_Mara_ schreef:Haha, klinkt lekker amalarab!
Vraagje over het gebruik van custardpoeder, ik heb dat dus gister gekocht en nu staat er op de achterkant dat je eerst een beetje met melk moet mengen en dan de melk tegen de kook aanbrengen, je mengsel erbij gooien en daarna nog 3 minuten zachtjes laten doorkoken. Maar ik lees,zie en hoor overal dat je custard juist niet aan de kook moet brengen, daarom is mijn vorige keer ook mislukt toen ik hem zonder poeder maakte. Of is dit een speciaal poedertje dat niet raar gaat doen zodra het kookt? Iemand ervaring ermee?
Ik maak de custard ook altijd zo, maar breng het geheel samen nooit aan de kook. Roer het papje goed door de net kokende melk (als het kookt draai ik het gas op zacht), als alles goed door elkaar roeren met garde en als het gemengd is ga ik het verder gebruiken in mijn recept.
.
) misschien kan ik daar ook iets met de custard door doen.
Maar custard en appel baksels gaan goed samen hoor! Ik heb het ook al een keer door de appeltaart gedaan, echt verrukkelijk! Vanille met appels, nomnomnom.
Klinkt echt té lekker! Welke hoeveelheid gebruik je ongeveer Mara? Of doe je dat op gevoel?
Ligt ook aan de grootte van je vorm natuurlijk. Maar het klinkt idd wel erg lekker......