Taarten decoreren XX

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Dorus

Berichten: 13659
Geregistreerd: 06-04-04

Re: Taarten decoreren XX

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-03-12 00:29

Bij Zilver zou ik eerder wit denken, misschien grijs. Maar ik heb het eerlijk gezegd nog niet geprobeert :o
Hoewel, ik heb ooit wit en paars zilver geverfd (paars was eigenlijk voor het geval het schilderen niet zou lukken, maar die heb ik toen moeten gebruiken omdat de witte kapot ging) en de paarse dekte mooier dan de witte.

Exodus

Berichten: 2327
Geregistreerd: 13-09-04
Woonplaats: Bergeijk

Re: Taarten decoreren XX

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-03-12 00:36

ok tnx

Kinke

Berichten: 21162
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Re: Taarten decoreren XX

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-03-12 00:48

Bij zilver kun je het beste grijze fondant of marsepein gebruiken.

TinkerTom

Berichten: 4032
Geregistreerd: 08-07-06
Woonplaats: Fijnaart

Re: Taarten decoreren XX

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-03-12 08:40

wauw kinke! mooooooiiii!

Lindas2
Berichten: 1685
Geregistreerd: 15-07-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-03-12 13:16

Super mooi gedaan kinke!!

@ exodus: heb pas geleden een zilveren taart gemaakt.Witte marsepein en overspoten met die geloof ik lustre spray (in die spuitbus) en dan niet te dichtbij houden. :)

NAS
Berichten: 109
Geregistreerd: 22-09-07
Woonplaats: OBL

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-03-12 13:49

Ik heb vandaag samen met mijn moeder & tante deze taart gemaakt voor mijn opa.
Eerste boltaart die we hebben gemaakt, ik vind zelf dat het resultaat wel leuk is!

http://www.mijnalbum.nl/Album=RMQT8HAG

Lottie84
Berichten: 8689
Geregistreerd: 17-11-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-03-12 13:50

Zit er iemand in Zuid-Limburg? Mijn zoontje viert 18 maart zijn 4e verjaardag en ik zoek nog een leuk adresje voor een taart :D

MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Re: Taarten decoreren XX

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-03-12 13:54

Moet je even in de O.P. kijken, Sjalotje :D

Lottie84
Berichten: 8689
Geregistreerd: 17-11-05

Re: Taarten decoreren XX

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-03-12 13:55

Sorry (donker)blond ;)

corinne1981

Berichten: 2604
Geregistreerd: 11-11-05

Re: Taarten decoreren XX

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-03-12 14:35

Leuke taart en mooie strik NAS!
Hij is inderdaad erg leuk geworden.

Saaams

Berichten: 13692
Geregistreerd: 20-01-10

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-03-12 15:28

Wat een gave taarten hier allemaal! wauw!

Ik had een klein vraagje. Het meeste is natuurlijk gewoon experimenteren.
Maar ik wil graag topping maken voor mijn cupcakes c:

Ik heb de voedingskleurstof al (rode) en ik haal nog smaakstof (aardbei) maar.. kan ik botercreme beter zelf maken of een pak met botercreme mix halen? Wat is het beste en voornamelijk lekkerste? Of maakt het niet echt verschil.

En hoe maken jullie de botercreme?
Ik heb al wat gekeken op google maar zie teveel verschillende manieren. :D

Ik wil ook ooit eens een cupcake workshop gaan doen. :j

Rinske

Berichten: 25110
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand

Re: Taarten decoreren XX

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 04-03-12 15:30

Als je hem als toef wil spuiten zou ik mix halen, of iig géén 1:1 gebruiken, dat is veel te machtig en boterig.

Saaams

Berichten: 13692
Geregistreerd: 20-01-10

Re: Taarten decoreren XX

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-03-12 15:36

Ja, als toef. Hartstikke bedankt, dat haal ik iniedergeval even de mix. :D
Is 4,55 euro voor 1 kilo duur? :=

Rinske

Berichten: 25110
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand

Re: Taarten decoreren XX

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 04-03-12 15:40

Dat is een normale prijs :) .

Esgaroth

Berichten: 5249
Geregistreerd: 13-02-04

Re: Taarten decoreren XX

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-03-12 16:47

Wauw, wat een mooie taarten!! Mijn mond valt er bijna van open. Die rozen! Prachtig!!!!

Corine, zou je mij nu eens kunnen vertellen hoe je die letters maakt, want ik snap het nog steeds niet!
Je rolt marsepein uit, heel dun, je drukt de tappit erin, je slaat de letter eruit.... tot zover begrijp ik hem. Maar als ik dan een letter wil pakken en op de taart wil doen, vervormen ze altijd! De letter blijft dan de letter niet! Ik snap gewoon niet hoe jullie dat doen. En ik wil dat ook kunnen, vind het zo mooi!!

