Moderators: Essie73, NadjaNadja, Muiz, Telpeva, ynskek, Ladybird, Polly

Nu wil ik het voor de eerste keer lekker simpel houden en heb ik om te beginnen een recept van deleukstetaarten.nl afgeplukt voor een recept. Nu had ik daar alvast enkele vragen over waar jullie keukenprinsessen vast wel het antwoord op weten 
Hoeveel zout heb ik nodig voor een lekkere bodem?
AndreaB schreef:Over het decoreren: Is het de bedoeling dat ik een laag botercreme rondom mijn taart smeer vooraleer ik dingen als nootjes, slagroom en aardbeitjes er tegenaan smeer??![]()
((Het is overigens de bedoeling om iets na te maken wat enigzins iets weg heeft van een slagroomtaart. Leek mij wel zo makkelijk))
Nathalie1981 schreef:AndreaB schreef:Over het decoreren: Is het de bedoeling dat ik een laag botercreme rondom mijn taart smeer vooraleer ik dingen als nootjes, slagroom en aardbeitjes er tegenaan smeer??![]()
((Het is overigens de bedoeling om iets na te maken wat enigzins iets weg heeft van een slagroomtaart. Leek mij wel zo makkelijk))
De slagroom is al plakkerig, daar blijven de nootjes en aardbeien wel in zitten.
Nathalie1981 schreef:Weet je wat ik irritant vind, op de leukstetaarten.nl bij schema's staat voor een blanda schaal van 20 cm 210 gram eieren. Waarom zetten ze niet gewoon het aantal eieren er neer
) en 23 ml water. Soms heb ik nog een overstroming gehad.

Ik heb hem tijdens het voorverwarmen met een klontje boter in de oven gzet, zodat die kon smelten. Die heb ik er halverwege uitgehaald, boter uitgesmeerd, bloem erin gemieterd en dan inderdaad de bloem door de bak heen husselen.
Mijn moeder had het idee dat ik niet het hele ei had moeten gebruiken, maar enkel het eiwit (i.v.m. het dik worden ofzo). Maar op inet stond een heel ei, dus dat heb ik maar gewoon gedaan
(ben morgen nl niet thuis)