imd schreef:XxLiEsJuHhxX schreef:De aller eerste keer deden we 1x rijzen, vormen en bakken. Kneden was maar heel kort (mijn vriend zijn idee en hij aaide meer dan kneden). Brood was lekker en goed. Geen idee meer hoe warm maar weet wel dat hij +/- 40 min in dr oven geweest is.
2e brood, kneden met deeghaken (achteraf niet goed genoeg ook want niet alles was goed mee gegaan), 1x rijzen en in de al mee voor verwarmde gietijzeren pan gedaan 25 min met deksel, 20 min zonder. Temp 250 graden met deksel verlaagd naar +/- 200 omdat het brood alflink donker was.
Brood 3, gekneed met de hand voor 20.min, laten rijzen, gevormd en weer laten rijzen op de bakplaat en toen de oven in.
Gebakken op 200 graden voor 40 minuten.
Je zegt deeghaken, heb je het dan met een handmixer gekneed? Die zijn daar over het algemeen echt niet voor geschikt.. Was brood 3 wel goed?
Met zoeentje ja

de foto's zijn van brood 3. Brood 2 was eigenlijk echt niet te vreten
