Oriëntaals kikkererwtenpannetje 4 pers:
1 ui
1 teentje knoflook
1 grote rode paprika
1 groene peper
2 el olijfolie
600 g half-om-half gehakt (ik heb 500 g rundergehakt gebruikt)
zout en peper
1-2 tl + een beetje komijnpoeder
2 el tomatenpuree
400 g kikkererwten (blik)
1/2 bosje peterselie
200 g feta
Pel en snipper de uit en de knoflook. halveer de paprika en verwijder de zaadlijsten. snijd de paparika in reepjes. verwijder zaadlijsten van de peper en hak hem fijn.
verhit olie in een grote pan. bak het gehakt rul. breng op smaak met zout en peper en het komijnpoeder. bak de ui, de knoflook, de paprika en de groene peper kort mee. voeg de tomatenpuree toe en bak kort mee. blus af met 250 ml water, brang aan de kook en kook ca. 5 min op laag vuur.
spoel de kikkererwten met koud water af en laat goed uitlekken. Hak de peterselie fijn.
voeg de kikkererwten toe aan het gehaktmengsel, verwarm ca. 3 min door. verbrokkel de feta grof. breng het kikkererwtenpannetje op smaak met zout, peper en komijnpoeder en bestrooi met de feta en de peterselie.
Lekker met Griekse yoghurt en pitabrood!
