Moderators: Essie73, NadjaNadja, Muiz, Telpeva, ynskek, Ladybird, Polly
Chanen schreef:De kip heb ik niet meegenomen en ook niet eerder gegeten, maar kun je dat velletje niet krokant bakken, zodat de glibberige structuur verdwijnt?
Gisteren een pak vegan spekjes meegenomen bij de Lidl. Zal ook iets van seitan (want tarwe-eiwitten) zijn, dus ik was wel benieuwd, maar allemachtig wat zit daar veel zout in! 3,26g per 100g! Had ik dat in de winkel maar gezien, dan had ik 'm waarschijnlijk laten staan. Was vooral gefocust op niet-soja vleesvervanger, maar zoveel zout is ook niet goed. Pfff... valt nog niet mee dit.

Nep-spekjes deed ik tot voor kort altijd zelf nog wat extra zout op, dus ik vond het wel fijn dat de nieuwe versie spekjes wat zouter zijn haha.
Desalniettemin vind ik toch veel vleesvervangers lekker en het is ook gewoon makkelijk 
Snap wel dat het vleesvervangers ongezonder maakt, maar je eet vleesvervangers ook voor de smaak wat mij betreft, anders kan ik net zo goed wat peulvruchten door mijn eten gooien qua voedingswaarde (probeer ik ook regelmatig maar een vleesvervanger vind ik wel lekkerder
).
Maar laat vooral weten hoe het smaakt, dan durf ik het misschien aan!
Iemand enig idee of bv. oatly producten ook zouden werken? De haverdrank of spread of cuisine.. Ik dacht zelf misschien de spread, die is wat vaster waarschijnlijk..
) en wat mango doorheen gedaan en passievrucht op de bovenkant... beviel heel goed! https://chocolatecoveredkatie.com/vegan ... ke-recipe/ ]