Taarten Decoreren VIII

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
1234

Berichten: 11291
Geregistreerd: 27-03-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-06-10 15:09

Ik zou een Patidess smaakje erbij nemen voor je botercrème!
Ik had eerst ook de aardbeien-smaak erbij gekocht, om door de botercreme te doen, en dat smaakte heerlijk! :9 Denk dat zonder een smaakje het te veel boter is.

Fondant is eigenlijk soort marsepein zonder amandel xD
Tis soort suiker :)
Ik heb nog niet met marsepein gewerkt dus weer niet het voor-nadeel ;)

Ik heb bij Taart en Decoratie nu de CK student kit gekocht, met 8 kleuren-potjes, maar anders zou je die Sugarflair Paste Colour kunnen gebruiken.

Verder weet ik niet. Heb ook nog maar 2 taarten gemaakt :o

Misslolliex

Berichten: 2111
Geregistreerd: 14-04-09
Woonplaats: Opheusden. & Lienden

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-06-10 15:10

- Wat is het verschil tussen marsepein en fondant? (voor- en nadelen van marsepein en fondant?

Fondant is word hard, en is zoeter marsepein word niet hard

- Waarmee bekleden jullie je taart? En waarom?

Marsepein, omdat ik fondant nog nooit geprobeert heb.

- De standaard mix voor botercrème: moet ik daar nog een smaakje aan toevoegen of heeft die al een smaakje van zichzelf?
?

- Kan ik met banketbakkersroom de taart ook afsmeren om deze vervolgens te bekleden?

Ja.

- Kun je al van te voren gekleurde marsepein nog mengen met wit of zwarte marsepein? Gaat dit goed en krijg je hier lichtere en donkere kleuren van? (en kan je dan ook bijv. rood en geel mengen om oranje te krijgen?)

Als je heel lang kneed wel, maar andere krijg je soort marmer

-Welke kleurstoffen gebruiken jullie om marsepein te kleuren?


CK student kit

Katja

Berichten: 42302
Geregistreerd: 29-04-02
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-06-10 15:25

Misslolliex schreef:
- Kan ik met banketbakkersroom de taart ook afsmeren om deze vervolgens te bekleden?

Ja.
Dat kan niet omdat bbr te vochtig is en je marsepein dan gaat zweten.

Diana_Mabel

Berichten: 7045
Geregistreerd: 04-02-02
Woonplaats: Houten

Re: Taarten Decoreren VIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-06-10 15:29

wat een idee om een smaakje door de botercreme te doen!

Misslolliex

Berichten: 2111
Geregistreerd: 14-04-09
Woonplaats: Opheusden. & Lienden

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-06-10 15:33

Katja schreef:
Misslolliex schreef:
- Kan ik met banketbakkersroom de taart ook afsmeren om deze vervolgens te bekleden?

Ja.
Dat kan niet omdat bbr te vochtig is en je marsepein dan gaat zweten.



ik heb het wel gedaan, lukte prima!

annepaardoes

Berichten: 7233
Geregistreerd: 05-06-05
Woonplaats: Omgeving Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-06-10 15:39

Misslolliex: Wordt fondant heel erg hard?

Heeft botercreme eigenlijk nog iets van smaak van zichzelf?

En is de fondant van regalIce lekker?

Haha wat veel vragen weer :P
Laatst bijgewerkt door annepaardoes op 15-06-10 15:42, in het totaal 2 keer bewerkt

annepaardoes

Berichten: 7233
Geregistreerd: 05-06-05
Woonplaats: Omgeving Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-06-10 15:41

Katja schreef:
Misslolliex schreef:
- Kan ik met banketbakkersroom de taart ook afsmeren om deze vervolgens te bekleden?

Ja.
Dat kan niet omdat bbr te vochtig is en je marsepein dan gaat zweten.


En met fondant. gaat het dan wel?

Misslolliex

Berichten: 2111
Geregistreerd: 14-04-09
Woonplaats: Opheusden. & Lienden

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-06-10 15:42

annepaardoes schreef:
Misslolliex: Wordt fondant heel erg hard?



Volgends mij niet dat je je je tanden breekt ;)

Valt wel mee, maar word wel harder dan marsepein

Katja

Berichten: 42302
Geregistreerd: 29-04-02
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-06-10 15:43

annepaardoes schreef:
En met fondant. gaat het dan wel?
Fondant smelt als het te vochtig wordt dus dat zou ik zeker niet proberen.

annepaardoes

Berichten: 7233
Geregistreerd: 05-06-05
Woonplaats: Omgeving Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-06-10 15:43

Misslolliex schreef:
annepaardoes schreef:
Misslolliex: Wordt fondant heel erg hard?



Volgends mij niet dat je je je tanden breekt ;)

Valt wel mee, maar word wel harder dan marsepein


Haha dat is niet handig nee. Maar je komt er met snijden wel gemakkelijk door heen?

Misslolliex

Berichten: 2111
Geregistreerd: 14-04-09
Woonplaats: Opheusden. & Lienden

Re: Taarten Decoreren VIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-06-10 15:48

jep

annepaardoes

Berichten: 7233
Geregistreerd: 05-06-05
Woonplaats: Omgeving Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-06-10 15:56

tot nu toe mijn lijstje:
Spatel Gebogen (20cm) €4,95
Metallic Parels Zilver 1,5mm (25gr) €1,75
Metallic Parels Zilver 4mm (25gr) €1,75
FunCakes Mix voor Biscuit (1kg) €3,95
CK Student Foodcolor Kit (8x14gr) €9,95
CK Food Color Gel Super Black (28gr) €1,99
2x RegalIce Rolfondant White (1kg) €12,50
FunCakes Mix voor Botercréme (1kg) €4,95
Patidess Vanille (120gr) €3,75

Is er nog iets wat ik beslist zou moeten toevoegen voor het maken van taarten?


