
Hier staat morgen als toetje appel crumble op de planning.
Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird
Laurabram schreef:Ik heb een kookboek van AH `de smaak van December` en daarin staat een kruidnootjes recept wat ik vaak met de kids maak (leuk klusje en goed voor de fijne motoriek toen ze klein waren).
Is alleen wel met gewichten natuurlijk.
100 gr zelfrijzend bakmeel
50gr donkerbruine basterdsuiker
1 theel speculaaskruiden
40gr koude harde boter
2 el melk
deeg maken en 30 min laten rustn in de koelkast, verpakt in huishoudfolie.
Daarna balletjes draaien en platdrukken op de bakplaat (op bakpapier).
In het midden van de overn 20 min bakken bij 175 graden.
Ik vind ze heerlijk, vooral als ze nog warm zijn, zacht van binnen - knapperig van buiten.
En als ze zijn afgekoeld (als ze de kans krijgen) zijn ze lekker knapperig
.
Laurabram schreef:Edit: serieus, waarom????????? heb ik nou nooit een mooie platte cake, maar altijd zo'n ontploft geval wat eruit ziet als een alien?