Moderators: Essie73, NadjaNadja, Muiz, Telpeva, ynskek, Ladybird, Polly
poes schreef:Op sommige restaurants staan die tanks ook nog in de zaal. Brrr.
ik heb het ook vaak genoeg zonder tahin gemaakt en hoewel het lekkerder is mét is zonder ook niks mis mee

:
. Zo zonde, er is echt niets aan. Voor elke humus heb ik 200 gram kikkererwten uit een pot gebruikt, 1/2 citroen, 1 knoflookteen (behalve de salsa humus), 1/2 kleine lepel pindakaas van de A&H → minder suiker→ 1/2 tl zout, olijfolie en voor de olijf humus 8 zwarte ontpitte griekse olijven.
. Dus Kerstavond doen we lekker simpel want dan heb ik ook nog eigen gemaakte Kerstbrood met spijs toe.
zit ik hier achter de computer. Ik vind het zo vreselijk lekker. Dus dat wordt minder kaas eten voortaan, want in de humus ga ik me specialiseren zo lekker vind ik het. En voor mijn cholesterol is dit beter als kaas. Dank jullie wel voor het zo snel meedenken. Heb ik zeer gewaardeerd.
Margoooo schreef:Ik ga op tweede kerstdag een poging wagen om zelf vegan mozarella te maken, maar volgens het recept moet er guar gum in... Ik kan dit online wel vinden maar dan betaal ik meer verzendkosten dan dat het spul zelf kost, iemand een idee waar ik het kan vinden? Holland&Baret heeft dit niet, maar wel xanthaangom dus misschien ga ik het daarmee gewoon proberen

Sheran schreef:Dit jaar eten we bij mijn ouders thuis met vier familieleden. Voor de vega's is er vega maar voor de vleeseters is er vlees. Prins natuurlijk maar ik begin hier steeds meer moeite mee te krijgen (bij mijn eigen ouders dan hè). Ze eten het jaar door vega maar blijkbaar kan het niet feestelijk zijn zonder dode dieren...

Sheran schreef:Dit jaar eten we bij mijn ouders thuis met vier familieleden. Voor de vega's is er vega maar voor de vleeseters is er vlees. Prins natuurlijk maar ik begin hier steeds meer moeite mee te krijgen (bij mijn eigen ouders dan hè). Ze eten het jaar door vega maar blijkbaar kan het niet feestelijk zijn zonder dode dieren...