kiimchii schreef:@princequillo oh dat ziet er goed uit! mag ik vragen waarmee jij de rijst kruid?

Oh haha een hele lijst, het is Middel Oosters. Dus:
- zout & peper (natuurlijk)
- komijn
- koriander
- chili peper
- kurkuma
- kruidnagel
- nootmuskaat
- kaneel
- steranijs
- kardemom
- venkel
zal vast nog iets vergeten
je wast eerst de (extra lange basmati) rijst grondig, dan laat je het ongeveer 30 minuten in een kom water ‘weken’. ondertussen heb ik altijd de kip al klaar en bak ik in dezelfde pan twee rode uien en een gele ui, voeg als laatste nog groene en gele pepers en knoflook eraan toe en daarna de kruiden mix. dat bak je even kort, gooi je er water bij.
als het kookt rijst in een zeef gooien en vervolgens in de pan doen, wachten tot een groot gedeelte van het water is verdampt en dan pak je de pan in met aluminium folie en daarboven nog een deksel. vuur laag natuurlijk.
voor de echte smaak doe je er ook nog een kommetje met houtskool in (bovenop) dan krijg je echt een lekkere smoky smaak, maar dat heb ik niet gedaan.
het is wel ontzettend veel werk zo en duurt ook wel een paar uur als je het goed doet

maar bom vol smaak
