Ik vind die speciale gourmetbakjes meestal niet te vreten... Dan nog liever gewoon een vleesvervanger die ik sowieso lekker vind en geen 3 verschillende dingetjes.
Dit jaar hou ik het heel simpel met kerst, we dineren met ons 2 en mijn vriend wou als hoofdgerecht graag vlees dus dan ga ik niet uitpakken met een vegetarisch gerecht voor mijzelf. Hij gaat biefstuk maken, en ik ga denk ik gewoon plakken aubergine kruiden en in de oven doen als vlees. (daarnaast aardappelgratin, wortels uit de oven en spruitjes met parmezaanse kaas uit te oven). Alle andere gerechten zijn wel volledig vegetarisch.
Ik zat te denken aan een soort jus voor over de biefstuk en aubergine, iemand tips om dit vegetarisch te maken?
Op tv zag ik net nog een receptje met aanbaksel van vlees, boter, sjalot, bruin bier en daarna 'fond'.
Ik zou dan misschien wat rode ui en champignons aanbakken, maar dan zit ik enkel nog met hoe ik die fond het best zou vervangen. Misschien gewoon champignonbouillon, of trekt dat op niets?

(Ik heb geen idee meer hoe jus smaakt haha).