 banaan)
¼ cup (55 gr) (plantaardige) melk
Eerst klopt je de olie en de zoetstof door elkaar, voeg dan de eieren toe en klopt mee, roer vervolgens de banaan en melk erdoor.
1 tl baking soda stukje verse gist opgelost in lauwe amandelmelk
1 tl vanilla extract/poeder vloeibaar dopje
0,5 tl zout
0,5-1 el kaneel
0,5-2 el cacao poeder
1 ¾ cups (220 gr) volkorenmeel had ik niet dus half volkorenmeel gepakt
Zeef de droge ingrediënten in een kom. Kaneel en cacao is een beetje op gevoel hoeveel je wilt dat het overheerst, de cacao kan je ook weglaten. Roer dan met een grote lepel de natte ingrediënten erbij tot het net gemengd is (niet overroeren).
Hak een grote handvol pecannoten en walnoten fijn en schep door het beslag.
45-55 min in de oven, controleer met een satéprikker of die er schoon uit komt, ligt een beetje aan je oven hoelang die moet.
Toen de cake klaar was heb ik er nog jam overheen gedaan als glazuur en dit is het geworden


Ik ben dik tevreden, want de cake is mooi omhoog gekomen en met dank aan alle andere koks die zo aardig zijn om hun recepten te delen. Ik ben dus blij met dit topic.