Trouwens ik zat ook nog even te spieken op de het forum van deleukstetaarten.nl en daar gebruiken sommigen als bekleding van hun taart een deel marsepein en een deel fondant. Iemand wel eens geprobeerd?

Clausje

Berichten: 327
Geregistreerd: 05-03-07
Woonplaats: Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-06-10 16:11

hoi allemaal,
ik ben een stille mee-lezer in dit topic :)
en ik ben nu ook iets aan het bakken...
maar heb toch een vraagje of het goed gaat komen haha :D
ik heb nu cake mix gemaakt en dit in een ronde spring vorm gedaan (20cm)
moet ik dit nu net zo lang in de oven doen als wat er op het pak staat?
of is het nu sneller klaar dan in een cakevorm?
alvast bedankt

Clausje

Berichten: 327
Geregistreerd: 05-03-07
Woonplaats: Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-06-10 16:21

ik zal trouwens ook even een paar fototjes laten zien van wat ik gemaakt heb.
(niet dat het vergelijkbaar is met het niveau van jullie :o )

Afbeelding
mijn versie van pig in the mud :)

Afbeelding
een berg cakejes :) voor de 1e avond dat we op indoor brabant aan het werk waren

Katja

Berichten: 42302
Geregistreerd: 29-04-02
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-06-10 16:22

Ik denk dat hij wel wat eerder klaar zal zijn, even goed in de gaten houden en als hij goed lijkt even met een sateprikker kijken of hij ook echt gaar is.

Clausje

Berichten: 327
Geregistreerd: 05-03-07
Woonplaats: Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-06-10 16:25

oké, bedankt voor de tip :)

Chernique

Berichten: 3661
Geregistreerd: 16-10-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-06-10 16:51

Clausje; Vind ze erg leuk bedacht! :)
Hihi, zit er nou een slang in je 'pig in the mud' ? :P Het lijkt een beetje op een zeeslang :=

En je cupcakes kunnen inderdaad wel iets eerder eruit, en misschien in een cupcake bakblik zetten zodat ze niet uitlopgen? :)

MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-06-10 16:54

Diana_Mabel schreef:
foto's????

Ja, daar was ik naar op zoek..Maar kan ze effe niet vinden..

Jaime_
Berichten: 8050
Geregistreerd: 05-05-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-06-10 17:00

Jaffel schreef:
Jaime_ schreef:
Nou wat is DLT snel zeg, not :\ heb weer n redelijk grote bestelling gedaan waaronder 5kg marsepein omdat ik dat gewoon écht nodig heb voor opdrachten die ik heb staan..
Vrijdag besteld, en is nu nog steeds niet verzonden :\


Ik zit er net zo mee, ook een flinke bestelling, met marsepein, fondant, bakmix en blikken die ik allemaal vandaag nodig ben voor een bruidstaart vrijdag, maar als het goed is komt het eindelijk vandaag. Zit er al tijden op te wachten.



Ja ik vind het echt heel vreemd. ziet er zelfs naar uit dat ik nu opdr moet gaan annuleren :S en dat vind ik heel vervelend, had namelijk direct met ideal betaald en voor verzenden TNT gekozen.. omdat het wel haast had..

MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Re: Taarten Decoreren VIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-06-10 17:09

Is idd raar Jaime! Normaal gesproken zijn ze razendsnel. Heb je geen verder contact meer met ze gehad?
Als de nood echt hoog is: morgenmiddag vanaf 16:00 is de shop van SweetyCakes open. Kun je het gewoon 'live' kopen!

Jaime_
Berichten: 8050
Geregistreerd: 05-05-07

Re: Taarten Decoreren VIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-06-10 17:21

Ja niet dus :n ben er woensdag geweest, want ben door mn hele voorraad marsepein heen, en zei had ook geen 5kg meer liggen.. alleen nog van die voorgekleurde stukken van 250 gram en wat gekleurde 1kg stukken voornamelijk in oranje (WK) heb het gevraagd wanneer het binnen was als ze het zou bestellen.. maar dat was helaas niet op tijd ;(

Wel lief dat je meedenkt :)

Chernique

Berichten: 3661
Geregistreerd: 16-10-08

Re: Taarten Decoreren VIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-06-10 17:23

Jeetje dat is wel echt heel erg vervelend.. :(:)
Wat raar dat het nog steeds niet binnen is! ;o

MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-06-10 17:23

Eeh ik heb 1 kilo, als je dat uit de brand helpt?

Enne eehh... hier dan: http://shop.lotterose.nl/
Die zitten in Glanerbrug en ik dácht dat je ook wel live kon kopen daar, maar zeker weten doe k het niet.

Jaime_
Berichten: 8050
Geregistreerd: 05-05-07

Re: Taarten Decoreren VIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-06-10 17:26

Haha dat is wel heel lief :) Maar hoeft niet hoor.. ik heb de 2 'simpelste' opdrachten laten staan, (die moeten net aan lukken :j zijn beiden geen grote taarten qua omvang) en die oldtimer 3d-taart net maar afgezegd.. daar had ik ook materialen enz voor nodig, en meer spul.. wat ik nu gewoon echt niet optijd binnen heb..

MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Re: Taarten Decoreren VIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-06-10 17:27

Balen zeg... -O-