TinkerTom

Berichten: 4032
Geregistreerd: 08-07-06
Woonplaats: Fijnaart

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-03-12 18:05

Rinske schreef:
Als je hem als toef wil spuiten zou ik mix halen, of iig géén 1:1 gebruiken, dat is veel te machtig en boterig.


Dat is persoonlijk...

Ik spuit meestal met 1:1 ...en hoor er niemand over...ja dat ze ze heerlijk zijn!!
Dus als je het goedkoop wil kan dat zeker wel hoor...
Zeker als je er dan nog een smaakje aan toevoegt

Dorus

Berichten: 13659
Geregistreerd: 06-04-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-03-12 18:48

Esgaroth schreef:
Corine, zou je mij nu eens kunnen vertellen hoe je die letters maakt, want ik snap het nog steeds niet!
Je rolt marsepein uit, heel dun, je drukt de tappit erin, je slaat de letter eruit.... tot zover begrijp ik hem. Maar als ik dan een letter wil pakken en op de taart wil doen, vervormen ze altijd! De letter blijft dan de letter niet! Ik snap gewoon niet hoe jullie dat doen. En ik wil dat ook kunnen, vind het zo mooi!!

De letters ruim op tijd maken en wat uit laten harden voordat je ze weer oppakt en op de taart plakt.

Saaams

Berichten: 13692
Geregistreerd: 20-01-10

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-03-12 18:59

TinkerTom schreef:
Rinske schreef:
Als je hem als toef wil spuiten zou ik mix halen, of iig géén 1:1 gebruiken, dat is veel te machtig en boterig.


Dat is persoonlijk...

Ik spuit meestal met 1:1 ...en hoor er niemand over...ja dat ze ze heerlijk zijn!!
Dus als je het goedkoop wil kan dat zeker wel hoor...
Zeker als je er dan nog een smaakje aan toevoegt



Mag ik vragen welke hoeveelheid je dan gebruikt? :)

TinkerTom

Berichten: 4032
Geregistreerd: 08-07-06
Woonplaats: Fijnaart

Re: Taarten decoreren XX

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-03-12 19:27

hoeveelheid van wat?

KozieZ

Berichten: 7756
Geregistreerd: 11-02-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-03-12 19:29

1:1 betekent net zoveel boter als poedersuiker. Dus 100 gram boter met 100 gram poedersuiker. (of 200 met 200 etc)

Ik vind zelf botercrèmemix voor een toef echt lekkerder als de 1:1 :)

Rinske

Berichten: 25110
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand

Re: Taarten decoreren XX

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 04-03-12 19:36

Nou ik ook, die 1:1 vind ik echt veel te machtig :P .

Ik heb vandaag weer een taartje gemaakt, een koe dit keer, alhoewel het wel een jonge koe is nu ik hem heb gemaakt. Ach ja kalf, koe, what's in a name :P .

Lindas2
Berichten: 1685
Geregistreerd: 15-07-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-03-12 19:53

Ik maak voor een toef eigenlijk altijd buttercream icing. Super lekker!

Heb trouwens nog een lekker recept gevonden voor botercreme:

- 250 gr. roomboter
- 375 gr. poedersuiker
- 2 eetlepels halvarine
- 1,5 zakje vanille suiker
- 2 eetlepels heet water

En dan : Boter met 100gr. poedersuiker kloppen tot het een creme wordt. De vanille suiker oplossen met de 2 eetlepels heet water (voor zover mogelijk).
Dit door de boter mengen en dan langzaam de rest van de poedersuiker erbij doen. Jammie!

KozieZ

Berichten: 7756
Geregistreerd: 11-02-02

Re: Taarten decoreren XX

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-03-12 19:56

Hier ook meestal buttercream icing hoor, is nog lekkerder dan de botercrème mix :D (sinds ik die ken, geloof ik niet dat ik nog een botercrème toef gemaakt hebt...)

IngridB
Berichten: 2376
Geregistreerd: 08-03-09
Woonplaats: Terheijden

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-03-12 20:00

Lindas2 schreef:
Ik maak voor een toef eigenlijk altijd buttercream icing. Super lekker!

Heb trouwens nog een lekker recept gevonden voor botercreme:

- 250 gr. roomboter
- 375 gr. poedersuiker
- 2 eetlepels halvarine
- 1,5 zakje vanille suiker
- 2 eetlepels heet water

En dan : Boter met 100gr. poedersuiker kloppen tot het een creme wordt. De vanille suiker oplossen met de 2 eetlepels heet water (voor zover mogelijk).
Dit door de boter mengen en dan langzaam de rest van de poedersuiker erbij doen. Jammie!

Is dit het recept voor de buttercream icing?

Lindas2
Berichten: 1685
Geregistreerd: 15-07-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-03-12 20:01

Heeft hier iemand wel eens champagnecreme gemaakt/ geproefd met de patidess champagne?
Ben benieuwd naar meningen.. :)