nog nooit van gehoord.Hier staat morgen als toetje appel crumble op de planning.
Moderators: Essie73, NadjaNadja, Muiz, Telpeva, ynskek, Ladybird, Polly
nog nooit van gehoord.


ik had het doorgeroerd om een marmereffect te krijgen, op verzoek van dochterlief. 

Laurabram schreef:Ik heb een kookboek van AH `de smaak van December` en daarin staat een kruidnootjes recept wat ik vaak met de kids maak (leuk klusje en goed voor de fijne motoriek toen ze klein waren).
Is alleen wel met gewichten natuurlijk.
100 gr zelfrijzend bakmeel
50gr donkerbruine basterdsuiker
1 theel speculaaskruiden
40gr koude harde boter
2 el melk
deeg maken en 30 min laten rustn in de koelkast, verpakt in huishoudfolie.
Daarna balletjes draaien en platdrukken op de bakplaat (op bakpapier).
In het midden van de overn 20 min bakken bij 175 graden.
Ik vind ze heerlijk, vooral als ze nog warm zijn, zacht van binnen - knapperig van buiten.
En als ze zijn afgekoeld (als ze de kans krijgen) zijn ze lekker knapperig
.
basterdsuiker weet ik niet of ik dat ga vinden, ik heb wel een andere donkere suiker in huis, ik kan het wellicht proberen 
) .

Laurabram schreef:Edit: serieus, waarom????????? heb ik nou nooit een mooie platte cake, maar altijd zo'n ontploft geval wat eruit ziet als een alien?
vaak als je begint met 10 minuten op 100 graden en dan iedere 10 minuten omhoog gaat komt je cake veel mooier gelijkmatig omhoog
Dat is zeg maar omdat het temperatuurverschil buiten de oven t.o.v. binnnen de oven dan te groot is. De cake wordt dan langs de wand van de vorm HEEL snel verwarmd, en in het midden juist niet, waardoor het beslag als het ware naar het midden wordt 'gedwongen' en daar dan omhoog komt. Probeer maar eens met temperatuur eerst laag en dan steeds verhogen (wordt wel de baktijd iets langer) 
) en te eten. Moet natuurlijk nog iets lekkers bij de thee hebben, iets waar chocola in zit uiteraard. Maar wat?
En bij vrienden, familie en werk.
De muffins gaan morgen mee naar een vriendin hoor, als voorproefje op de cupcakeproeverij. ^^ Ik zit eraan te denken om er misschien 12 te maken ipv 6, want ik had op mijn werk semi-beloofd dat ze een stukje van de taart mochten hebben als er over was. Maar er is na vanavond niks over, dus misschien dat ik dan wel extra cupcakes bak, hebben ze toch nog iets. Dat zijn dan ongeveer 3 cupcakes voor mijn werk, 3 voor thuis, 1 voor me vriendin en dan heb ik er nog 5 over. Misschien wat extra uitdelen op me werk en natuurlijk moet ik mezelf niet vergeten.
Mijn ouders houden daar totaal niet van, dus als ik iets met chocola maak, moet ik het ook allemaal zelf opeten. 
Ik neem ook regelmatig wat mee naar school, dus heel veel hebben ze al gehad.
Gelukkig kan ik dat gewoon in Groningen doen.
