Ik heb trouwens mn vingers flink verbrand aan het ovenrooster, pakte hem vol beet net uit de oven. Doet echt zeeerrrrr..
Oei! Dat is niet fijn, koelen koelen koelen!
_Mara_
Berichten: 2138
Geregistreerd: 08-07-07
Woonplaats: Groningen
Geplaatst: 13-10-12 14:52
Aii SF, dat doet pijn! Ik weet er alles van, en zoals Saskia ook al zegt, goed koelen! Handig trouwens dat je recept voor die koekjes voor 24 kleine zijn, daar ben je zeker ook zelf vanmiddag pas achter gekomen.
Daar kwam ik idd achter toen het niet op de bakplaat paste en daarna de helft er nog overheen liep.
Ik ben echt een ezel, pak ik weer het rooster beet toen ik de overige cookies eraf wilde halen. Nu zitten er echt 3 blaren.. moet ik nog steeds koelen of heeft dat nu geen zin meer? het voelt wel trekkerig..
_Mara_
Berichten: 2138
Geregistreerd: 08-07-07
Woonplaats: Groningen
Geplaatst: 13-10-12 15:00
Lekker bezig SF! Hahaha, blijven koelen! Desnoods even een nat verbandje aanleggen ofzo. In ieder geval, dat is wat mijn moeder zou doen.
Hmmm nee die gel heb ik niet.. wel after sun. Voor de kraan heb ik geen geduld, dus dan maar misvormde vingers. Nee het valt wel mee, het zijn wel 2 kleine blaartjes maar die heb ik wel vaker en het trekt altijd wel weg.
SF mooie koekjes hoor! Maarveel sterkte met je hand! Cake ga ik nu versieren!
FuGeLiCu
Berichten: 1376
Geregistreerd: 28-09-10
Woonplaats: Boven Groningen
Geplaatst: 13-10-12 15:53
De speculaasmuffins zijn goedgekeurd! Mn zusje had er nog niet 1 in de hand en hij was al op, haha! En het volgende idee-probeersel is er al, over een paar weken vanille cupcakes met pepernoten! (denk alleen wel dat die even doormidden moeten)
Al die ideeën met fruit klinken ook goed zeg!
SF hoop dat je hand inmiddels weer iets beter voelt, wat ook wel wil helpen is calendula zalf.
quartel
Berichten: 15919
Geregistreerd: 14-04-10
Geplaatst: 13-10-12 15:59
mijn man bakt kennelijk ook graag Ik kom net uit mijn werk en dan staat daar ineens een citroencake af te koelen. Uiteraard gebakken in de taartvorm........weet niet wat er mis was met de cake vorm en daar achteraan kwam mijn dochter thuis die had bij haar vriendin een appel plaat cake gebakken.
is er nog iemand met lekkere trek hier??? wij hebben een beetje heel erg veel nu
Wat een lekkere dingen zie ik hier voorbijkomen! Minder van je hand SF, zo te lezen heb je goed gekoeld, beterschap ermee.
Morgen als het nog steeds slecht weer is , ga ik een pompoentaart maken, hebben thuis aardig wat mooie pompoenen liggen. Iemand daar ervaringen mee? Ga gewoon een recept volgen, maar misschien heeft iemand van jullie nog handige tips? Mijn moeder is nu aan het appeltaart bakken, ruikt super lekker in huis. Vanmorgen had ze ook oliebollen gebakken, omdat het haar oudjaarsdag is .
Oef verbranden is niet lekker Eigenlijk moet je het onder stromend lauw water houden en niet direct op de wond zelf koelen. Maar wat je ook doet, prik iig níét de blaren door! Dat mag je nooit doen bij brandblaren ivm infectiegevaar
Die rainbowcookies zijn echt heel erg leuk
Nou, gisteren weer een lading cupcakes afgeleverd voor een 21e verjaardag. Ze waren er blij mee, dus dat was goed
Bedankt voor de tip Britt. Blaren prikken doe ik nooit, durf ik ook niet. Maar ik brand nogal vaak mn vingers ( ) dus zal volgende keer lauw water doen.
En niet fijn om je zo te branden . Wij hebben altijd Biogaze in huis. Is groen gaas met spul dat helpt bij brandwonden, werkt echt heel goed. Sterkte ermee.
Quartel handig zon familie.
Ollie1
Berichten: 1727
Geregistreerd: 28-10-05
Woonplaats: ergens op VP
Geplaatst: 13-10-12 17:34
@Spikkelfire, je koekjes zien er goed gelukt uit alleen jammer dat je er een paar pijnlijke vingers aan overgehouden hebt...
Ik wil zo de Franse appeltaart proberen te maken die hier onlangs gepost is. Uiteraard hou ik er wel van om nog een eigen variatie er op te maken. Dus heb ook amandelspijs en pecannoten meegenomen....
Wat hier trouwens ook een succes is, zijn mini appeltaartje. Met een (grote)ronde uitsteker uit bladerdeeg rondjes uitsteken. Die in een cupecake vorm doen. Vullen met een mengsel van appel, rozijn en kaneel en dan een beetje honing erover heen. En als variatie onderin een beetje amandelspijs.