Geboortetaartje gemaakt, ga er morgenochtend heen en ze leest hier toch niet dus kan m nu wel plaatsen hier!
Beetje jammer alleen dat het donkere en lichte omgekeerd is... Had m gemaakt op de andere kant, maar vond deze kant mooier omdat je zo de verschillende diktes niet zag, alleen vergeten dat dan de kleuren in spiegelbeeld zijn...
Hallo allemaal! Mogen er hier oproepjes gedaan worden als je op zoek bent naar een leuke taart? Ik heb namelijk een gelegenheid waarbij ik zo'n leuke gedecoreerde taart zou willen .
@roxyvip: wat een uberschattig taartje zeg...en het viel me pas op dat het gespiegeld was, toen ik het las. Ik vind het niet storend, eerder speels.
prakkie
Berichten: 3386
Geregistreerd: 10-07-01
Woonplaats: Alblasserdam
Geplaatst: 17-09-10 06:09
ik heb er er ook weer een af:
Sannie1980
Berichten: 1744
Geregistreerd: 17-07-03
Geplaatst: 17-09-10 07:37
Wauw .... die is echt heel mooi!
Geboortetaartje trouwens ook. Dat de kleuren omgedraaid zijn viel mij niet direct op...
MamaMiesje
Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04
Geplaatst: 17-09-10 07:57
Lindas2 schreef:
Leuke ava MM! .. is dat je dochtertje?
Erg leuk dat taartje voor baby Luuk!
En die van Prakkie vind ik ook leuk, maar ik vind die kleur paars (?) een beetje..ehh..jah...dof, saai. Maar misschien komt het door de foto, dat kan natuurlijk
LetsgoKelly
Berichten: 2133
Geregistreerd: 11-08-08
Woonplaats: Asten
Geplaatst: 17-09-10 08:02
Mooie ganache taart Lindas2! En mooi zeg dat geboorte taartje! Hierboven is ook heel mooi prakkie! Sterkte dames met de tanden
Ik heb deze gemaakt afgelopen dinsdag voor onze teambuilding dag. Gevuld met passievrucht-creme met stukjes mango en opgeklopte kaas met citroenrasp en citroensap erdoor. Hij was erg lekker en ik kreeg veel complimentjes
prakkie
Berichten: 3386
Geregistreerd: 10-07-01
Woonplaats: Alblasserdam
Geplaatst: 17-09-10 08:44
@MM: op de foto lijkt de kleur bijna grijs paars. Dat had ik ook. Maar in het echt is het lavendelpaars. Echt een hele mooie zachte kleur. Maar begrijp wat je bedoeld, op de foto komt het niet helemaal tot z'n recht. Toen ik de foto op mijn fotocamera bekeek, was het net grijs
RoxyVip
Berichten: 1445
Geregistreerd: 29-06-05
Woonplaats: Schoonhoven
Geplaatst: 17-09-10 09:31
Mayo schreef:
Hij is leuk! Hoe heb je de rasters gemaakt? Heb je die geprint of geschilderd?
Nee, heb het met marsepein gedaan, allemaal vierkantjes uitgesneden en toen aan elkaar geplakt zeg maar...
Leuke taartjes weer Prakkie en Kelly!!!
MamaMiesje
Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04
Geplaatst: 17-09-10 10:01
prakkie schreef:
Toen ik de foto op mijn fotocamera bekeek, was het net grijs
Ik wil nu een bisquit bakken. Gebruik bisquitmix van DLT. Kan iemand mij de oven tijden aangeven? Zonder dat de bisquit te droog wordt...? Alvast bedankt!
sommigen werken hier met de temp. steeds na 10 min te verhogen. Ik doe het iets anders. Ik warm mijn oven voor op 150 graden en zodra mijn vorm erin gaat zet ik de temp op 175 graden. Zo warmt hij rustig op (heb een grote oven, dus duurt ff voordat hij naar 175 graden is gestegen).
bij een ronde van 25 cm, doe ik hem 35 minuten op bovenstaande manier, dus schat dat je voor 28 cm. zo'n 40 minuten nodig hebt. Ik heb nog geen 28 cm of groter gebakken, dus misschien dat anderen precies kunnen vertellen hoe lang.
ik kom ook even kijken. Heb zoveel leuke dingen dat ik waarschijnlijk zelden aan bakken toe kom, maar wil het toch af en toe eens proberen. Afgelopen week diverse sites af zitten speuren om te kijken wat ik nodig heb en waar ik dat het beste kan halen, maar ik denk dat ik dadelijk gewoon even naar de Makro race in de hoop dat ze daar nog wat hebben. Is toch bij ons om de hoek dus dat is toch niet teveel moeite. Ik twijfel alleen nog een beetje tussen marsepein en fondant. Ben zelf namelijk niet zo´n fan van marsepein. Maar mocht mijn volgende taartenbak sessie te lang op zich laten wachten dan zorgt mijn man er wel voor dat het niet over de datum raakt. Zal je zien dat hij het sowieso op gaat snoepen en ik voor de volgende taart weer op zoek moet nieuwe marspein.
Kinke
Berichten: 21161
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel
Geplaatst: 17-09-10 12:48
Falona, je kunt ook marsepein en fondant mengen 1 op 1. letsgokelly en prakkie, mooie taarten!!! Ik was ook nooit een marsepein fan maar ik vind de marsepein die je bij taarten gebruikt veel lekkerder dan bijvoorbeeld de sinterklaas marsepein.