Het bokt vegetariërs en veganistentopic

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Magrathea

Berichten: 21851
Geregistreerd: 08-08-10
Woonplaats: In een boom aan de gracht

Re: Het bokt vegetariërs en veganistentopic

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-11-20 22:58

Als je ongezoete melk hebt kun je het ook lekker in de pasta roeren ofzo (in tomatensaus), of pompoensoep maken met extra romigheid, of een milkshake maken :Y)

Schemerdier

Berichten: 5891
Geregistreerd: 18-07-08
Woonplaats: België

Re: Het bokt vegetariërs en veganistentopic

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-11-20 14:09

Oh dat heb ik nog nooit geprobeerd, daar gebruik ik altijd de soja/haver room voor.

xIrlijn

Berichten: 1728
Geregistreerd: 31-08-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-11-20 15:55

Magrathea schreef:
Als je ongezoete melk hebt kun je het ook lekker in de pasta roeren ofzo (in tomatensaus), of pompoensoep maken met extra romigheid, of een milkshake maken :Y)

Nu heb ik zin in al deze lekkere dingen :+

Magrathea

Berichten: 21851
Geregistreerd: 08-08-10
Woonplaats: In een boom aan de gracht

Re: Het bokt vegetariërs en veganistentopic

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-11-20 18:21

Niets houdt je tegen!

Ik heb nog wat pompoenpuree over, ga het straks mixen met kwark en eten met broodjes falafel denk ik

Sonja_vR

Berichten: 27462
Geregistreerd: 12-07-02
Woonplaats: Dusschen

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-11-20 22:26

Dacht er nog net aan een foto te maken voor hij op was :+
Pumpkin spiced latte met op geschuimde provamel soja en een scheutje rum er in :9

Afbeelding


De pumpkin spiced siroop Heb ik zelf gemaakt met wen recept van oh she glows (ik ga zo ontzettend haar volgende kookboek ook weer kopen)

(En toen vergat ik de foto :roll:)

8nnemiek

Berichten: 45158
Geregistreerd: 22-01-05
Woonplaats: Limburg

Re: Het bokt vegetariërs en veganistentopic

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 06-11-20 22:32

Die schuimt goed zeg! Lekker!

Ik heb vandaag eens worstenbroodjes gemaakt met de willies van de vegetarische slager :9
Ik had iets te veel deeg gemaakt, dus beetje te veel brood er omheen, maar ze waren heerlijk!
Afbeelding

xIrlijn

Berichten: 1728
Geregistreerd: 31-08-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-11-20 22:48

Jouw cappuccino klinkt en ziet er heerlijk uit Sonja!

En die worstelbroodjes :9 Heb je een recept 8nnemiek?

Magrathea

Berichten: 21851
Geregistreerd: 08-08-10
Woonplaats: In een boom aan de gracht

Re: Het bokt vegetariërs en veganistentopic

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-11-20 22:59

Worstelbroodjes, zijn dat broodjes die gaan vechten om wie er opgegeten gaat worden?

xIrlijn

Berichten: 1728
Geregistreerd: 31-08-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-11-20 23:17

Hahaha zie nu mijn typo :') Dat is vast precies wat ze gaan doen, zo lekker zien ze er uit :))

8nnemiek

Berichten: 45158
Geregistreerd: 22-01-05
Woonplaats: Limburg

Re: Het bokt vegetariërs en veganistentopic

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 06-11-20 23:33

Ik heb het deeg van dit recept gebruikt:
https://heelhollandbakt.omroepmax.nl/re ... nbroodjes/
Maar de roomboter en reuzel heb ik vervangen door dezelfde hoeveelheid margarine. Ik had nog een ei van onze kipjes liggen, maar dat kun je ook prima vervangen door een scheutje sojamelk.
Voor een pakje met 6 worstjes van de vegetarische slager heb je genoeg aan een kwart van het deeg. Ik had de helft gemaakt, maar dat was dus eigenlijk wat veel.

LilChar

Berichten: 1257
Geregistreerd: 16-06-14
Woonplaats: apeldoorn

Re: Het bokt vegetariërs en veganistentopic

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-11-20 18:15

Hey allen!

Wat denken jullie, is dit nog goed?
Dit zijn gepelde knoflookteentjes. Ze zitten nu 4 maanden in een dichte bak in de vriezer en ik zie opeens dit. Wat zijn de witten punten? Eetbaar, of niet? Ben benieuwd wat jullie zouden doen. Ik gooi liever niets weg maar twijfel nu, het ruikt normaal (naar knoflook)

Afbeelding

mar_fay

Berichten: 2659
Geregistreerd: 19-12-08
Woonplaats: blup.

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-11-20 22:50

8nnemiek schreef:
Ik heb het deeg van dit recept gebruikt:
https://heelhollandbakt.omroepmax.nl/re ... nbroodjes/
Maar de roomboter en reuzel heb ik vervangen door dezelfde hoeveelheid margarine. Ik had nog een ei van onze kipjes liggen, maar dat kun je ook prima vervangen door een scheutje sojamelk.
Voor een pakje met 6 worstjes van de vegetarische slager heb je genoeg aan een kwart van het deeg. Ik had de helft gemaakt, maar dat was dus eigenlijk wat veel.


