Taarten Decoreren II

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Nathalie1981

Berichten: 4219
Geregistreerd: 13-12-02
Woonplaats: Apeldoorn

Re: Taarten Decoreren II

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-12-09 11:40

Waar en wanneer is die dan?

NanceMiss
Berichten: 890
Geregistreerd: 08-02-09

Re: Taarten Decoreren II

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-12-09 11:46


Sunshine80

Berichten: 2298
Geregistreerd: 02-05-06
Woonplaats: Hoeksche Waard

Re: Taarten Decoreren II

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-12-09 12:18

Ik ga in feb naar een miniboltaart-workshop... Denk dat een draakje ga maken :D

Nathalie1981

Berichten: 4219
Geregistreerd: 13-12-02
Woonplaats: Apeldoorn

Re: Taarten Decoreren II

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-12-09 13:49

Meiden vraagje: als ik cc wil decoreren, hoeveel marsepein heb ik dan ongeveer nodig (zullen 12 cc zijn).

Monique1985
Berichten: 1361
Geregistreerd: 08-11-03
Woonplaats: Nunspeet

Re: Taarten Decoreren II

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-12-09 14:32


Monique1985
Berichten: 1361
Geregistreerd: 08-11-03
Woonplaats: Nunspeet

Re: Taarten Decoreren II

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-12-09 14:33

Nathalie ik denk niet zoveel hoor... 250 gram moet genoeg zijn!

Monique1985
Berichten: 1361
Geregistreerd: 08-11-03
Woonplaats: Nunspeet

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-12-09 14:37


Nathalie1981

Berichten: 4219
Geregistreerd: 13-12-02
Woonplaats: Apeldoorn

Re: Taarten Decoreren II

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-12-09 14:42

Monique, thnx!!!

SuSem

Berichten: 4647
Geregistreerd: 24-11-06

Re: Taarten Decoreren II

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-12-09 14:43

wat een mooi beginnerssetje is dat, leuk voor onder de kerstboom :P

hyppolyte

Berichten: 5914
Geregistreerd: 07-06-05

Re: Taarten Decoreren II

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-12-09 14:45

Oh dat is handig zeg, ik heb ook laatst die mat van de lidl gekocht, ik denk dat ik die ook maar ga gebruiken voor het uitrollen, ik vind het ook nooit zo fris om dat op de tafel te doen en door die poedersuiker krijg je inderdaad soms van die irritante vlekken op je marsepein. MAar begrijp ik nou goed dat jullie dus geen speciale rollers hebben, maar gewoon pvc buis? dat is toch helemaal niet sterk genoeg?

Nathalie1981

Berichten: 4219
Geregistreerd: 13-12-02
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-12-09 14:46

Ik denk dat ik gewoon de starterspakket marsepein neem :D

Wat is lekkerder botercreme eronder of nutella?

Nathalie1981

Berichten: 4219
Geregistreerd: 13-12-02
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-12-09 14:46

SaNNeS88 schreef:
wat een mooi beginnerssetje is dat, leuk voor onder de kerstboom :P


Ik zal ook al te kijken, maar ik wil eerst kijken of ik wel zo crea ben voor ik teveel aanschaf :+

Monique1985
Berichten: 1361
Geregistreerd: 08-11-03
Woonplaats: Nunspeet

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-12-09 14:48

hyppolyte schreef:
Oh dat is handig zeg, ik heb ook laatst die mat van de lidl gekocht, ik denk dat ik die ook maar ga gebruiken voor het uitrollen, ik vind het ook nooit zo fris om dat op de tafel te doen en door die poedersuiker krijg je inderdaad soms van die irritante vlekken op je marsepein. MAar begrijp ik nou goed dat jullie dus geen speciale rollers hebben, maar gewoon pvc buis? dat is toch helemaal niet sterk genoeg?


Ja dat klopt! Je hebt ook grote pvc buizen he...
En het is de bedoeling dat je de pvc buis zijn werk laat doen.
En niet heel hard gaat drukken ;)!
Zo'n buis kost nog geen 2 euro! Ideaal en plakt niet!

Monique1985
Berichten: 1361
Geregistreerd: 08-11-03
Woonplaats: Nunspeet

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-12-09 14:49

Nathalie1981 schreef:
Ik denk dat ik gewoon de starterspakket marsepein neem :D

Wat is lekkerder botercreme eronder of nutella?


Nutella... En is goedkoper ;)

hyppolyte

Berichten: 5914
Geregistreerd: 07-06-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-12-09 14:51

Oh, gewoon bij de bouwmarkt haal je die zeker? Ik denk dat ik er dan ook maar zo een ga halen, ik leen nu steeds de spullen van mijn vriendin, want die gereedschappen zijn allemaal best prijzig. Wat heb je nog meer voor goedkope tips?

