Je eigen brood bakken.

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Set_Elkol
Berichten: 14935
Geregistreerd: 06-06-06

Re: Je eigen brood bakken.

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-05-20 20:39

Heb jij een goed recept voor desem pizzadeeg Olga? Ziet er heerlijk uit.

olga

Berichten: 1791
Geregistreerd: 28-08-01
Woonplaats: Nederweert

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-05-20 20:48

Het recept is van Robert van Beckhoven. Ik ben te lui om te typen, dus even een foto die ik niet gedraaid krijg.


Afbeelding


Afbeelding

Set_Elkol
Berichten: 14935
Geregistreerd: 06-06-06

Re: Je eigen brood bakken.

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-05-20 22:25

Ah top dank je wel!

Rinske

Berichten: 25110
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-05-20 23:16

We bakken niet alleen brood met desem, maar ook overheerlijke chocolate chip scones! :~ :Y)



Afbeelding

Isjtar

Berichten: 679
Geregistreerd: 30-01-07
Woonplaats: Urmond

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-05-20 10:37

Wauw die pizza en scones zien er goed uit!
De pita broodjes waren gisteravond goed gelukt, wel beetje bol, dus de volgende keer maak ik ze nog platter. Afbeelding

Ik wil binnenkort dan ook wel eens zo'n hartig brood maken!
Heb trouwens een zuurdesem starter van een vriendin overgenomen, hopelijk gaat die de verhuizing overleven :)

Nickeltje

Berichten: 28751
Geregistreerd: 27-04-06
Woonplaats: Dalfsen

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-05-20 10:45

Niet alle links uit de openingspost werken helaas.
Er zijn hier ergens halverwege het topic mooie recepten langs gekomen voor zachte witte broodjes...

Ik ben al aan het bladeren ook die terug te vinden, maar als iemand hier sneller en recept heeft dan is dat zeker welkom

MarliesV

Berichten: 16026
Geregistreerd: 24-06-08
Woonplaats: Hellendoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-05-20 12:11

Ik ben een recept voor zachte witte bolletjes geplaatst. Als je op mijn berichten filtert dan vind je hem zo denk ik.

Hier een no knead die heel vloeibaar was.
Zo ziet die er uit. Heb hem de laatste 10 minuten op de kop gelegd.
Is nog niet afgekoeld, net aangesneden lauw en hij is wat sticky van binnen.


Afbeelding


Weet de oven opwarmen en er in of niets aan doen?

Marcella

Berichten: 40476
Geregistreerd: 24-04-01
Woonplaats: Ergens onder een brug.

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-05-20 12:29

Heb nu de eerste 6 bolletjes van de 12 in de oven (bruin).

Recept witte bolletje heb ik uiteindelijk gewoon opgezocht via google.

lenaa_tje

Berichten: 10389
Geregistreerd: 30-03-07
Woonplaats: Groningen

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-05-20 12:42

Nickeltje schreef:
Niet alle links uit de openingspost werken helaas.
Er zijn hier ergens halverwege het topic mooie recepten langs gekomen voor zachte witte broodjes...

Ik ben al aan het bladeren ook die terug te vinden, maar als iemand hier sneller en recept heeft dan is dat zeker welkom

https://www.baksels.net/zachte-witte-bolletjes/ Nog nooit gebruikt maar wel haar recept van bruine bolletjes. Die maak ik bijna wekelijks

Nickeltje

Berichten: 28751
Geregistreerd: 27-04-06
Woonplaats: Dalfsen

Re: Je eigen brood bakken.

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-05-20 12:56

Thanks!!

VenoSnorlax

Berichten: 4546
Geregistreerd: 04-02-12
Woonplaats: Den haag

Re: Je eigen brood bakken.

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-05-20 14:20

Ook hier staat een witbrood deeg te rijzen. Straks bij 1 zongedroogde tomaat toevoegen met rozemarijn en de andere kaas olijf tijm.

Hopelijk lukt het want lezen is niet mn sterkste punt ik ga van dingen uit. Wat resulteerde in 1000 gram bloem hebben toegevoegd ipv 500

MarliesV

Berichten: 16026
Geregistreerd: 24-06-08
Woonplaats: Hellendoorn

Re: Je eigen brood bakken.

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-05-20 14:36

Mijn brood was helaas niet gaar en dus niet te eten.

Rinske

Berichten: 25110
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-05-20 14:40

MarliesV schreef:
Mijn brood was helaas niet gaar en dus niet te eten.

