Taarten decoreren XXII

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
mooney1

Berichten: 1434
Geregistreerd: 20-10-08
Woonplaats: Stellendam

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-07-12 20:30

Bedankt voor de antwoorden,dames!!!

josie
Berichten: 5412
Geregistreerd: 22-02-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-07-12 20:57

Na lange tijd ook eens een creatie van mijn kant ;) :
Afbeelding Afbeelding

Jolien87

Berichten: 17765
Geregistreerd: 27-08-06

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-07-12 20:59

Ah leuk, pinguin-negerzoenen!
Wat een schatjes :)

branka16

Berichten: 3874
Geregistreerd: 01-04-05
Woonplaats: Coevorden

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-07-12 21:00

Das echt mooi gedaan!
Je moet er maar opkomen *\o/*

ullaatje

Berichten: 3133
Geregistreerd: 06-01-06
Woonplaats: op mijn landgoed

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-07-12 21:03

Enig!!

Ik heb die vorigjaar gemaakt voor mijn zoontje, iets anders,
maar ook negerzoen pinquins.

KozieZ

Berichten: 7756
Geregistreerd: 11-02-02

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-07-12 21:23

Die zijn leuk!

Jolien87

Berichten: 17765
Geregistreerd: 27-08-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-07-12 21:29

Ieh ik krijg nu echt jeukende vingers, ik kan niet wachten tot ik vrijdag/donderdag aan de slag ga met mijn eerste uitslooftaart.
Ik ga sowieso proberen om een opengeklapte taart te maken. Lijkt me niet zo heel moeilijk.
En de volgende vullingen:
-onderste laag = kersenjam met slagroom
-bovenste laag = bokkepootjesvulling
-afsmeren met chocoladeganache

De kleuren ben ik niet helemaal over uit. Ik denk dat ik de taart afdek met oranje fondant.
Ik zit eraan te denken om rozet, rood en wit te combineren ter decoratie.
Dit vind ik er namelijk heel gaaf uitzien:
Afbeelding

biesje

Berichten: 934
Geregistreerd: 22-09-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-07-12 21:55

heb al even niet meer gepost maar nog wel steeds taartjes aant maken.
zal er een paar laten zien.

Afbeelding
Dino taart

Afbeelding
geboorte taart

Afbeelding
badminton taart

Afbeelding
dino taart 2

Afbeelding
Woezel en Pip taart

Afbeelding
Geboorte cupcakes

Afbeelding
mijn eerste stapeltaart

Rinske

Berichten: 25110
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-07-12 22:22

Leuke taarten weer!

Ganache:

Pure chocolade 1:1 met slagroom
Melk of witte chocolade: 300 gram chocolade op 125 ml slagroom :) !

Werkt hier perfect.

Jolien87

Berichten: 17765
Geregistreerd: 27-08-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-07-12 22:24

Rinske schreef:
Leuke taarten weer!

Ganache:

Pure chocolade 1:1 met slagroom
Melk of witte chocolade: 300 gram chocolade op 125 ml slagroom :) !

Werkt hier perfect.


Die had ik ook in gedachten voor mijn taart :j
Dan luidt natuurlijk nog wel de vraag: hoeveel heb je nodig om een ronde taart van 28 a 30 cm af te smeren en twee lagen een dijkje rondom te spuiten?

Edit: ik zie nu dat er geen boter bij staat. Maak jij de ganache alleen puur van chocolade en slagroom?

Ik had onderstaand recept gevonden in XXII:
Citaat:
Recept voor ganache botercreme:
250 cc slagroom
250 gram zachte roomboter
250 gram chocolade,wit melk of puur.

Breek de chocolade in stukjes.
Verwarm de slagroom in een pannetje. roer de chocolade erdoor nadat je de pan van het vuur hebt gehaald.
Laat dit afkoelen.
Mix de roomboter even zacht en los.
Voeg de choco/slagroom mengsel erbij en klop het 10 minuten op.


Hier stond echter wel bij dat deze bokker hem persoonlijk te slap vond voor het afsmeren. Maar zou je dit niet kunnen oplossen met Klopfix? Of gewoon iets langer doorkloppen tot de slagroom wat stijver is?

