Citaat:Vetarme chocoladecake
Voor 12 porties
Ingrediënten
3 eieren
185 gr bruine basterdsuiker
40 gr gesmolten ongezouten boter
170 ml kant-en-klare appelmoes
60 ml magere melk
85 gr ongezoet cacaopoeder
185 gr zelfrijzend bakmeel
Chocoladeglazuur
125 gr gezeefde poedersuiker
2 el ongezoet cacaopoeder
1-2 el magere melk
Verwarm de oven voor op 180 graden C. Smeer een tulbandvorm van 20 cm doorsnede in met gesmolten boter, bestuif licht met bloem en schud de overtollige bloem er uit.
Klopt de eieren met de suiker in een kom gedurende 5 minuten, of tot een bleke en dikke massa. Vermeng de boter, appelmoes en melk in een kommetje, roer goed door, spatel het dan door het eimengsel. Zeef de cacaopoeder en bloem samen in een kim, spatel het dan door het eimengsel.
Schenk het mengsel in een bakblik en bak gedurende 35-40 minuten. Laat de cake gedurende 5 minuten in het blik afkoelen.
Meng voor het chocoladeglazuur de poedersuiker en cacaopoeder in een kom, roer er dan voldoende melk door voor een dikke pasta. Plaats de kom boven een pan met kokend water, roer tot een glad glazuur, haal de pan dan van de hittebron. Smeer de glazuur over de cake en laat stevig worden.
De chocoladecake kan het beste op de dag dat hij is gebakken, worden gegeten.
Heb toch maar even overgetypt.
Ik ga hem testen. En ik gebruik voor de appelmoes de light variant, dan is hij nog magerder!
