Je eigen brood bakken.

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Set_Elkol
Berichten: 14936
Geregistreerd: 06-06-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-05-20 12:32


snorkel1986

Berichten: 3492
Geregistreerd: 27-07-12
Woonplaats: overijsel

Re: Je eigen brood bakken.

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-05-20 12:57

Afbeelding
Smaakt goed alleen Volgende keer meer kaas erdoor of een menging met wat pittigere eerste stokbroodje is al op O:)

Marcella

Berichten: 40480
Geregistreerd: 24-04-01
Woonplaats: Ergens onder een brug.

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-05-20 13:12

Afbeelding
Afbeelding
:9 :9 :9 :9 :9

LieveLoes

Berichten: 1704
Geregistreerd: 09-07-12
Woonplaats: Brabant omgeving Oss

Re: Je eigen brood bakken.

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-05-20 17:52

Ik probeer vandaag de pita broodjes. Ben heel erg benieuwd *\o/*

LieveLoes

Berichten: 1704
Geregistreerd: 09-07-12
Woonplaats: Brabant omgeving Oss

Re: Je eigen brood bakken.

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-05-20 18:47

Resultaat:

Afbeelding

Heeel lekker maar veeeeeeel te dik! Ik heb er twee zakjes gist in gedaan. Is dat te veel? Er stond een eetlepel gist in het recept van de OP en dat was twee zakjes.....

Verder heb ik ze niet plat genoeg gerold.. maar daar leren we gewoon van haha

chamion
Huisheks

Berichten: 3715
Geregistreerd: 22-03-07
Woonplaats: Tussen bos, heide en stad

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-05-20 18:53

Mooie broden komen er weer langs. Ik heb trouwens niet stilgezeten hoor ;) heb alleen bijna 3 dagen gedaan met kaas/uien brood en gisterenavond heb ik weer een zonnebloempittenbrood gemaakt. Maar dat is een standaard ding. Ga wel eind deze week weer boodschappen doen en dan wil ik pittigere kaas halen om nogmaals de kaas/uien brood te maken. En dan koop ik ook een paar grote uien en maak ik een pan uiensoep. Lijkt mij heerlijk samen.

VenoSnorlax

Berichten: 4546
Geregistreerd: 04-02-12
Woonplaats: Den haag

Re: Je eigen brood bakken.

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-05-20 19:05

Weten we mijn onvreden nog over lidl bakmeel. Het werd modder enzo :')
Moet ik misschien geen 320 cl toevoegen _O- :')

Afbeelding

Rinske

Berichten: 25110
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-05-20 19:19

Anke98 schreef:
Weten we mijn onvreden nog over lidl bakmeel. Het werd modder enzo :')
Moet ik misschien geen 320 cl toevoegen _O- :')

[ [url=m/YuIDON.jpg]Afbeelding[/url] ]

Je hebt 3,2 liter water toegevoegd??? :') :') :') :') :') :') :') :') :') :')

chamion
Huisheks

Berichten: 3715
Geregistreerd: 22-03-07
Woonplaats: Tussen bos, heide en stad

Re: Je eigen brood bakken.

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-05-20 20:28

swhooooooppppppsssss :+ _O-

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-05-20 21:12

Deed een vriendin van mij ooit in een cake: anderhalve liter melk of zo in plaats van 150ml, en zich vervolgens afvragen waarom dat kreng maar niet wilde stollen (heet dat zo? Nou ja, jullie snappen vast wel wat ik bedoel). :')

LieveLoes: ach, zoals een vriend van mij zou zeggen: "in je maag wordt het toch een papje." :)) Volgende keer beter!

senna21

Berichten: 13241
Geregistreerd: 17-03-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-05-20 22:45


_Jody_

Berichten: 2663
Geregistreerd: 29-08-02
Woonplaats: Nijverdal

Re: Je eigen brood bakken.

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-05-20 23:52

Volg dit topic al een tijdje en van de week een brood gemaakt met een mix. Na de 1e rijs was hij al wat gerezen en na de 2e rijs flink in volume toe genomen. Op de verpakking staat alleen temperatuur voor de oven, maar met mijn combi kan ik alleen heteluchtstand. Toch afgebakken (200) en toen ook wel mooi geworden. Maar toen hij nog warm was voelde hij mooi krokant aan, maar afgekoeld was hij helemaal zacht geworden. Kwa smaak was hij erg lekker en doet mij aan dat brood denken dat je op vakantie op de camping eet. Hij was wel vrij compact en had van mij nog wat luchtiger gemogen. Iemand tips voor mij hoe ik dit kan verbeteren in een heteluchtoven?

imd

Berichten: 15410
Geregistreerd: 02-05-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-05-20 07:22

LieveLoes schreef:
Resultaat:

[ [url=m/tPtfNI.jpg]Afbeelding[/url] ]

Heeel lekker maar veeeeeeel te dik! Ik heb er twee zakjes gist in gedaan. Is dat te veel? Er stond een eetlepel gist in het recept van de OP en dat was twee zakjes.....

Verder heb ik ze niet plat genoeg gerold.. maar daar leren we gewoon van haha

Een eetlepel gist is toch nooit twee zakjes? Lijkt me teveel inderdaad.. ze zien er wel smakelijk uit!

LieveLoes

Berichten: 1704
Geregistreerd: 09-07-12
Woonplaats: Brabant omgeving Oss

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-05-20 09:13

imd schreef:
LieveLoes schreef:
Resultaat:

[ [url=m/tPtfNI.jpg]Afbeelding[/url] ]

Heeel lekker maar veeeeeeel te dik! Ik heb er twee zakjes gist in gedaan. Is dat te veel? Er stond een eetlepel gist in het recept van de OP en dat was twee zakjes.....