Rinske

Berichten: 25110
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-07-12 22:30

Klopfix heeft daarbij geen nut, omdat je niet klopt, maar verwarmd. Jij hebt ook niet het recept voor afsmeer ganache, maar volgens mij is die meer voor toeven.
Echte ganache hoort iig geen boter bij.

Jolien87

Berichten: 17765
Geregistreerd: 27-08-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-07-12 22:34

Rinske schreef:
Klopfix heeft daarbij geen nut, omdat je niet klopt, maar verwarmd. Jij hebt ook niet het recept voor afsmeer ganache, maar volgens mij is die meer voor toeven.
Echte ganache hoort iig geen boter bij.


Nu je het zegt, degene die dit recept postte, had het ook over 'botercreme ganache'.
Kan je daar niet mee afsmeren? Want dan is het toch gewoon botercreme met chocolade? En BC kan je toch ook normaal mee afsmeren? Of tast je dan de consistentie aan van de botercreme?

Dus voor het afsmeren kan ik beter jouw recept gebruiken, zonder boter?
En hoe hard wordt de ganache dan? Net zo hard als chocoladeglazuur? En hoe lang moet het afkoelen voordat ik het kan bedekken met fondant?

Rinske

Berichten: 25110
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-07-12 22:42

Ik heb nog nooit met botercreme ganache gewerkt, dus ik kan je daar niet mee helpen.
Ganache hardt wel wat uit, maar niet zo hard als glazuur hoor. Je kunt er gewoon met een mes doorheen snijden.
Wachttijd ligt aan de omgeving, bij koude omgeving wordt hij eerder hard. Ik laat hem meestal een uur of 4 á 5 op het aanrecht staan totdat hij chocoladepasta dikte heeft.

In de koelkast laat ik hem dan een uur of 3 opstijven, of een nacht, nog makkelijker.

Jolien87

Berichten: 17765
Geregistreerd: 27-08-06

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-07-12 22:46

Hm, ik denk dat ik dan toch op save speel en m'n eerste taart afsmeer met botercreme.

Klopt het dat je ganache moet gieten en dat het dan opstijft?
En bedoel je dat de taart bekleed kan worden zodra de ganache pastadikte is?

Patriciavt

Berichten: 11405
Geregistreerd: 16-07-05
Woonplaats: Almere

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-07-12 22:54

Jolien, verkijk je niet op die taart met openslaande punten.. voor je eerste 'uitslooftaart' zou ik het lekker houden bij gewoon bekleden, dat is al lastig genoeg de 1e paar keer ;)

Wb ganache, ik vind het geweldig spul <3 Ik ben totally om hihi! Alleen met boltaartjes gebruik ik gewoon bc (maar dan wel smbc)

Wat een prachtige taarten komen er voorbij, gaaf die dino's!

Rinske

Berichten: 25110
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-07-12 22:55

Nee, ganache smeer je als het pasta dikte heeft. En dan zet je hem nog in de koelkast om op te stijven.

Jolien87

Berichten: 17765
Geregistreerd: 27-08-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-07-12 23:03

Patriciavt schreef:
Jolien, verkijk je niet op die taart met openslaande punten.. voor je eerste 'uitslooftaart' zou ik het lekker houden bij gewoon bekleden, dat is al lastig genoeg de 1e paar keer ;)

Wb ganache, ik vind het geweldig spul <3 Ik ben totally om hihi! Alleen met boltaartjes gebruik ik gewoon bc (maar dan wel smbc)

Wat een prachtige taarten komen er voorbij, gaaf die dino's!


Ach, het is altijd het proberen waard ;)
Ik ben altijd al een fröbelaar geweest, dus ik kijk gewoon of het lukt.
Zo niet, dan is dat jammer dan. Maar toch bedankt voor de tip, ik zal er iets meer tijd voor uittrekken :j

Patriciavt

Berichten: 11405
Geregistreerd: 16-07-05
Woonplaats: Almere

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-07-12 23:05

Ik zeg niets, mijn 1e taart was ook een stapel van 3 hoog mét geboetseerd meisje en een lussenstrik :=

Jolien87

Berichten: 17765
Geregistreerd: 27-08-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-07-12 23:09

Patriciavt schreef:
Ik zeg niets, mijn 1e taart was ook een stapel van 3 hoog mét geboetseerd meisje en een lussenstrik :=


Haha, ik ben er ook zo eentje met alles wat ik doe: ik moet ook direct alles uit de kast halen :')

Als ik namelijk de instructies bekijk van een opengeklapte taart, lijkt het me wel meevallen, als het bekleden maar goed gaat.
Het enige verschil qua bekleden lijkt me nu namelijk alleen dat je in het midden van de taart 2 extra laagjes hebt waar je overheen bekleedt.

