Ik vind apart lekkerder. Idee van backloaden is dat je na intensieve krachttraining (puur gericht op kracht, dus niet bij cardio) kort daarna carbs kan eten. Liefst snelle carbs dus suiker, aangezien ik redelijk clean eet in minn geval vooral fruitsuiker en honing maar genoeg mensen die het gebruiken voor donuts en taart haha.
Whahaha secricible, sommige mensen zijn zo grappig! Ik had jaren geleden een stalgenootje dat kha deed, maar het vreselijk vond, want ze viel niet af: 'in plaats van een tomaat met ei neem ik een peer, omelet lust ik ook niet, dus heb pannenkoeken gebakken!'. Ja... daar kun je eigenlijk weinig op zeggen.
Wat leuk zeg, ik kom even nieuwsgierig binnenvallen en zie nog 2 bokkers van een vroeger lowcarb topic (siamsmeesje en quellian, en volgens mij ook secricible?). Nog steeds een lowcarb levensstijl, dapper hoor! Goed bezig.
050206051012
Berichten: 27515
Geregistreerd: 21-04-03
Geplaatst: 07-08-16 13:06
Nou F_Orumster, ik alwéér 5 jaar nergens op gelet, alles weer aangekomen (+ nog 2,5kg extra) Als ik op m'n streefgewicht ben (en weet nu nog niet wat dat gaat zijn) wil ik vooral onbewerkt gaan eten. Dus wel havermout, aardappelen, speltbrood, etc.
Hoe gaat ie bij jou? Alles eraf nog? Of ook nog steeds kha?
Dus weer door die beginfase heen, dapper! Al is die fase ook wel gaaf, als je van dr suiker af komt.
Ik heb lowcarb aan de wilgen gehangen, maar niet omdat ik er niet in geloof. En besloten dat ik nooit meer ga lijnen middels voedinggsplannen en strategieen. Ik word namelijk heel obsessief van dat soort dingen. Toen ik op vakante zowat kon flippen omdat het ontbijtbuffet bestond uit jus dorange en croissants , viel bij mij het kwartje dat ik een draak aan het worden was. Daarnaast had ik laatste 3 maanden wel erg vaak diarree, maar dit bleek een lactoseintolerantie te zijn.
Ik neem nog wel 'slowcarb' principes mee zoals havermout e.d. en neem meer eiwitten toe (whey). Verder ben ik nu anderhalf jaar flink aan het sporten (krachttraining, hiit, hardlopen) en ben nu vele cms kwijt (en 12kg). Het was geen snelle weg, maar ik ben nu niet obsessief ermee bezig.
Daar moet je inderdaad voor waken, je wilt niet dat het je leven gaat beheersen. Dat heb ik met apps en punten tellen bij WW; hele dag mee bezig en constant alles afwegen (letterlijk en figuurlijk), gék werd ik ervan (en de mensen om me heen). Nu eerst wat kilo's eraf (sowieso 15) en dan zien we wel. Dit werkt voor mij zoveel fijner. Het maakt niet uit hoe je het doet, maar je moet je er zelf prettig bij voelen.
Vind het knap hoor, 12kg eraf!
Siamsmeesje
Berichten: 2418
Geregistreerd: 15-06-09
Woonplaats: Het Zeeuwse Vlaanderen
Geplaatst: 07-08-16 14:03
Welkom terug F_orumster
Hmmm..... Als Quellian al 5 jaar nergens op gelet heeft, dan ben ik ook al veel langer bezig dan dat ik zelf beseft had Maar ja, ik doe er nog steeds aan, en ben eindelijk door m'n plateautje van 80 kg heen, waar ik toen al steeds op bleef hangen (vanochtend 79.3 ondanks het uit de band springen vorige week ).
Ja, dat draak-gevoel herken ik wel. Laatst een paar weken noodgedwongen wat meer kh binnengekregen dan me lief is, en ik voelde me er bepaald niet lekker bij. Zaken lijken nu weer wat stabieler te worden, en gelijk is mijn eigen eetpatroon ook weer verbeterd.