Nathalie1981

Berichten: 4219
Geregistreerd: 13-12-02
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-12-09 14:52

Monique1985 schreef:
Nathalie1981 schreef:
Ik denk dat ik gewoon de starterspakket marsepein neem :D

Wat is lekkerder botercreme eronder of nutella?


Nutella... En is goedkoper ;)


Dat is waar hahahaha

Ik heb echt zin om wat te proberen, maarja nog ff wachten tot de vakantie :D
Ga me gewoon goed voorbereiden ;)

hyppolyte

Berichten: 5914
Geregistreerd: 07-06-05

Re: Taarten Decoreren II

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-12-09 14:54

Waar gebruik je dat crisco spul trouwens voor? Wat is het?

Monique1985
Berichten: 1361
Geregistreerd: 08-11-03
Woonplaats: Nunspeet

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-12-09 14:56

hyppolyte schreef:
Oh, gewoon bij de bouwmarkt haal je die zeker? Ik denk dat ik er dan ook maar zo een ga halen, ik leen nu steeds de spullen van mijn vriendin, want die gereedschappen zijn allemaal best prijzig. Wat heb je nog meer voor goedkope tips?


Deze inderdaad! En je hebt ze ook in het wit...
Afbeelding

Uhm nog meer goedkopere tips...

Dit gebruik ik altijd als vulling en afsmeren erg lekker en niet heel duur.
http://www.bakzolder.nl/Bavaroismixen.html

Haal altijd biscuit cake van soezie daar kan je meer caken uit halen als bij de shop:
Afbeelding

En dat was het volgens mij ;)!

Nathalie1981

Berichten: 4219
Geregistreerd: 13-12-02
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-12-09 14:59

Trouwens, wat ik mij laatst in bed afvroeg (jajaja ben er zelfs 's nachts mee bezig :+). Als je cc bakt wordt de bovenkant bol, hoe houd je dat plat? Zat al te denken de bovenkant iets af te snijden, maar dat is zonde :D

Nathalie1981

Berichten: 4219
Geregistreerd: 13-12-02
Woonplaats: Apeldoorn

Re: Taarten Decoreren II

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-12-09 15:00

Zijn die mixen makkelijk te maken? Ik ben heel goed in het verprutsen van dingen :+

hyppolyte

Berichten: 5914
Geregistreerd: 07-06-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-12-09 15:02

Oh, das een hele andere buis dan die ik in m'n hoofd had, ik dacht aan die dunne gele buisjes. Dat je ook bavarois kon gebruiken om af te smeren wist ik niet, zoals ik laatst al zei, ik vind die botercreme niet zo lekker, dus dit is wel een optie, kun je dan ook van die saromatoetjes ervoor gebruiken?

Monique1985
Berichten: 1361
Geregistreerd: 08-11-03
Woonplaats: Nunspeet

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-12-09 15:05

Nathalie1981 schreef:
Trouwens, wat ik mij laatst in bed afvroeg (jajaja ben er zelfs 's nachts mee bezig :+). Als je cc bakt wordt de bovenkant bol, hoe houd je dat plat? Zat al te denken de bovenkant iets af te snijden, maar dat is zonde :D


Een eetlepel in je vorm doen is genoeg... En dan inderdaad afsnijden.. Je kan er ook wat zwaars opleggen, maar vind dat zelf persoonlijk niet zo heel fijn!

Monique1985
Berichten: 1361
Geregistreerd: 08-11-03
Woonplaats: Nunspeet

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-12-09 15:07

Nathalie1981 schreef:
Zijn die mixen makkelijk te maken? Ik ben heel goed in het verprutsen van dingen :+


Dit is geen mix voor cc hoor! Alleen voor echt een grote cake! Maar ze zijn makkelijk te maken ja... Eieren 10 minuten opkloppen mix en water erbij nog weer even 5 a 10 minuten kloppen en je hebt heerlijke luchtige cake!

hyppolyte

Berichten: 5914
Geregistreerd: 07-06-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-12-09 15:07

Maak je die cupcakes dan ook van biscuitdeeg, of van gewone cakemix, ik maak ze altijd van cakemix en als je ze dan in die losse vormpjes doet, dan blijven ze al plat.

Monique1985
Berichten: 1361
Geregistreerd: 08-11-03
Woonplaats: Nunspeet

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-12-09 15:08

hyppolyte schreef:
Oh, das een hele andere buis dan die ik in m'n hoofd had, ik dacht aan die dunne gele buisjes. Dat je ook bavarois kon gebruiken om af te smeren wist ik niet, zoals ik laatst al zei, ik vind die botercreme niet zo lekker, dus dit is wel een optie, kun je dan ook van die saromatoetjes ervoor gebruiken?


Je kan deze bavarois gebruiken, omdat er slagroom bij moet en slagroom word ook stevig en is niet vochtig, dus ik weet niet of je die toetjes er ook bij kan gebruiken.