Ik heb 4 jaar op de 'knutselacademie' gezeten, oftewel de Pabo. Daarnaast ben ik altijd al wel handig geweest met de handjes, dus misschien heb ik al wel een streepje voor op de fondant/marsepein. (Zei ze moedig _O- )

Patriciavt

Berichten: 11405
Geregistreerd: 16-07-05
Woonplaats: Almere

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-07-12 23:12

Nou ik ben benieuwd :D

Jolien87

Berichten: 17765
Geregistreerd: 27-08-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-07-12 23:15

Patriciavt schreef:
Nou ik ben benieuwd :D


Ik ook O:)

Trouwens, welke cacao raden jullie aan om te gebruiken voor chocoladebotercreme?
Ik weet al wel dat de verhouding 1:1 is voor de boter en poedersuiker en dat een paar schepjes cacao erbij volstaat.
En hoeveel BC heb ik nodig voor een taart van 28 cm om af te smeren en 2 dijkjes rondom te spuiten? Hier kom ik namelijk niet helemaal uit met de tabellen. Ik zie bij alle bronnen weer andere tabellen staan.

DIVA2

Berichten: 1941
Geregistreerd: 10-11-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-07-12 23:17

Jolien87 schreef:
Rinske schreef:
Klopfix heeft daarbij geen nut, omdat je niet klopt, maar verwarmd. Jij hebt ook niet het recept voor afsmeer ganache, maar volgens mij is die meer voor toeven.
Echte ganache hoort iig geen boter bij.


Nu je het zegt, degene die dit recept postte, had het ook over 'botercreme ganache'.
Kan je daar niet mee afsmeren? Want dan is het toch gewoon botercreme met chocolade? En BC kan je toch ook normaal mee afsmeren? Of tast je dan de consistentie aan van de botercreme?

Dus voor het afsmeren kan ik beter jouw recept gebruiken, zonder boter?
En hoe hard wordt de ganache dan? Net zo hard als chocoladeglazuur? En hoe lang moet het afkoelen voordat ik het kan bedekken met fondant?

Boterganache heb ik 1x gebruikt. Was ook de laatste keer.
Vond het niet fijn werken. Nu was het die dag ook bloedverziekend heet hoor, dat werkte ook erg tegen. Boterganache kan je gebruiken om te vullen, af te smeren en toeven te maken.

Ik heb even een paar dagen bakpauze. Tijd om ' even' (snap niets van dat Wordpress) mijn site om te gooien. Pffffff.....wat een klus zeg. ( heb ook niet al te trouw meegelezen :o )
Als ie af is ga ik eens kijken voor een taartensite. En ga dan vooral opzoek naar een makkelijke template.

Donderdag zal er weer een taartje opgehaald gaan worden.
Zie net dat het dan weer heet worden, jammer.

DIVA2

Berichten: 1941
Geregistreerd: 10-11-07

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-07-12 23:19

Ik vind het gedoe, zo'n open geklapte taart.
Niet mijn favoriet.

Nog geen workshop nieuws......

Rinske

Berichten: 25110
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-07-12 07:13

Jolien: als je een opengeklapte taart wil maken, gebruik dan fondant van een merk dat wat uithardt, anders blijven je punten niet goed staan.

Cacao is gewoon de poeder cacao uit de supermarkt.

Jolien87

Berichten: 17765
Geregistreerd: 27-08-06

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-07-12 07:49

Maar de ene cacao is de ander niet natuurlijk. Hoewel nu ik erover nadenk, volgens mij maakt het niet heel veel uit of de poeder al zoet is of niet. de BC is al zoet genoeg van zichzelf als ik het recept zo bekijk hihi.

Ik gebruik de rolfondant van de Jamin, voor zover ik heb ervaren krijgt die altijd een beetje een hard laagje. Maar als de punten niet rechtop blijven staan is het ook geen ramp, dan maak ik er gewoon een ster of bloem van.

Dan toch maar op save blijven spelen en gaan voor de chocoladeBC.