Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird
Valina schreef:Wat een heerlijke en mooie taarten komen er weer voorbij!
Die cc's zijn ook leuk zeg!!
Ik vandaag een start maken met de verjaardagstaart voor mijn zoontje.
Alleen,.... dan heb ik bruine fondant nodig.
Kan ik dat zelf maken met kleurstof en witte fondant?
Ik heb nl. geen bruine kleurstof in mijn Wilton-set zitten,..
Of is dat een heel gedoe en kan ik beter een kant en klaar pakje bruin kopen?
Ashleey_ schreef:Mayo schreef:Ik moet dit weekend een foodprint plakken. Nu heb ik dat de vorige keer met piping gel gedaan en eerst op een plakje fondant voordat het op de al bekleedde taart ging.
Hoe hebben jullie het aangepakt? (voor degene die er al eens mee gewerkt hebben én heel strak kunnen werken, no offence)
Ik heb het geloof ik vorige keer met water en poedersuiker gedaan.. Heel dun laagje, bleef goed zitten.
Kinke schreef:Frensie schreef:Ik ben benieuwd Polivy!
Mijn paard heeft een maand ergens in training gestaan en ik wil de mensen daar bedanken met cupcakes. Helaas heb ik beide polsen overbelast dus ik kan niet kneden met fondant. Ik wilde M&M's door de mix doen, dat kan gewoon, toch? Anders zijn het maar saaie cakejes. Zo'n toef botercreme vind ik te machtig.
Frensie,
je kunt ook een lekkere toef maken zonder botercreme, de vanilla frosting bijvoorbeeld, ik vind hem erg lekker en hij blijft goed in model (als je een spuitzak en mondjes hebt)
http://www.deleukstetaarten.nl/recept/9 ... +cupcakes/
Trouwens...10 a 15 minuten het bloem/melk mengsel doorkoken hoeft niet, gewoon zodra het is ingedikt laten afkoelen tot het lauw is.
Valina schreef:Dank je wel TinkerTom, dan ga ik hem even kant en klaar scoren!
Nu maar hopen dat Jamin het heeft liggen,...
Het wordt mijn eerste stapeltaart!
Poewee, wat vind ik het spannend zeg,..
Hij mag ook niet mislukken want het is voor de 3e verjaardag van mijn zoontje.
Ik ga als douwels van die chocolade staafjes zeg maar gebruiken.
Zal ik die erin steken vóórdat ik de taart invries?
Of pas wanneer de taart ontdooid is?
Weet niet of ze slap zouden kunnen worden van invriezen en ontdooien?
Iemand een idee?