Laura82
Berichten: 7495
Geregistreerd: 05-06-06
Geplaatst: 07-08-16 18:36
Jammie, dat was lekkere nasi! Die bloemkoolrijst is echt heel goed te doen!!
Iemand nog tips om courghetti een groter succes te laten zijn? Die is telkens erg waterig, waardoor het 1 nat prutje wordt en smaak verliest. Heb het 1x rauw onder mn saus gehad en 1x mee gewarmd, maar beide keren erg nat.
marleen_usar
Berichten: 25170
Geregistreerd: 04-04-05
Woonplaats: Pernis
Geplaatst: 07-08-16 18:44
Roerbakken met een klein beetje kokosolie dan is het lekker.
F_Orumster
Berichten: 15631
Geregistreerd: 17-12-03
Woonplaats: Assen
Geplaatst: 07-08-16 19:21
Ik herinner me dat ook nog wel, da zelfs met 2 min blancheren ze eigenlijk al snotterig werden.
Probeer eens te marineren? In wat olijfolie, een witte wijn azijn of citroensap, wat oregano of tijm (en voor een niet low carb salade doe ik er nog honing door).
Oeh, ik heb geen courgette tip, hier wordt het ook altijd zo waterig.
Net lekker stoofvlees gegeten, vanmiddag gemaakt, ongeveer het recept van Oahn gevolgd, alleen iets andere kruiden http://oanhskitchen.nl/tag/koolhydraata ... tje-vlees/ Met rode kool met azijn, zoetstof, kruidnagel en laurier. De mannen met aardappelpuree erbij.
milatje
Berichten: 3492
Geregistreerd: 07-11-08
Woonplaats: In het Brabantse land
Geplaatst: 07-08-16 19:31
Ik schil de courgette en doe m dan door zo'n apparaat zodat er slierten uit komen. Geen last van waterige courgetti.
Even aanbakken/roerbakken is wel aan te raden Anders komt al het vocht uit de courgettes er in de saus uit Met roerbakken verdampt dat eerst voor je de saus er bij doet of de courgette bij de saus
Ik maak meestal eerst de courgette in de juiste vorm , beetje zout er overheen dat zorgt al voor de eerste lading vocht er uit Dan even roerbakken en dan pas saus en courgette combineren
Bloemkool wel haha. In de keukenmachine gooien en dan heb je bloemkoolrijst
Laura82
Berichten: 7495
Geregistreerd: 05-06-06
Geplaatst: 07-08-16 20:22
Ohh zout erover is ook nog wel een goede dat marineren klinkt ook Ik maak de slierten ook met zo'n spirelli idd, heel handig, maar helaas wel altijd natte bende.
Bloemkoolrijst maak je zelf, bloemkool in de keukenmachine
ItsMe2
Berichten: 3831
Geregistreerd: 02-12-07
Geplaatst: 07-08-16 20:28
Oh haha ik dacht dat je het gewoon kon kopen . Helaas geen blender of keukenmachine hier
Ga ook eens opletten bij AH, scheelt volgens mij een bak met werk (nooit zelf gemaakt). Vandaag ben ik een week verder, dus eerste echte weegmoment; -2,3kg, yeahhhhhh!!
Vandaag is mijn eetlijstje O: 125gr Griekse yoghurt met granolareep, eetlepel Slimpie en wat helder vocht van kokosmelk T: Bifi L: avocado, tomaat, kalkoenfilet en teentje knoflook T: 2 worteltjes A: geen idee nog, wilde tikka masala maken, maar denk niet dat ik dat ga redden qua tijd, dus morgen maar... Vanavond bloemkool of broccoli met vlees, denk ik.
Oh, zo ga ik die bloemkool ook eens proberen. Mijn 2 bloemkool experimenten gingen niet zo denderend. De rijst werd meer rijstepap, en de pizzabodem zat een stukje van mijn vinger in Heeft iemand die kant en klare bloemkoolpizza al ns geprobeerd?