Verder heb ik ze niet plat genoeg gerold.. maar daar leren we gewoon van haha

Een eetlepel gist is toch nooit twee zakjes? Lijkt me teveel inderdaad.. ze zien er wel smakelijk uit!


Nou ja wel ongeveer dus! Ik vond het ook al wat veel.... maar de smaak is echt goed! Volgende keer gewoon 1 zakje proberen en platter rollen.

We maken er nu tosti’s van <3

LieveLoes

Berichten: 1704
Geregistreerd: 09-07-12
Woonplaats: Brabant omgeving Oss

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-05-20 09:18

Heeft iemand een goed recept voor kaas-ui brood? Ik zie wel verschillende dingen staan in dit topic, maar tis me nu niet helemaal duidelijk wanneer je de kaas toevoegt.

chamion
Huisheks

Berichten: 3715
Geregistreerd: 22-03-07
Woonplaats: Tussen bos, heide en stad

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-05-20 09:21

LieveLoes schreef:
Heeft iemand een goed recept voor kaas-ui brood? Ik zie wel verschillende dingen staan in dit topic, maar tis me nu niet helemaal duidelijk wanneer je de kaas toevoegt.


Een beetje naar eigen smaak. Ik zelf doe het zelf al door het bloem, waardoor het smelt in het deeg, en bovenop de korst. En er zijn ook recepten voor een kruier en dan ligt het er alleen bovenop.

Kaus

Berichten: 9566
Geregistreerd: 30-07-11
Woonplaats: Vaals

Re: Je eigen brood bakken.

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-05-20 09:29

Mag ik hier even snel binnen vallen voor advies? Ik ben suikerbrood aan het bakken maar ik snap dit stukje even niet:

Citaat:
Vet de bodem en zijkanten goed in met boter en strooi daar een laagje suiker over. Druk het deeg weer uit, nu tot een lap met dezelfde lengte als de vorm en rol de lap stevig op. Leg de rol in de vorm en dek deze losjes af met plasticfolie. Laat het deeg weer 1 uur rijzen tot het volume verdubbeld is.


Moet ik het deeg dus passend maken aan mijn bakvorm en vervolgens weer oprollen om te laten rijzen? Of moet ik 'm passend maken aan de bakvorm en in die vorm laten rijzen?

Het gaat om dit recept: https://www.okokorecepten.nl/recept/bro ... uikerbrood

Set_Elkol
Berichten: 14936
Geregistreerd: 06-06-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-05-20 09:52

Volgens moet je inderdaad de plak net zo breed maken als dat je vorm lang is zodat het past, oprollen richting de lengte van de vorm, en dan in de vorm plaatsen om te rijzen.

Ik heb nu een desembrood in de oven staan met tomatenpuree, oude kaas, uitgebakken chorizo en verse tijm door het deeg <3
(Gewoon zelf geëxperimenteerd)

Afbeelding

8nnemiek

Berichten: 45161
Geregistreerd: 22-01-05
Woonplaats: Limburg

Re: Je eigen brood bakken.

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-05-20 10:16

Oh dat ziet er nu al mooi uit set_elkol!

Ik heb er ook eentje in de oven staan, deze keer met italiaanse kruiden, uienpoeder en knoflookpoeder er doorheen, en bovenop wat oude kaas. Erg benieuwd! Dit wordt ook een experimentje :j

Set_Elkol
Berichten: 14936
Geregistreerd: 06-06-06

Re: Je eigen brood bakken.

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-05-20 11:08

Klinkt ook heerlijk Annemiek!

Afbeelding
<3

Kaus

Berichten: 9566
Geregistreerd: 30-07-11
Woonplaats: Vaals

Re: Je eigen brood bakken.

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-05-20 11:25

Mooi hoor Set_Elkol! <3

Mijn suikerbrood staat net in de oven, ben erg benieuwd.

snorkel1986

Berichten: 3492
Geregistreerd: 27-07-12
Woonplaats: overijsel

Re: Je eigen brood bakken.

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-05-20 12:41

Ik heb de kaas en uien mee laten rijzen maar moet meer en pittigere kaas in volgendekeer

LieveLoes

Berichten: 1704
Geregistreerd: 09-07-12
Woonplaats: Brabant omgeving Oss

Re: Je eigen brood bakken.

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-05-20 13:02

Dus echt gelijk vanaf het begin kaas en ui erin en dan ook nog mee beleggen?

Resultaat:
Afbeelding


Heb het recept van Rudolf aangehouden!

8nnemiek

Berichten: 45161
Geregistreerd: 22-01-05
Woonplaats: Limburg

Re: Je eigen brood bakken.

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-05-20 13:10

Oh waaw wat een mooie broden weer!

Mijn italiaanse broodje is ook geslaagd <3 Ruikt echt heerlijk! En lekker luchtig en zacht van binnen. Afbeelding
Afbeelding

Yentaah

Berichten: 1142
Geregistreerd: 03-03-16

Re: Je eigen brood bakken.

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-05-20 13:33

Hier ook voor het eerst zelf broden gebakken dankzij dit topic! Een volkoren en een wit brood. Het witte brood is beter gerezen dan het volkoren brood maar is erg compact: heeft iemand tips om het luchtiger te krijgen?
Afbeelding