Het is weer die week zonder zuivel en vlees. Maar ik had nog 2 hamburger broodjes over. Dus plantaardige kip krokant burgers met gebakken aardappel een handje groente uit de diepvries en ketchup. Want mayonaise is natuurlijk niet vegan.
Lay_D
Berichten: 4282
Geregistreerd: 16-12-11
Woonplaats: Overijssel
Geplaatst: 03-03-25 17:59
Uit eten met vriendinnen,
Voorgerechten hebben we gedeeld,
Hoofdgerecht had ik biefstuk met pepersaus,
Laatst bijgewerkt door Lay_D op 03-03-25 18:44, in het totaal 1 keer bewerkt
Bienotje
Berichten: 11234
Geregistreerd: 09-09-04
Geplaatst: 03-03-25 18:20
Eigengemaakte pasta met spekjes, prei, broccoli, roomsaus en kaas
Van de week hamburger (ik vergeet ook te plaatsen)
Polenta met gebakken snijbiet, palmkool, boterbonen, zonnebloempitten en geitenkaas
Mijn broertje had Jamaicaans gekookt voor zijn verjaardag, (voor mij vega) kip met een kruidige mango biersaus (klinkt raar, was erg lekker), in kokosmelk gestoomde wortel, paprika en kool en mangosalsa.
Net, simpel restjes opmaken, opgebakken polenta en omelet met snijbiet en kaas
Ik had me alleen een beetje vergist in hoe erg polenta uitzet, dus zit nog met een hele bak vol. Ik zag een recept voor gnocchi van overgebleven polenta, dus dat ga ik denk ik morgen proberen te maken. Ik had de hoop het gisteren als plakken krokant op te bakken, maar dat was geen succes, het werd niet bruin en viel vooral uit elkaar.
Oh Suliko, als dat gnocchi recept bevalt, wil je het dan delen?
Ladyingreen
Berichten: 400
Geregistreerd: 03-06-16
Geplaatst: 04-03-25 15:10
Jammer dat het niet krokant werd. Zou het daarvoor al in de basis steviger moeten zijn na het koken? Ik zag juist polenta-frieten langskomen op insta, leek me erg lekker!
Mmmmm, gnocchi ook zo lekker, ik maakte het wel eens met pompoen.
Ladyingreen, ik denk inderdaad dat het te vochtig was, ik had het heel romig gemaakt in eerste instantie. Dus het is behoorlijk ingedikt nu, maar meer op een korrelige manier door het vocht dan dat het aan elkaar blijft plakken. Dus daarom denk ik dat wat meel en ei toevoegen, zodat het gnocchi kan worden, beter werkt!