Heb je een groot brood gebakken? Trucje daarvoor is om op de onderkant te kloppen, als die licht en hol klinkt is het brood gaar.

MarliesV

Berichten: 16026
Geregistreerd: 24-06-08
Woonplaats: Hellendoorn

Re: Je eigen brood bakken.

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-05-20 14:47

Nee gewoon een no knead die ik al vaker heb gemaakt.

Zelfs nog 5 minuten langer er in gehad.

Maar het deeg was gisteren al vreemd en vanmorgen nog heel dun. Dus daar is ergens niet goed gegaan.

Ach volgende keer beter.

Marcella

Berichten: 40476
Geregistreerd: 24-04-01
Woonplaats: Ergens onder een brug.

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-05-20 15:27

Afbeelding
Afbeelding

VenoSnorlax

Berichten: 4546
Geregistreerd: 04-02-12
Woonplaats: Den haag

Re: Je eigen brood bakken.

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-05-20 15:58

Afbeelding

Dit is t tomaat rozemarijn brood. Als het lekker is mag r 1 naar de buren

Kaus

Berichten: 9566
Geregistreerd: 30-07-11
Woonplaats: Vaals

Re: Je eigen brood bakken.

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-05-20 19:55

Ik heb vrijdag een olijven-tomatenbrood gemaakt. Wel flink meer meel moeten toevoegen dat het recept zei maar goed gelukt :D

Afbeelding

Afbeelding

Bienotje

Berichten: 11127
Geregistreerd: 09-09-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-05-20 21:32

Ziet er weer super uit die broden!

Hier kaas ui brood gemaakt met een kant en klaar wit brood mix.

Halverwege 2 uien, 3 knoflooktenen en zakje pittig geraspte kaas in brood opgerold. Super geslaagd!

Na de oven wel ingestort en erg zachte binnenkant. Maar de ui/ kaas zal waterdeel wel beïnvloeden. Anderzijds is kaas ui brood ook vaak wat zachter van zichzelf.

Aanrader iig voor hier.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Als ik brood voor bakken had ingesneden van boven, voorkom je daarmee later nog invallen?

Set_Elkol
Berichten: 14935
Geregistreerd: 06-06-06

Re: Je eigen brood bakken.

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-05-20 21:45

Insnijden is meer zodat het brood zelf niet scheurt op een andere plek. Hij lijkt ongesneden nog best wel mooi in vorm, komt het niet door te snel snijden of met een bot mes dat het zo is ingedrukt? Het ziet er wel lekker uit!

_Nelleke_

Berichten: 8133
Geregistreerd: 02-11-07

Re: Je eigen brood bakken.

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-05-20 07:09

Dat, of je kaas-uienlaag is te zwaar en nat waardoor ie inzakt

8nnemiek

Berichten: 45160
Geregistreerd: 22-01-05
Woonplaats: Limburg

Re: Je eigen brood bakken.

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-05-20 21:22

Dit blijft toch eigenlijk mijn favoriete brood; lekker saai en zacht en simpel supermarktvorm-brood :+
Afbeelding

Rinske

Berichten: 25110
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-05-20 22:38

De lekkerste ooit: abrikoos & cranberry <3 <3 .


Afbeelding


Afbeelding

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-05-20 07:52

8nnemiek schreef:
Dit blijft toch eigenlijk mijn favoriete brood; lekker saai en zacht en simpel supermarktvorm-brood :+
[ [url=m/ewIxME.jpg]Afbeelding[/url] ]


Bij mij ook. En dan de volkorenversie. Daar kan eigenlijk niets tegenop.

lenaa_tje

Berichten: 10389
Geregistreerd: 30-03-07
Woonplaats: Groningen

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-05-20 08:04

8nnemiek schreef:
Dit blijft toch eigenlijk mijn favoriete brood; lekker saai en zacht en simpel supermarktvorm-brood :+
[ [url=m/ewIxME.jpg]Afbeelding[/url] ]

Hoeveel gram is dit?

8nnemiek

Berichten: 45160
Geregistreerd: 22-01-05
Woonplaats: Limburg

Re: Je eigen brood bakken.

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-05-20 08:06

Zo uit mijn hoofd heb ik ruim 600 gram bloem gebruikt.. de rest weet ik zo gauw niet meer, maar het zijn flinke broden :j
De linker is een wit tarwebrood, de rechter een volkoren spelt brood :9