En in plaats van worstjes van DVS kun je ook een mengsel van (gemalen) seitan en sojagehakt (gedroogd, aangemaakt met heet water en sojasaus) gebruiken, mengen met kokosolie, gehaktkruiden en knoflook(poeder). Dat is grofweg wat wij gebruiken bij worstenbroikes :9

TurdusMerula

Berichten: 24077
Geregistreerd: 09-04-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-11-20 14:49

Monique1963 schreef:
Volg jullie allemaal nog steeds. Woon in Frankrijk dus gebruik heel andere merken en producten dan jullie, maar ben jaloers. Ik woon in een verlaten streek en het valt niet mee om überhaupt iets vegetarisch te vinden. Nu zijn we sinds 2 maanden verhuisd en ben ik mijn vertrouwde supermarkten kwijt en terug bij af. De supermarkt hier heeft zoooo weinig gezelligs. Echt jammer. Daarbij wil ik het liefst vegan ipv veggie hebben, dat is al helemaal moeilijk.

Ik ben nu bijna 46 jaar veg en nog nooit was het zo saai op het bord. Snif...


Zoek op whole foods plant based bij je recepten - weinig gezelligs hoeft ieg niet saai te zijn! :j

xIrlijn

Berichten: 1728
Geregistreerd: 31-08-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-11-20 16:50

LilChar schreef:
Hey allen!

Wat denken jullie, is dit nog goed?
Dit zijn gepelde knoflookteentjes. Ze zitten nu 4 maanden in een dichte bak in de vriezer en ik zie opeens dit. Wat zijn de witten punten? Eetbaar, of niet? Ben benieuwd wat jullie zouden doen. Ik gooi liever niets weg maar twijfel nu, het ruikt normaal (naar knoflook)

[ [url=m/kIJneP.jpg]Afbeelding[/url] ]

Ik zou dit niet helemaal vertrouwen, het lijkt me vanachter het scherm te veel op schimmel... Wat heb je er uiteindelijk mee gedaan?

Sonja_vR

Berichten: 27462
Geregistreerd: 12-07-02
Woonplaats: Dusschen

Re: Het bokt vegetariërs en veganistentopic

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-11-20 17:24

Ik gok op uitgedroogde plekjes van de koud

MarlindeRooz

Berichten: 35568
Geregistreerd: 27-02-10
Woonplaats: Onder de rook van Zwolle

Re: Het bokt vegetariërs en veganistentopic

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-11-20 17:50

Ja ik zou ook niet denken dat het schimmel is, eerder uitgedroogde plekken of een reactie op het invriezen.

Magrathea

Berichten: 21851
Geregistreerd: 08-08-10
Woonplaats: In een boom aan de gracht

Re: Het bokt vegetariërs en veganistentopic

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-11-20 19:04

Hoi, iemand hier heeft misschien wel een goeie tip voor me: ik ga een cake bakken waar volgens het recept gemalen amandelen in moeten. Nu gaat er waarschijnlijk iemand mee-eten die een notenallergie heeft. Iemand enig idee waar ik dat mee kan vervangen? Weglaten kan altijd nog maar ik wil eerst even nadenken of er niet een andere optie is :)

Margoooo

Berichten: 2819
Geregistreerd: 19-06-06
Woonplaats: San Francisco, USA

Re: Het bokt vegetariërs en veganistentopic

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-11-20 09:03

Gemalen amandelen als amandelmeel of als 'notig' iets? Misschien iets van (geroosterde) pitten/zaden voor de 'crunch'?

Sonja_vR

Berichten: 27462
Geregistreerd: 12-07-02
Woonplaats: Dusschen

Re: Het bokt vegetariërs en veganistentopic

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-11-20 12:03

Wat voor cake is het ?

Magrathea

Berichten: 21851
Geregistreerd: 08-08-10
Woonplaats: In een boom aan de gracht

Re: Het bokt vegetariërs en veganistentopic

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-11-20 13:04

Rode bietjes en chocolade :~

LilChar

Berichten: 1257
Geregistreerd: 16-06-14
Woonplaats: apeldoorn

Re: Het bokt vegetariërs en veganistentopic

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-11-20 18:12

Dat van de knoflook had ik ook op een facebook groep gevraagd. en iedereen reageerde daar met vriesbrand inderdaad! Dus ik heb het gewoon gegeten; en ik leef nog haha. Het smaakte ook normaal!

Sheran

Berichten: 17639
Geregistreerd: 20-10-07

Re: Het bokt vegetariërs en veganistentopic

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-11-20 20:26


xIrlijn

Berichten: 1728
Geregistreerd: 31-08-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-11-20 21:09

Wat klinkt dat lekker Sheran! En Magrathea, ik weet helaas geen alternatieve, maar ben benieuwd naar het eindresultaat van de cake :9

LilChar schreef:
Dat van de knoflook had ik ook op een facebook groep gevraagd. en iedereen reageerde daar met vriesbrand inderdaad! Dus ik heb het gewoon gegeten; en ik leef nog haha. Het smaakte ook normaal!

Goed om te weten :D

Ik heb me vandaag voor het eerst gewaagd aan zelfgemaakte vega(n) jus bij de boerenkool stamppot. Het was lekker *\o/*
Weten jullie misschien lekkere vegan spekjes of rookworst? Bij de AH is de vegetarische slager trouwens 25% korting!

8nnemiek

Berichten: 45158
Geregistreerd: 22-01-05
Woonplaats: Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 09-11-20 21:15

Ziet er lekker uit, Sheran!

xIrlijn, ik vind de spekjes van vivera erg lekker.
En qua rookworst was de pittige rookworst van garden gourmet altijd mijn favoriet, maar die wordt volgens mij niet meer gemaakt.

Heeft iemand de rookworst van de Hema, de 'Ookworst' :') , al eens geprobeerd? Die is niet vegan helaas, wel vega.

Sonja_vR

Berichten: 27462
Geregistreerd: 12-07-02
Woonplaats: Dusschen

Re: Het bokt vegetariërs en veganistentopic

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-11-20 21:27

Respeck van de vega slager, vivera spekjes
En die van ah zelf zijn ook lekker